Защо мъжете не понасят тъщата. Защо ли?

Досадни са, мрънкат, натякват и често се престарават
20 фев 2012 11:17, Мария Дуковска
52
Защо мъжете не понасят тъщата. Защо ли?
Снимка: Reuters

Не една и две поговорки има за отношенията в семейството, между снаха и свекърва, зет и тъща. Но за да се родят толкова народни приказки и анекдоти, си има причини. Ето някои неща, които вашият съпруг не понася в майка ви:

1. Вечното натякване, че не е достатъчно добър за вас.

Подмятания на семейни вечери, празници, пред близки, роднини, как не сте могли да се омъжите за някой с по-големи перспективи, по-образован, по-богат... Е, прекалено е, дори и за най-търпеливия мъж. Ако държите на достойнството на съпруга си, предупредете строго родителите си да не го обиждат с подобни натяквания, намеци или саркастични забележки. Все пак вие сте избрали този мъж и го обичате такъв, какъвто е. Нека всички го разберат.

2. Идва у вас, когато си иска, без да пита!

Това е наистина вбесяващо, признайте си. Ако свекърва ви идва толкова често, без да предупреди, изненадващо се появява на вратата, дали няма да побеснеете? Помислете тогава, че може би е толкова неприятно и вашата майка да досажда често-често, без покана.

3. Досажда с престараване и мрънкане.

Няма по-досадно нещо от тъща, която непрекъснато мрънка и повтаря, че трябва да се направи еди-какво си по определен начин и т. н. Мъжете не обичат да им се казва какво да правят, особено пък когато заповедите идват от тъщата. Ако сте забелязали подобно отношение от майка ви, говорете с нея, да забави темпото и да внимава с приказките си.

Още любопитна информация и съвети може да откриете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: браксватбатъща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
29
 
! Отговори
$ преди 12 години
Питат един, какви жени предпочита. Ами аз много харесвам японките-много мили, учтиви, а най-важното, че тъщата ще бъде чак в Токио.
19
6
 
18
 
! Отговори
Не пожелавам преди 12 години
Били ли сте зарян зет? Аз бях. Това е ненадминат кошмар. Получаваш повече, отколкото тя и тъща заедно, но ти натякват, че те те гледат. Особенно, ако има син пияндурник. Той е прекрасния, макар че го храниш и него самия. Дядото бе добър човек. Виновни винаги бяхме аз, снахата и дядото. Великата тройка - бабата, жена ми и шурея - тормозът над останалите. Особенно ако бабата е от мокрите. О, ужас изживян. Скара шурея с шуренайката, мене с жена ми; сина ми с дъщеря ми. Накрая изрита дядото.
18
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва тъщата на гости и зетя от вратата пита: - Мамо, колко ще останеш? - А тя: - Ами, колкото ви е приятно!? - А-а-а, не може така - казва зетят - поне едно кафенце ще пиеш!
17
3
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Всяка...жена,прилича на майка си.При мен е...обратното;тъща ми...бе горката,много добра.
16
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъщата е кошмара за мъжа. Вярно е че идва когато си поиска, по-лошото е че винаги има и ключове за вкъщи. Много много мрънкат за 5лв. работа да свърши ще ти смаже душата от пухтене и пъшкане. На всичкото отгоре решава да остава да спи в къщи когато си поиска и по-колкото си там дни реши. С жената постоянно се караме заради майка и. Уви тя няма сили да и каже да си тръгне и предпочита да се кара с мен. Казал съм и ако се разделим ще е зара ди ***.
15
7
 
17
 
! Отговори
mmm С преди 12 години
Само като си помисля за нея и почвам да точа балтията и да подготвям дръвника
14
3
 
12
 
! Отговори
.I. преди 12 години
Среден за вас бе ***.бг, и да ме триете и да не ме триете ще го лигавите докато джуките ви заприличат на маймунски *** .
13
12
 
9
 
! Отговори
Зет преди 12 години
Какво да правим с тъщата. Екзистенциален въпрос, мъчещ мъжката половина от човечеството години наред да не кажа векове. Три са най-общо казано вариантите. 1. Доброволна евакуация. 2. Бой с винкела по главата. 3. Изхвърляне с шутове през балкона. Кой ще изберете е Ваш избор. Но който и да изберете все ще е печеливш! : ))
12
2
 
32
 
! Отговори
$ преди 12 години
Връща се мъжът пиян и легнал при тъщата. На сутринта жената се кара на майка си: Мамо как не те е срам! Защо не му каза да не прави това? А тъщата- как да му кажа като не си приказваме.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе мойта тъща що не я е страх от пушката.
10
7
 
26
 
! Отговори
ива преди 12 години
а за свекървите нещо няма ли да кажете?
9
5
 
49
 
! Отговори
az преди 12 години
dnes.bg вместо да публикувате повече от *** новини, вземете погледнете другите новинарски сайтове и вижте как те отразяват новината за геноцидът, който се провежда върху българите с цените на лекарствата. Мисля че това ще е по-смислено, отколкото каква е тъщата и кой и защо я мрази! Според мен някой май ви плаща за да не отразявате новината......или?
8
4
 
38
 
! Отговори
СС преди 12 години
Странно,защо "тъща" винаги върви с прилагателното "зла",след като обратните примери са повече. Моята тъща беше добра жена,мир на праха й!
7
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе тъщи..много по-зле са мамините синчета и техните манипулативни майки,които има дирижират живота..
6
0
 
49
 
! Отговори
не ви ли писна преди 12 години
Не ви ли писна да пишете непрекъснато подобни глупости? Защо непрекъснато се опитвате да настройвате хората един срещу друг? То не бяха лоши свекърви, сега лоши тъщи.....утре ще пуснете пак някоя статия какво трябва да правим жените, за да не ни напусне мъжа ни. Всеки човек е различен. И поведението му няма нищо общо с това какъв е статутът му.
5
0
 
22
 
! Отговори
дрън-дрън преди 12 години
Пак поредните дежурни простотии за зле възпитани жени - те могат да бъдат както тъща, така и свекърва, че и снаха.Иска се малко мозък, за да се проумее, че наливането на масло в огън може да доведе до изгаряне и на твоето/което за теб е идеалното на мама гарджето, ама на видиш ли, как можа да се излъже, че да вземе такъв мъж /съответно жена/.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не винаги е така.Баща ми много харесваше родителите на майка ми те също го обичаха сякаш им е син.
3
2
 
22
 
! Отговори
Цецовата тъща преди 12 години
Понасям я. Даже и завещавам да ми дари още апартаменти.
2
1
 
43
 
! Отговори
фифи преди 12 години
По същата причина, поради която и жените не понасят свекървите си
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ама от както им се е родил Калашников и резервния пълните, не семее да идва изобщо!