Креватна енциклопедия

От полова студенина страдат едва 1% от хората
Обновена: 10 ное 2011 07:02 | 9 ное 2011 21:06,
86
Креватна енциклопедия
Снимка: Reuters

Много връзки на обичащи се хора се разпадат поради несъвместимост в сексуалните характери на съпрузите. А с физиологията, уви, няма как да спориш. Ако често си мислите, че съпругът ви е сексуален маниак, или обратно – че има проблеми с потенцията, може би вие просто имате различни сексуални темпераменти. Темпераментът е природна даденост, а силата и импулсивността зависят от количеството хормони, които изработва организмът, пише medikforum.ru.

Сексолозите определят три основни вида сексуален темперамент: висок, среден и нисък.

Висок вид сексуален темперамент – това са т.нар. сексуални маниаци. Те искат да правят секс всеки ден, и то по няколко пъти. Мястото, времето и партньорът са без значение. Желанието трябва да бъде удовлетворено и точка! Те обикновено съзряват полово преди връстниците си и започват да трупат сексуалния си опит по-рано. В случаите, когато партньорът не може да утоли сексуалното си желание с половинката, рязко се повишава вероятността от изневяра. Специалистите съветват половинката на този тип хора да направи малък компромис – бързият секс ще помогне на „зависимия“ да получи удоволствие, а вие може просто да се раздвижите.

Към средния вид спадат тези, за които сексът 1-2 пъти седмично е напълно достатъчен. През първата половина на живота си те може често да сменят партньорите си, но след това се „кротват“. Те понясат въздържанието без особени сътресения и с напредването на възрастта все повече приемат твърдението, че сексът не е най-важното в живота. Опитват се да построят живота си с един партньор. Жените от този тип обожават предварителните ласки. Счита се, че хората със среден сексуален темперамент най-бързо се приспособяват към избраника си. Има случаи, когато представителите на високия тип сексуален темперамент преминават към средния.

За хората с нисък сексуален темперамент няма какво толкова да се каже. Те най-лесно от  всички понасят въздържанието. Жените от този тип доста ще поизпотят сексуалния си партньор в старанието му да ги разпали.

Според статистиката около 80% от хората са със среден сексуален темперамент. От истинска полова студенина страдат едва 1% от възрастните.

Принцип на съвместимост
 
За да може и двамата партньори да се радват на сексуалния си живот, е необходимо темпераментите им да съвпадат. Макар и не абсолютно. Нелошо се погаждат тези от средно или ниско или средно и високо ниво на сексуален темперамент.
 
Физически особености

Мъжете с висок сексуален темперамент са със среден или нисък ръст, тялото им е пропорционално, а видът често е брутален. Жените от този тип също не са високи, имат пищен бюст и бедра и не се отличават с дълги крака. Хората с нисък сексуален темперамент често са високи и слаби. Те имат тесни бедра и плоски гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: сексуален темперамент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Казанова преди 12 години
Сексът ........:).....просто се прави.Приказките са излишни
81
2
 
9
 
! Отговори
Жена на 43г. преди 12 години
Статията е бездарна.Няма нищо вярно в нея,не биха повярвали дори средношколците,които имат по-голям опит от автора на тази измислена и скалъпена статия.
80
1
 
9
 
! Отговори
do 66 преди 12 години
ха,ха,ха,голяма смехория.Тоя *** написал,че в Бг няма закъсали мъже,защото имали пари да плащат.Ти луд лли си ве,кой има толкова много пара в излишък,че да ги дава по к....и.В БГ човек се чуди как да превурти дена та да му сдтигнат левчетата които има в джоба си да си нахрани семейството.А има много самотни мъже,няма да употребя друга дума,именно защото нямат пари,с ниски заплати са и се страхуват да се обвържат,заради шибаното безпаричие.писнало ми е от малки пикльовци,които не са в час.
79
1
 
4
 
! Отговори
FLEX преди 12 години
Mnogo si go haresvam...zatova sym vinagi zasmqn i nikoga raskoleban :)...za men vajno e kachestvoto i jelanieto
78
1
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Какво търсиш, миличка? Кажи си желанията
77
2
 
38
 
! Отговори
к преди 12 години
до 76- Мъжът може да накара жената да заспи в леглото, а може и да събуди мръсницата в нея . От порното няма какво толкова да научиш. Всичко зависи от мъжа
76
1
 
6
 
! Отговори
мъж...,77 преди 12 години
Ха- ха..., ти, като тоя аз свалих една от Интернет. Попитали го е добре, какво и е името? Виж, това не разбрах.
75
6
 
11
 
! Отговори
urs преди 12 години
нисък,набит , плешив, имам си белези, разни татуировки изглеждам си нормално брутален... не подбирам, ходя по улиците и душа въздуха с влажен нос и зъл поглед, само да надуша някоя размърляна и я ближа зад ушите !
74
2
 
17
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Професия: животновъд Интереси: отявлен бойковист и комунист,обичам ракия,салата,сланина и козичкиза какви жени за какво порно говориш,че кой ще ходи по разни *** ние жените търсим друго,но вие мъже не го разбирате, а що се отнася до това какво има да учим не си мислете че пък вие сте много добри ние ще се научим но вие ще можете ли да направите нещо
73
4
 
16
 
! Отговори
мъж преди 12 години
Ако не си с един дървен крак и превръзка на окото,ако си средно интелигентен, имаш малко чувство за хумор и можеш да пишеш що-годе грамотно........влизаш в първия сайт за запознанства и в рамките на ден- два ВИНАГИ ЩЕ СИ НАМЕРИШ ДАМА ЗА СЕКС. Приказки от сорта "аз съм тук да убия времето" са врели-некипели. Това е истината, "дами", вие сте по -загорели от нас. Та стига сте плюли мъжете, нагона си е нагон. И при нас и при вас. :)
72
17
 
10
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
нормално е да има загорели господа тука ... на всеки му е писнало да клати грозната стара торба и иска нещо ново а до жените тука ... известни с това,че са неудовлетворени ... научете се,мили дами да правите нещо друго освен да лежите по гръб ... гледайте порно ... има какво да научите :))
71
0
 
9
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
СТИГА С ТЕЗИ ДЕТСКИ РАБОТИ.
70
2
 
8
 
! Отговори
СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!!! преди 12 години
Какво после? Много ти е *** въпроса! Ами, ако не правиш секс с приятеля си или съпруга съпругата приятелката 100% развода или раздялата ти е вързана в кърпа. Защо ли изобщо ти отговарям на скапаните въпроси !!!!!!!
69
6
 
21
 
! Отговори
греда преди 12 години
До смотания протестант Томас - фащай си дърмите и ходи да облъчваш наркомани с малоумната си религия . И престани да цитираш Библията извън контекст . Религията е като половите органи - всеки ги има , ама не е приятно да ги навираме в лицата на хората. Относно статията - *** е до безкрай , коментарите също .
68
1
 
20
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
????.верно-...........аз пък си мислех ,че е удоволствие
67
58
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Сексът е необходим дотолкова доколкото да изпълниш човешкия си дълг - да продължиш рода си , от там нататък е перверзия.
66
1
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
................ а после..................
65
2
 
18
 
! Отговори
поредна статия.... преди 12 години
Каква е тази статия! В началото на една връзка, много ясно, че има многo, много ласки и по на често и по всяко време.
64
5
 
8
 
! Отговори
!?!?!? преди 12 години
Като, една позната изобщо не се вълнува от секса и може си кара по течението с години и така правеше. Добре, че поне се очовечи малко и се обвърза сериозно да стане по чувствена и да изпитва подобна нужда.
63
6
 
24
 
! Отговори
Янина преди 12 години
Ами от тази статия излиза,че повечето маникенки имат доста нисък сексуален темперамент! Защо ли са толкова желани тогава ?!