»ран потвърди, че негови сили са завзели кораб, "свързан с »зраел"

»зраел заплаши “ехеран с последстви€ при ескалаци€
13 апр 2024 16:45,  расимир јнгелов
28
»ран потвърди, че негови сили са завзели кораб, "свързан с »зраел"

»ранската държавна информационна агенци€ »–Ќј, цитирана от световните медии, съобщи, че √вардейците на »сл€мската революци€ са завзели във водите на ќрмузки€ залив контейнеровоза "≈ърис" (Aries), за който твърд€т, че е "свързан с »зраел", и са го прехвърлили в ирански териториални води.

’еликоптер на специалните сили на √вардейците е взел на абордаж плаващи€ под португалски флаг съд, допълни »–Ќј, цитирана от –ойтерс.

ќще по темата
јсошиейтед прес съобщава, че е вид€ла видеоклип от превземането на съда. јгенци€та припомн€, че по-рано за атаката е съобщила британската —лужба за морски търговски операции. —поред службата атака е била извършена в ќмански€ залив край пристанище ‘уджейра в ќбединените арабски емирства.

ћеждународната корабна компани€ „«одиак ћаритайм“ (Zodiac Maritime), съобщи, че мениджър и търговски оператор на завзети€ кораб е ≈м ≈с —и (MSC). „ѕравото на собственост върху кораба се държи от „√ортал Ўипинг“ (Gortal Shipping Inc.) като финансираща организаци€, съдът е отдаден дългосрочно под наем на ≈м ≈с —и. „√ортал Ўипинг“ е свързан със „«одиак ћаритайм“, съобщиха от компани€та, ко€то е частично собственост на израелски€ бизнесмен ≈€л ќфер.

√оворител€т на израелските сили за отбрана контраадмирал ƒаниел ’агари за€ви, че »ран ще понесе последици, ако ескалира още повече регионалното напрежение.

„»зраел е в повишена тревога. «асилихме готовността си да защитим »зраел от нова иранска агреси€. √отови сме и да отвърнем“, за€ви той. (Ѕ“ј, ¬иктор “урмаков)

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще по темата: »ран»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
26
4
 
1
 
! ќтговори
“ехеран преди 1 месец
“ехеран май скоро не е бил бомбардиран с американски ракети “омахоук и ѕейтриът или бомбардировачи Ѕе-52. Ќека иранците да запитат виетнамците какво представл€ват бомбардировачите Ѕе-52. ¬иетнам има горчиви спомени от тези американски бомбардировачи. Ќо €вно иранците не зна€т нищо за този бомбардировач. Ќооо, човек се учи докато е жив, както се казва. Ќе е късно и иранците да се научат що е то Ѕе-52 и защо не бива да дразн€т американците! Ќе е никак здравословно!!!
25
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕиндостан изгоре !
24
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’а,глупости ,»ран има атомно оръжие,и чакаме скоро да го използват срещу изралските терористи
23
4
 
2
 
! ќтговори
Ћъжат преди 1 месец
»ран да се унищожи е !
22
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈й това е сериозна арми€ .... ÷€л търговски кораб е превзела с 20-на уплашени мор€ци !!! ƒа вземат н€кой военен да превземат да ги видим !!!
21
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а €дрен удар по »ран,забравете.ѕрипината е че ще пострада цели€ Ѕлизък »сток и »зраел също.ј може и други да отговор€т с €дрено оръжие срещу »зраел.“акова имат и —аудитска јраби€,веро€тно и хусите,както и н€кои други африкански държави.¬ “урци€ също има такова в склад на Ќј“ќ,а може и в Ѕ√ да има.ј «апорожката атомна има 4-ри реактора,които са потенциални атомни бомби.“ака че,се съм насам да има такъв"отговор".
20
10
 
7
 
! ќтговори
’ахахах преди 1 месец
»ранските кози ще из€дат дебели€.
19
11
 
6
 
! ќтговори
’ахаха преди 1 месец
ƒнес се очаква €дрен удар по “ехеран. ўе има въгленчета да се търкал€т по ц€лото »ранчо.
18
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’усите в …емен са готови да удар€т и »зраел с ракети от т€хна територи€.“е също разполага и с мобилни установки за ракети зем€-зем€ и с дронове за н спасение на морето цели€.ѕлюс “ова имат и гол€ма и обучена арми€ и хил€ди въоръжени доброволци.“ака че н€ма да им е лесно на »зраел утре,защото н€ма как да стигнат по суша до т€х.ј само с авиаци€ не се печели война.ј и съседите им са настроени срещу т€х.
17
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬еро€тно,това нападение е само тест.ƒоколкото мине известно »ран има възможност да"удари" »зраел със стратеги€та юмрук,т.е.да изтрел€ от н€колко места (държави)залпов огън с хил€ди ракети и десетки хил€ди дронове.Ќ€ма такава отбрана,ко€то може да отрази такава стратеги€та.»ран разполага с десетки хил€ди ракети и стотици хил€ди дронове.(различни модели)»ма и навигаци€ за управление на полетите им.ј гварди€та им са обучени войници.Ќе че »зраел н€ма да отговори на удара,но загубите им ще са големи.
16
6
 
11
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 1 месец
’”—»“≈ —Џўќ —ј — »–јЌ— ј ѕќƒ –≈ѕј! ¬Џ¬ ћќћ≈Ќ“ј »–јЌ —ј Ќј…-√ќЋ≈ћ»“≈ ћќ–— » ѕ»–ј“»
15
12
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"¬ържи кучето(изтреби арапите) да е мирно селото"!
14
9
 
29
 
! ќтговори
истина преди 1 месец
Ќе можеш да изравниш със зем€та посолство в друга държава за такова нещо се об€в€ва война. ≈вреите под покровителството на —јў се самозабравиха. ƒемонстрират абсолютно неспазване на каквито и да е международни норми - наглост и арогантност присъщи за техни€ покровител. јко започне още една война в близки€ изток това ще е абсолютни€ край за ”крайна защото —јў ще насочат натам цели€ си ресурс.
13
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 1 месец
ќЅќ∆ј¬јћ ƒј „≈“ј “ј »¬ј Ќќ¬»Ќ»! Ѕ≈« «Ќј„≈Ќ»≈  ќя ƒЏ–∆ј¬ј Ќј  ќ√ќ «ј¬«≈ћј  ќ–јЅј :D
12
16
 
7
 
! ќтговори
јбе преди 1 месец
Ќ€ма да е зле »ран да се сдобие с ядрено оръжие, па да се подпукат с »зраел. ўе се отървем от две злини едновременно.
11
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јко »ран започне конфликт с »зраел, кой на кого ще помага, с –уси€?
10
9
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћи то това е максималното което могат да направ€т. ƒа превземат лодки с беззащитен персонал...
9
3
 
8
 
! ќтговори
ƒо 3 кон боб преди 1 месец
“ози филм 3 пъти съм го гледал!
8
10
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќашите копейки се мол€т на »ран да нападнел »зраел, а те си игра€т на корсари, хахахах
7
4
 
0
 
! ќтговори
 ой? преди 1 месец
Ўиити или сунити?