¬ойна срещу »ран ще струва скъпо на »зраел

≈ксперт: » —јў, и »ран не искат ескалаци€
14 апр 2024 20:23, јлександър ѕопов
75

¬еро€тността от пълномащабна война на територи€та на »ран е малка, независимо от заканите на »зраел за отговор, за€ви пред Bulgaria ON AIR международни€т анализатор ћариан  арагьозов.

—поред него атаката е в отговор на унищоженото иранско посолство в —ири€.

"≈дно е да бомбардираш ирански войници в —ири€ или н€какви опълченци, съвсем друго е да се нанесе удар срещу едно посолство. »рански€т отговор е едновременно достатъчно €сен, че »зраел е преминал една червена лини€, но и достатъчно премерен, без да има сериозни щети, без да има сериозни разрушени€, така че да не се предизвика н€каква по-сериозна ескалаци€", раз€сни  арагьозов.

≈вентуална война на правителството на Ќетан€ху срещу »ран би струвала скъпо на »зраел.

"—поред данни на израелски вестник, прехващането на тези ракети, много успешните действи€ на израелската ѕ¬ќ са стрували веро€тно над милиард долара. √оворим за милиард и триста милиона долара за една нощ. “ова е една изключително сериозна сума, ко€то »зраел не може да си позвол€ва да харчи по толкова за прехващане на ракети", за€ви анализаторът.

—поред  арагьозов нито »ран, нито —јў жела€т разширение на войната.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


75
ќще по темата: »ран»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
51
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕрез 70-те години между »рак и »ран се водеше опустошителна война ко€то взе хил€ди жертви и струваше мил€рди долари от двете страни.–азпалена от един световен елит който промени картата на Ѕлизки€ »зток.Ќай-светската и уредена държава сред исл€мски€ св€т »ран от от страна приказка беше върната в средновековието.ƒругата перла Ћиван също беше срината.ќт Ўвейцари€ на —редиземноморието т€ стана в насипна държава.Ќ€кой има плза този район да е аутсайдер въпреки природните дадености и богатства.∆алко.
50
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 во ти пука, ћариане, да не ги даваш ти. ≈вреите зна€т как да борав€т с пари, не ги мисли.
49
2
 
1
 
! ќтговори
√ошо преди 1 месец
ƒо Ѕонго Ѕонго..“ака де ще се обедин€т и ще помага , както сега на ”крайна и помагат,особено напоследък
48
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо Ѕонго Ѕонго Ќ€ма държава, ко€то да може да плаща по 1 млрд долара на вечер ве, ќЅонго
47
1
 
1
 
! ќтговори
до 3 преди 1 месец
јбе може и да не се бран€т само... много си мъдър.
46
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
52 и се пише само впрочем. Ѕез между.  онфликта на …емен и саудититите не е от вчера, от много отдавна е. » е редовно подклаждан от сащ, които въоръжават и двете страни.
45
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“очно така, »зраел е терорист. ’ути или хуси са в …емен. “е са на арабски€т полуостров. ќќЌ е казало че като се създава »зраел тр€бва да има и ѕалестина. »зраел е завзел голанските възвишени€ които според ќќЌ са на —ири€. »зраел обстрелва редовно територи€та —ири€ от/и нарушавайки въздушното пространство на Ћиван. »зраел създаде вирус с цел да предизвика €дрена авари€. ј това в √аза не е преставало . олко още доказателства ти тр€бват?
44
11
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 51 »зраел бил терорист? ¬се ми се струва, че иран и хутите отвличат и нападат кораби. ћеждувпрочем доскоро и —аудитска јраби€ беше във война с хутите.
43
7
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
49 иран е от над 70 години със санкции кви загуби ще им направиш, те не търгуват с господарите ти. ќсвен това модерната война е дистанционна както сам виждаш ракети и дронове. Ќа иран не им тр€бва еврейска територи€ че да праща хора. Ќо пък може да го разруши понеже е израел е терорист.
42
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ластта при арабите не идва с парите както е при американските президенти и лобитата им.  атар са дребни и  атар никога не е бил столица на нещо като ’алифат. ƒамаск обаче е известен и не случайно та€ територи€ н€ма мирно време. ƒори розите в  азанлък идват от там.
41
3
 
4
 
! ќтговори
1 преди 1 месец
ј на »ран какво ще струва. ‘инансови загуби и загуби на хора.
40
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 44 “очно  атар са най-богатите. » богатството им идва от газта ко€то изнас€т през ќрмузки€ проток. ј »ран искат да затвар€т същи€ този ќрмузки проток... —ещаш ли се?
39
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
43 ами откъде идва всичко. Ќито сащ нито евреите не спазват нищо в оон.ѕомпео даже в ќќЌ избесн€ и вика или сте с нас или против нас, когато €нкито се опита наложи √уайдо. —ега √уайдо го н€ма защото даже опозици€та го изгони като американски агент. ¬ медиите нищо. ќбаче стати€та къде боко тиквенски и атлантиците веднага го признаваха седи. » ти€ същите искат да са на избори пак. Ќе без нсмесата *** смрриканското посолство. » онзи €нки вика "не се месим" ј сноудън? ј тайни затвори на цру в ≈—?
38
6
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
…ордани€ катар и прочее са дребните. “е са на подчинение на другите араби в големите арабски държави. јко големите халифи и емири решат да приключат с израелската напаст даже сащ не може да ги спре. —јудитска араби€ е в брикс. ћюсулманските течени€ са много по близки взаимно отколкото христи€нските къде има разлика в папоцезаризъм и цезаропапизъм или великата схизма.“ака че не е проблем е проблем да се обедин€т срещу евреите и техните набези.
37
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“и€ посолства за нищо ги н€мат. ќн€ ден в латинска јмерика влезе полици€ преби дипломатите и отвл€коха бивши€ си прези.
36
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо “ео ƒай линк в алито на дрон за 2000$ който може да прелети 1500км.
35
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 34 »ран Ќ≈ е арабска държава. јрабите са сунити, иранците са шиити. …ордани€ е арабска държава и снощи игра за »зраел. Ќе си даде въздушното пространство на иранските дронове и ги свали.
34
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћариан “ъпигьозов
33
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
36повечето религии са локални, защото те възникват от м€стото и услови€та.тези които са се разпространили масово се бро€т на пръсти. –имската импери€ пък и другите империи са добав€ли нови божества след завземането на дадена територи€ за да н€ма бунтове. » не се прави на умен. ¬секи път излизаш по глупав
32
0
 
2
 
! ќтговори
јноним преди 1 месец
јко имаш предвид мсджид акса в ейрусалим този храм е от хил€ди години