Трудовите навици, които радват шефа

Това може да ви помогне в катеренето по служебната стълбица
Обновена: 21 юни 2012 08:59 | 21 юни 2012 08:53,
5
Трудовите навици, които радват шефа
Снимка: outnow.ch

Всеки началник има конкретни изисквания към служителите си, а и всяка работа има специфика, задължаваща вършещите я, да отговарят на определени параметри. Има някои работни навици и качества, които ще ви помогнат да направите добро впечатление на почти всеки шеф.

Основното в тези навици е, че пести на началството време и енергия, а в резултат на това и двамата ще изглеждате по-добре и по-компетентни след това.

От друга страна пък, тази информация ви дава още едно предимство, или по-скоро още едно оръжие в ръцете – ако искате да вбесите шефа, възползвайте се и усвоете точно обратното на любимите му дейности.

Шефовете харесват когато:

Носите отговорност за задачите си

Вашият шеф прави и други неща, освен да следи начина, по който изпълнявате задълженията си. Той има свои задачи и самият носи отговорност пред своите началници за делата си, както и за вашите и на всички хора под негово ръководство. Ето защо, ако сроковете и ефективността при вас вървят по план, това прави работата по-нагоре по веригата по-лесна и безпроблемна.

Много е важно обаче, когато възникне проблем, да постъпвате мъжки и да поемате отговорност за грешките, възникнали по ваша вина, точно, както приемате и поздравленията за добре свършената работа. Затова спрете да измисляте оправдания (един от навиците на служителя, който докарва шефа до лудост от яд).

Добрият ръководител знае, че понякога обстоятелствата са извън вашия контрол, но разликата е в начина, по който реагирате на тези ситуации. Отговорните хора не се скатават и не търсят извинения, те правят, каквото е необходимо и това прави шефовете истински доволни.

Подготвени сте

„Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.", казал още римският философ и писател Сенека и времето е изпитало тази мъдрост, правейки я абсолютно вярна. Затова всеки път, когато се готвите за среща, презентация, обсъждане, независимо колко малки са те, бъдете въоръжен с максимално изчерпателна и правилна информация за конкретния повод.

Шефовете харесват най-различни качества у работещите за тях, но когато не се налага да държи ръката им и непрекъснато да им обяснява основни понятия и нови концепции, това ги прави изключително доволни и дори горди. Това показва, че доверието което инвестират във вас, си заслужава, а вашата подготовка показва отдаденост на работата, мотивираност и инициативност, както и увереност в собствените ви способности. Все неща, които рано или късно, водят до повишение.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
В България не е така. Шефа се мисли за велик и се меси навсякъде и във всичко. Ако стане добре - той го е казал, ако се провали - ти си виновен.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм забелязал в *** някой шеф да носи отговорност както в парламента -куче влачи диря няма.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nqma da go natisna tozi link kym tialoto.bg. Stiga we4e prepratki.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не че държавните служители имат трудови навици, но според новата наредба "Размерът на щатното увеличение на месечния доход ще бъде по преценка на прекия ръководител." Нали се сещате каква шуробаджанащина се стимулира с това? А сещате ли се за кариеризма в най-най-лошият му смисъл? НЕ вършенето на работа, а слагачеството, интриганството, сплетните и надмощието на простака се стимулират с тази нова наредба. Честито, душици дребни :)