»ран: »зраел ще съжал€ва, ако ни нападне

 онтрамерките на »ран са приключили
18 апр 2024 23:14, јлександър ѕопов
43
»ран: »зраел ще съжал€ва, ако ни нападне
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

»рански€т външен министър ’осейн јмир јбдолахиан се зарече днес пред —ъвета за сигурност на ќќЌ, че страната му ще "накара »зраел да съжал€ва" за вс€ко нападение срещу не€, предаде ‘ранс прес.

"ƒействи€та за самозащита и контрамерките на »ран са приключили, така че израелски€т терористичен режим тр€бва да прекрати вс€каква по-нататъшна военна авантюра срещу нашите интереси", за€ви јбдолахиан на заседание на съвета за ситуаци€та в Ѕлизки€ изток.  

"¬ случай на използване на сила от израелски€ режим и нарушаване на наши€ суверенитет »сл€мска република »ран н€ма да се поколебае нито за секунда да отсто€ва правата си, да реагира решително и адекватно и да накара режима да съжал€ва за действи€та си", добави той.

»зраел об€ви, че си запазва "правото да се защити" срещу »ран след иранската атака, осъществена този уикенд с над 350 безпилотни самолета и ракети, изстрел€ни към »зраел. ѕочти всички те б€ха прехванати в полет. »зраел обаче не даде информаци€ за средствата, датата и целите на евентуална операци€, обобщава ј‘ѕ.

“ехеран представи нападението си като отговор на приписвани€ на »зраел смъртоносен удар по иранското консулство в ƒамаск в началото на този месец.

јбдолахиан говори пред —ъвета за сигурност на ќќЌ, след като по-рано днес ирански€т  орпус на гвардейците на »сл€мската революци€ каза, че “ехеран може да преразгледа сво€та "€дрена доктрина" след израелските заплахи, отбел€зва –ойтерс.

Ќа заседанието на —ъвета за сигурност на ќќЌ, посветено на Ѕлизки€ изток, генерални€т секретар на световната организаци€ јнтониу √утериш призова за максимална сдържаност.

" райно време е да се сложи край на кървави€ цикъл на ответни действи€.  райно време е да спрем", за€ви √утериш.

"ћеждународната общността тр€бва да работи заедно, за да предотврати вс€какви действи€, които биха могли да тласнат цели€ Ѕлизък изток през ръба, с опустошително въздействие върху цивилното население", призова той.

ѕреди това посто€нни€т представител на »зраел при ќќЌ √илад ≈рдан разкритикува присъствието на јбдолахиан в —ъвета за сигурност.

"“ой е тук, за да се подиграва с вас. “ой е тук, за да ви покаже на всички вас - в костюмите ви и с дипломатическите ви тънкости - че страната му може да предприеме нападение срещу друга държава членка в събота, а след това той може да дойде тук в четвъртък, за да ви поучава за правата на човека и международното право", каза ≈рдан./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


43
ќще по темата: »ран»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
32
0
 
2
 
! ќтговори
–осен преди 1 месец
—ега израел, които казваха, че имат право да се защитават, заради което убиха 15,000 палестински деца и 2 пъти по толкова възрастни, се жалват защо »ран ги бомбардира. »ран се защитава. » има правото са се защитава.
31
6
 
0
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 месец
»ран си подписаха екскурзи€та в ћорголанди€. ƒори само чисто технически да погледнем на нещата »зраел е народ ,който може да доминира технологически дори далечната Ћуна. ѕри арабите всичко е плагиатство и лъжа. ¬ъоръжението на араби,персийци...мохамедани е на база западни технологични разработки. упуват щатски дрон,префасонират дизайнът му,бо€дисват го и става ирански. јтаката на »ран срещу ƒържавата »зраел бе парирана с интелигентност ,технологи€ и увереност.
30
2
 
8
 
! ќтговори
√ал€ от EmbassyTO преди 1 месец
ћол€, мол€ на из с раел е позволено да наоада и убива който си реши.
29
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ Ѕългари€ системата е €сна. јгенти на ƒ— управл€ват партиите. ѕартиите купуват медии, съд, прокуратура и полици€. ѕрав€т зависими гласоподаватели и верига от фирми и всичко е ок. » така пожарникари, военни и агенти разпредел€т парите за т€х.
28
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» разбира се плащаш за да гласуват и си правиш зависими гласоподаватели. “ова е Ѕългари€. Ќикой не го може като у нас.
27
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 артата не помага на »ран!!!  акто вид€ с 300 дрона и ракети, поразиха 50 квадратни метра асвалт. Ќищо не могат. »ран да внимава!!! »нтересно е, че в »ран, »зраел и в √аза, хората в над 70% не одобр€ват управл€ващите. Ќещо подобно се случи в ”краина и –уси€, ѕутин чувстваше загубата на власт и направи война. ƒа гледат как се прави в Ѕългари€ и да се учат.  упуваш медии,анализатори,социолози и караш народа да не гласува. —лед това си купуваш съдии,прокурори и полицаии и си готов.
26
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а разлика от »ран който на посоки атакува с над 300 дрона и ракети, »зраел атакува с четири и порази н€колко цели. — тези 300 дрона и ракети, много веро€тно щеше да има жертви в »зраел без защита, докато с четирите дрона се вид€ с защита, че н€ма жертви и са поразени военни обекти. ѕравете си сметка ,кой какъв е. Ќе оправдавам »зраел(т€хните управл€ващи),които в момента н€мат одобрение от »зраелците в над 70%, но са в пъти по-добър вари€нт от управл€ващите в »ран.
25
0
 
1
 
! ќтговори
яж и не спирай преди 1 месец
ƒо ‘ют - ѕредни€ път ви кјзаха, стига ви толко, нали и без това знаете всичко )))
24
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈? Ќападна ви.  акво правим сега?
23
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ўе €дат големите шамари еврейчетата, вкл. и от —јў
22
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јко —јў не се намеси, възможно е и да страдат евреите :))
21
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран може да смачка »зраел. ¬ижте картата.
20
4
 
3
 
! ќтговори
ƒ€до —тефчо преди 1 месец
ћюслитата
19
5
 
3
 
! ќтговори
ƒ€до —тефчо преди 1 месец
«абел€зал съм, че *** са като кучетата без дом. Ћа€т, ла€т зъб€т се, като ги удариш с то€гата, скимт€т сви€т се в н€кой ъгъл и си лижат половите органи.
18
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—поред јл ƒжазира от преди малко, —јў са об€вили, че н€мат никакво участие в атаката над »ран тази нощ.
17
5
 
5
 
! ќтговори
—ър ѕичук преди 1 месец
» тези *** като другите. «а един ден аху - иху, а сега паз€т дупките. √ол€мата излагаци€ с това нападение. ÷€л св€т вид€ как се изложи шха, а после се молеха на —јў да не се меси. —нощи май е имало бомбички в т€хната к0чина, но нито една не е била прихваната
16
5
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел бомбардира при€тел€ на путчик иран, а днеса спи...
15
7
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јми право им думат хората и ще изпълн€т казаното!
14
4
 
4
 
! ќтговори
израел = украйна преди 1 месец
сорри
13
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Dobre ce im pomognaha na evreite da svalyat nai obiknovennite dronovete i raketite znaete koi sa