Още 70 ареста в Нова Каледония

Ранени са 64 полицаи, насилието не спира
16 май 2024 07:40, Петър Бойчев
17
Още 70 ареста в Нова Каледония
Снимка БГНЕС

Около 70 ареста са извършени през последните 24 часа в Нова Каледония, френска отвъдморска територия, където от понеделник не спира насилието, в което загинаха четирима души, включително жандармерист, съобщи тази сутрин Върховният комисариат на републиката в Нумея, предаде Франс прес.

Луи льо Франк, върховен комисар на републиката, похвали в прессъобщение „ангажираността и професионализма на полицията, която е обект на атаки: 64 жандармеристи и полицаи бяха ранени“ и „близо 200 бунтовници бяха арестувани от понеделник насам“. Той обяви също, че „въздушен мост между Франция и територията ще позволи бързото транспортиране на военни подкрепления и подкрепления с оглед на вътрешната сигурност“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 седмици
Гадни са си франсетата,напук на безредиците приеха закона и всеки от континента ще гласува там....а и се подозира че чайници го организират това за да може те да си направят база и имат много ресурси и минерали.Иначе ако каледонци си загубят френския паспорт и са независими от Франция, ще са кръгла нула без тях и всеки си пази френския паспорт.
14
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Макарона сега кого ще прати? Като го няма Легиона...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние последната колония ли ще останем на този свят? Дарение на два реактора и купуване на един прескъп. Минни концесии на един процент. Шистов газ. И розови пожелания и миражи. И нпо платени тутки
12
4
 
17
 
! Отговори
Цирк преди 2 седмици
И Франция седнала да говори за демокрация и свободи....
11
2
 
16
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
Русия да окаже военна помощ на Нова Каледония.
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Последните колонии на стара Европа са ....на изток от Урал и на юг от волгоград
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За който не знае, обяснявам: коренното население се казва канак или нещо такова, те не харесват французите, но са малко (ок.80-90 хил в днешни дни) и слаби. Французите преди 2 века има няма откриват никел в рЯката и се почва внос на индийци, алжирци и всякакви такива "французи" и почва да правят много пари от добива, като напълно изключва местните от всякакъв бизнес. Сега Китай се опитва да се меси и дава лека скрита подкрепа за канаците, но няма да мине, защото Каледония е много стратегическа.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И последните колонии на стара Европа се освобождават. Сега е време за освобождение от американския колониализъм.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На тарамбуките май вече им е омръзнало да ги катеркат без вазелин...ама както изглежда французите ще ги бият и мандръцат демократично и ще им избият желанието за още революции.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На колониите вече отвъдморски територии ли им викат?
5
6
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Аз не мога да разбера, защо не им харесва френската демокрация. Ето, на нас в България ни харесва американската демокрация.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Атал каза, че Франция е вкарала допулнителни войски в Нова Каледония.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
демокрацията/капитализма се леят отвсякъде :)))
2
4
 
7
 
! Отговори
Конфуций преди 2 седмици
За любителите на конспиративни теории - тези размирици са спретнати от руските и френските разузнавателни служби, за да отклонят вниманието от Украйна и да дадат повод на Франция да откаже изпращане на войски на украинския фронт - един вид - имаме си собствени проблеми за решаване.
1
4
 
18
 
! Отговори
Айдееее преди 2 седмици
и от там ще ви изритат франсетата, ако се отървете само с бой добре да няма и мавндрисване от африканците, не, че не сте 80% обратни и това би ви харесало.