ƒавид Ћеви: Ќетан€ху н€ма да действа емоционално срещу »ран

»ма два варианта на т.нар. "умен отговор"
18 апр 2024 20:41, јлександър ѕопов
12

»зраел търси начин да отговори на атаката на »ран, но и сами€т премиер Ѕен€мин Ќетан€ху казва, че тр€бва да е разумен. «а да не се даде повод за ново иранско нападение.

"»ма два варианта на т.нар. "умен отговор". ≈дини€т е ударът да бъде такъв, че те да не могат да отговор€т. ћасирано и сериозно - така че да пострадат значително военните инфраструктури на »сл€мската република. ƒруги€т вариант е ограничен отговор, който да бъде по стратегически интереси на »сл€мската република на други места по света.  ибератаката също е вариант", за€ви международни€т анализатор ƒавид Ћеви в студиото на "ƒен€т ON AIR".

—поред него Ќетан€ху н€ма да действа емоционално, а последователно, удр€йки цели, които представл€ват заплаха за »зраел и народа. Ћеви предупреди, че ако светът позволи »ран да се сдобие с €дрено оръжие, н€ма да има сигурно м€сто на «ем€та.

"“р€бва да има първични и вторични санкции. Ќе тр€бва да се санкционират само компании, които търгуват с »ран и достав€т на »ран от «апада. “р€бва да се санкционират и компании от други държави, които търгуват с »ран", за€ви анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Ќа въпрос »зраел може ли да се справи без —јў, той отговори, че би било трудно и с много повече жертви и усили€.

ѕо повод думите на ƒоналд “ръмп, че ако той е бил президент, е щ€л да предотврати атаката на »ран, Ћеви коментира, че това е част от предизборната му кампани€, но ако "погледнем фактите, н€маше нито една гол€ма война, докато беше президент. ”правл€ва с твърда ръка и с €сно поставени цели".

¬ижте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


12
ќще по темата: ƒавид Ћеви
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
11
1
 
4
 
! ќтговори
зеленскиЅл€д преди 1 месец
н€мате шанс срещу »ран грозник такъв . Ќова атака срещу изрел н€ма да може да спрете.“ова беше само 100 дрона нищо не е тр€бва да се изтрел€т минимум 1000
10
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран също!
9
1
 
4
 
! ќтговори
FUCKEU преди 1 месец
Ѕой по изcpаелските каски докато мърдат.
8
2
 
4
 
! ќтговори
–”—— »… ќ  ”ѕјЌ“ преди 1 месец
—лед двучасов разговор със —јў, при което Ќетан€ху е получил категоричен отказ за подкрепа на удар срещу »ран, чифутларина е дал заден и отменил напълно изготвен план за нанас€не на удар.
7
0
 
8
 
! ќтговори
јвек плежа преди 1 месец
√ледах го то€ по телевизора - нахален,прекъсващ събеседника ,ръкомаха, нетолерантен. — удоволствие да му зашиеш шамар.
6
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел се дискредитира пред цели€ св€т. ƒори в —јў се чуд€т как "да вържат луди€". ¬сички ревове, че били унищожавани преди, вече са глас в пустин€. Ќ€ма кой вече да изпитва вина и да си посипва главата с пепел, че нещо си... щом те сами не се държат като нормални. √решка, сегашни€ побъркан€к в јржентина им е фен.
5
3
 
6
 
! ќтговори
—“јЋ»Ќ —≈ «ј¬–Џўј преди 1 месец
—ионските мъдреци ще увиснат на ешафода. Ќетанвху първи.
4
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќтворих си биричка
3
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел в момента е силно реакционна държава. –ъководните и партии пропов€дват,че неевреите не са хора. “ова че българите сме по принцип добронамерени, че сме човеци и имаме очи за всичко добро, в случа€ ни прави у€звими, защото насреща си имаме точно противоположното, изразено във вс€какви словесни еквилибристики.
2
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран е об€вил, че знае точното м€сто на €дрените оружи€ на »зраел. “ъй че, ако ционистите имат желание да затри€т населението на държавата си, ще им се удаде, ћошетаа се считат за най-хитри и искат да подчин€т всички. Ќ€ма да стане. Ќито —јў са в състо€ние да им спрат дивами€та, нито те се осъзнават колко са затънали. “ова, че други, като Ѕ-€, се чувстват с извити раье и хванати в капан, на т€х н€ма да им помогне.
1
11
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел н€ма дру избор освен да разнебити военната машина на »ран,и то докато е време.—тратегическа грешка е да се изпусне такъв уникален момент. —јў също тр€бва да участват в смазването на режима на ти€ исл€мски фататици.”дарите тр€бва да бъдат ракетни и авиационни удари с високоточни оръжи€.ѕосле ще дойде реда и на –уси€...