Отгледайте бъдещ богаташ

Дайте на детето си по-добри перспективи в живота
Обновена: 3 апр 2012 12:22 | 3 апр 2012 11:16,
3
Отгледайте бъдещ богаташ
Снимка: sxc.hu

Много от уменията и навиците, които са типични за преуспелите хора, могат да бъдат развити и възпитани още в детството. Ако искате детето ви един ден да се превърне в следващия Бил Гейтс, Том Круз или Тайгър Уудс, или просто желаете да възпитате у него навици и умения, които ще му помогнат дори да не стане несметно богат, но поне да има по-отговорно отношение към парите, никога не е твърде рано да започнете. Ето ви и 12 съвета как да го направите.

1. Разберете собствените си убеждения, чувства и нагласи към парите. Вярвате ли, че високият доход е привилегия, която може да помогне да постигнете вашите мечти и цели, или мислите, че това е "необходимо зло", част от успешната кариера? Ако имате положително отношение към големия капитал, ще ви е по-лесно да убедите детето си, че богатството е нещо хубаво.

2. Оценете как боравите с парите. Ако имате навика да харчите повече, отколкото печелите или гледате пренебрежително към спестовността и инвестициите, то не очаквайте детето ви да развие по-добри навици в боравенето с пари. Ако липсата на достатъчно пари, е постоянен източник на стрес във вашето домакинство, създайте бюджет и се придържайте към него. Започнете да спестявате пари за образованието на вашия наследник, дори да е с минимални суми. Тези стъпки ще имат полза и за цялото ви семейство и ще дадат добър пример на детето ви.

3. Доволни ли сте от професията си? Усърдната работа през годините е основен път към финансов успех за повечето хора. И за вас ли е така? Ако често сте си сменяли работата и като цяло сте неудовлетворен от кариерата си, трябва да обсъдите с детето си, какво е довело до тези причини. Ако проблемът е бил в липсата на добро образование или в това че сте работили все неща, които не са отговаряли на първоначалната ви квалификация – то това ще е ценен урок за детето, което ще може да вземе по-добри решения в живота си. Най-добре избягвайте да се оплаквате от работата си около вашите деца. Това, ще им внуши чувството, че работата е нещо отрицателно, което е най-добре да си спестят.

4. Какви ценности искате да възпитате в детето си? Почти всеки има смесени чувства по отношение на парите и работата. Ако искате вашето дете да се стреми към постигане на кариера и богатство, обяснете му евентуалните пречки по пътя му. Бъдете внимателни, когато се изказвате негативно за богаташите. Това, което те правят с парите си, си е тяхна работа. Избягвайте да правите коментари пред детето, които да му внушават, че богатство е мръсна дума. Хвалете находчивостта на финансово успелите хора, като същевременно насърчавате детето си да бъде етично и отговорно спрямо парите.

5. Какви са вашите трудови навици? Успелите хора, често произхождат от здрави семейства, в които родителите имат достатъчно време за възпитание на децата си. Ако осъзнаете, че работите постоянно и не ви остава време за децата ви, по-добре понамалете темпото. Покажете на децата си, че ги цените като прекарвате повече време с тях.

6. Инвестирайте в образованието на вашето дете! Това трябва да ви бъде приоритет. Планирайте го от рано. Проучете най-добрите детски градини, училища и гимназии във вашия район, които ще дадат най-качествена подготовка на детето ви за бъдещото му висше образование.

7. Насърчавайте детето си да бъде най-добро във всичко. Мотивирайте го да изкарва добри оценки, като подчертавате колко щастливи и доволни ви правят те. Това ще го мотивира да полага още повече усилия. Карайте го да се чувства гордо от добрите резултати, за да му изградите самочувствие и да го направи по-самостоятелно.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
дюля преди 12 години
за да е богато в България, направете детето си фолк звезда или мутра колкото и да ви се гади от тези хора. Само така ще се чувства добре в чалгализирания и вече без никакви ценности ***. Ако е момиче му внушете, че трябва да започне половия си живот на 12, за да може към 17 вече да е завършена ***. Това е добър старт за началото на кариерата, а и така е модерно и нормално. Ако е момче му намерете нужната среда от приятели, най-добре сводници, за да просперира.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искате детето ви един ден да се превърне в следващия Бил Гейтс, Том Круз или Тайгър Уудс просто не го раждайте в България.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-переспиктивно е да отгледаш мутра. Един ден ще наследи мутристан!