Г-н Бавачка

Вие бихте ли поверили детето си на непознат мъж?
2 юли 2012 16:06,
4
Г-н Бавачка
Вин Дизел в ролята на бавачка в лентата "Миротворецът. Снимка: outnow.ch

Децата са съкровището на мама и на тате и когато майчинството изтече и двамата родители са заети на пълен работен ден, започва трескавото издирване на бавачка, особено ако проблемът с детската градина и яслата не е решен!

В Америка бавачките са доста сериозна и силно необходима професия. У нас пък плъзнаха напоследък куп детски центрове (почти през блок), където детето ви уж е в сигурни ръце, само че не на професионалисти в повечето случай, а на млади момичета и момчета, които искат да заработят някой лев в кризата.

Най-важното нещо за качествената бавачка е да бъде квалифицирана и с опит. Освен това си е друго, ако за детето ви се грижи специално един човек, а не един да отговаря за десет. В Америка инцидентите с деца са сред водещите причини за тяхната смъртност. Пет деца на възраст над 1 годинка умират ежедневно, заради инциденти у дома.

Ето защо не подценявайте нуждата от „специалист", който да се грижи за вашето съкровище/а.

Отскоро професията детегледачка беше напълно затворена за мъже. Дори в правописния речник тя е единствено в женски род. Желанието на мъжете да се грижат за малки деца е посрещано с големи предразсъдъци. Вероятно причината се крие в стереотипното схващане, че нежният пол е по-грижовен и по-търпелив. Това не е вярно. Нито е научно доказано, че мъжете не могат да бъдат грижовни родители (заместник-родители), а точно обратното!

Замислете се, обикаляйки в парка, колко татковци виждате, гушнали нежно своите бебета, докато изтрещелите им майки вече изпадат в ужас всеки път, когато бебето ревне. Мъжете са еднакво добри в сменянето на памперси и храненето (разбира се, не кърменето по очевидни причини)!

Също така ги бива в игрите, а и ако имате момченце, няма да е зле да му намерите мъжка бавачка, за да има мъжки пример пред очите си по цял ден. А и господата се справят по-добре с игрите с коли, войници, топка и т.н.

Друг проблем в мисленето на хората при наемането на професионалист да се грижи за детето/децата им е страхът от педофили. При официалните изследвания на случаи с педофилия цифрите между насилниците и от двата пола са приблизително еднакви. Когато обаче видите една лелка, да целува, дори и по дупето, едно малко детенце, това се възприема за нормално. Ако тази лелка е батко или чичко, вече заставате нащрек и ви се струва нередно и извратено. И може би е, особено, ако мъничето, вече е на 4-5 годинки.

Неслучайно при избора на бавачка трябва да се подходи с голямо внимание и проучване. Но не е редно мъжете да бъдат тотално изключвани от редицата на тази професия. Те са по-енергични, по-решителни и не се паникьосват в повечето ситуации.

В Америка отдавна предразсъдъците са отстъпили място на здравия разум и сред обявите често могат да бъдат забелязани мъже, които са готови да се грижат за деца и то с необходимата квалификация.

Освен това и куп звезди заложиха на господа, които да им помагат в отглеждането на наследниците им и така поставиха дори нещо като мода. Бритни Спиърс, Мадона и Ел Макферсън с гордост разхождаха своите мъжки бавачки с тях.

У нас пък има пресен пример в лицето на експлеймейтка Мария Цветкова, която има син от бизнесмена Динко Динев. Бургаска медия тези дни съобщи, че дамата е наела колоритна бавачка от мъжки пол, която се суети около детето ѝ и я отменя във всички задължения.

Kакво трябва да имате предвид, когато си избирате бавачка, прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: детебавачкапол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бавачката в България е лукс, могат да си го позволят само най-заможните семейства. Другите се спасяват както могат, бабите и дядовците помагат най-често. :)
3
0
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Ние израснахме сами, по 20-30 деца в махалата,филията в ръката и цял ден играехме.Но родителите ни не се притесняваха за нас,тогава бяха спокойни времена.Нито бавачка,нито бавач.
2
0
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
аре аре пак американските тъпотии нит бавачка съм имал нит баба или дядо да не съм умрял без тях!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпрос на стандарт, в САЩ бавачки, при нас баби и дядовци