Защо мъжете не понасят тъщата. Защо ли?

Досадни са, мрънкат, натякват и често се престарават
20 фев 2012 11:17, Мария Дуковска
52
Защо мъжете не понасят тъщата. Защо ли?
Снимка: Reuters

Не една и две поговорки има за отношенията в семейството, между снаха и свекърва, зет и тъща. Но за да се родят толкова народни приказки и анекдоти, си има причини. Ето някои неща, които вашият съпруг не понася в майка ви:

1. Вечното натякване, че не е достатъчно добър за вас.

Подмятания на семейни вечери, празници, пред близки, роднини, как не сте могли да се омъжите за някой с по-големи перспективи, по-образован, по-богат... Е, прекалено е, дори и за най-търпеливия мъж. Ако държите на достойнството на съпруга си, предупредете строго родителите си да не го обиждат с подобни натяквания, намеци или саркастични забележки. Все пак вие сте избрали този мъж и го обичате такъв, какъвто е. Нека всички го разберат.

2. Идва у вас, когато си иска, без да пита!

Това е наистина вбесяващо, признайте си. Ако свекърва ви идва толкова често, без да предупреди, изненадващо се появява на вратата, дали няма да побеснеете? Помислете тогава, че може би е толкова неприятно и вашата майка да досажда често-често, без покана.

3. Досажда с престараване и мрънкане.

Няма по-досадно нещо от тъща, която непрекъснато мрънка и повтаря, че трябва да се направи еди-какво си по определен начин и т. н. Мъжете не обичат да им се казва какво да правят, особено пък когато заповедите идват от тъщата. Ако сте забелязали подобно отношение от майка ви, говорете с нея, да забави темпото и да внимава с приказките си.

Още любопитна информация и съвети може да откриете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: браксватбатъща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забелязах, че най-често се оплакват некадърници.
39
1
 
8
 
! Отговори
природа преди 12 години
Жениш се за чаровно маце и след 15 г имаш в къщи копие на майка му.Единственият изход е да видиш как е оцелял тъста(ако е оцелял).
38
1
 
3
 
! Отговори
Angel преди 12 години
"Питат един, какви жени предпочита. Ами аз много харесвам японките-много мили, учтиви, а най-важното, че тъщата ще бъде чак в Токио." - Dalech shte ti e tashtata, chak v Tokyo, no-o-o zabravi, brat, za Sjype Vitzaa si e vitz, no nali e doshal ot jivotaa, a toi se osavremeniava posstoianno
37
1
 
17
 
! Отговори
Stanimir преди 12 години
Важното е младите да живеят отделно от родителите , та дори и на квартира . Нека тъщите и свекървите да въртят интриги ..
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един мъж отишъл на свиждане на болната си тъща. Като се върнал от болницата, жена му го попитала:- Как е мама?- Май ще я изписват, защото доктора каза да се готвим за най-лошото.
35
4
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Моята тъща не става за еб**е. Само за екзекуция. Гилотина му е майката .. главата на дръвника -- това е решението на проблема ; )
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kato ja vidia che idva kosata mi se izpravia.....
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gadna rabota e tova neshto tashtata
32
2
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
Момченце пита баща си:-Тате,защо баба бяга на зиг-заг из градината.-Синко,на теб баба,на мен - тъща.Подай следващия пълнител.
31
1
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Много точно си го написала. Всичко е много относително и субективно. Както някои не понасят тъщите си, други не понасят свекървите си. Все едно. Има една истина-никога те няма да станат синове на тъщите си и дъщери на свекървите си. Чуждото си е чуждо. Но трябва да има някаква търпипост и уважение, макар и привидно. Някъде, обаче има и много уважение между тях, ама истинско, колкото и да е рядкост. Най-добре отделно стари и млади.Всеки да се оправя, кой както може -деца, работа, пари, сметки.
30
1
 
5
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
Ники моите съболезнования. И въпреки това се чудя кое е по-гадно жена ти да почине или да те напусне. Имам чувството, че второто. И говоря сериозно ..
29
0
 
11
 
! Отговори
Николай преди 12 години
В много моменти ме е дразнила но съм я уважавал защото е майка на жена ми ,много скопосна и работна ,лошото е ,че жена ми почина и сега не зная на кой свят съм ,тя се държи но мен хич ме няма по моя преценка.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пример за смесени чувства: Да гледаш как тъща ти се сгромолясва в бездънна пропаст в чисто новата ти кола:)))
27
6
 
4
 
! Отговори
За тъщата преди 12 години
Евтаназия му е майката. След това Кремация. Надявам се не съм много краен ; )
26
4
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Прав си. Ако знаех, че жена ми върви комплект с майка и - селската *** - никога нямаше да се женя .. АМА НИКОГА!!! Айде аз съм лесен изгоних я (тъщата) преди 5 години и И казах повече НИКОГА да не стъпва в дома ми и съм забранил на жена ми да говори по телефона в мое присъствие с майка си. И въпреки това се дразня като това животно говори с жена ми или пращаме детето при нея и дядото, който апропо е много свестен човек.
25
1
 
12
 
! Отговори
Мишо Камаза преди 12 години
Съдията пита подсъдимия:- Защо искахте да застреляте тъща си?- Така ме посъветва психиатърът.- Какво?- Ами, нервите ми бяха опънати до скъсване и той ме посъветва веднага да отстраня причината за моята невроза.
24
1
 
12
 
! Отговори
Попа преди 12 години
Зет чака пред операционната зала, в която оперират тъщата му. Чака, чака и след един час лекарят излиза.- Има ли надежда, докторе? - попитал зетят.- Не, синко, ще оживее.
23
1
 
9
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Ся ще ти обясня; женим се защото никъде на опаковката ви не пише "вървя в пакет с майка си". От всичко най-обичам изненадващите посещения вкъщи. Каквото и да правя в този момент, трябва да го изоставя за 2 часа сърбане на кафе и общи приказки, в които съм като натрапник. Все пак майка и дъщеря трябва да опишат точка по точка как е минал всеки един ден, от последния път когато са се виждали. От мен се очаква да казвам "да" и да се смея ако видя, че ме гледат с усмивка.
22
2
 
16
 
! Отговори
33-4 годишен преди 12 години
Аз моята 55-годишна тъща не я мразя, а си я харесвам. Дори си ме кефи.
21
4
 
11
 
! Отговори
Женена преди 12 години
Моля Ви, това ми идва вече в повече. Защо тая жлъч. Всеки човек има достойнство - в т.ч. тъщи, свекърви, зетьове и снахи. Повече толерантност ще ви е от полза. Ако не искате да живеете с другите, по-добре не се женете, защото скъпата ви любима жена идва в комплект с родители, братя, сестри, евентуално и всякакви още братовчеди. Няма как.