Четири основни разлики между здравата и нездравата връзка

Имате ли истинска връзка или просто се заблуждавате?
Обновена: 9 мар 2012 13:32 | 9 мар 2012 13:32,
1
Четири основни разлики между здравата и нездравата връзка
Снимка: архив, Reuters

Ако искате да сте сигурни, че връзката ви е здрава и не обслужва ваша или на партнъора ви зависимост и че нито един от вас не прави прекалено големи компромиси, за да оцелявате като двойка, направете една равносметка, като вземете в предвид тези критерии:

Реалност/Фантазия

Здравата връзка се основава на реалността. И двамата се стремите да решавате проблемите навреме, а не да си заравяте главата в пясъка или да омаловажавате неудовлетвореността, която изпитвате.

Нездравата връзка е точно обратното – двойката „крета" някак си само защото и двамата сте фокусирани върху очакванията, че нещата могат да се подобрят в бъдеще от само себе си (или криворазбрана идея за „позитивно" мислене), и заради тази надежда се преглъща огромна доза недоволство в настоящето.

Желание да даваш и получаваш/ Желание да запълнят празнината в теб

В здравата връзка всеки един от двамата изпитва еднакво удоволствие и да дава, и да получава, за разлика от нездравата, в която смятате, че любовта компенсира всички липси, болки и неудовлетвореност в личен и в професионален план. Нищо чудно, че този, върху когото са стоварени тези очаквания, започва да губи тръпката малко по малко.

Вижте останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
! преди 12 години
така си е!!!