Разводът и децата – как да представите новия си партньор

Важно правило: Не натрапвайте новия човек в семейството ви
17 юли 2012 15:45, Мария Дуковска
0
Разводът и децата – как да представите новия си партньор
Снимка: Reuters

Човешките взаимоотношения са процес, който никога не е бил лесен за проследяване и обяснение. С времето, с възрастта ситуациите стават все повече и по-разнообразни. Всяко семейство се сблъсква с проблеми, но най-неприятният, особено когато има и деца, това е разводът.
 
Въпреки огромната отговорност, която носят родителите към децата си, няма сила, която да може да поддържа една любов винаги горяща. Родителите може да са „мама и тати“, но продължават да бъдат и „жена и мъж“, които търсят вътрешна хармония, мир и човек, с когото си струва да ги споделят.
 
Децата обаче са изключително раними същества и промяната в семейството за тях може да е шок. Често децата не понасят новия „член“ на дома и се опитват да сдобрят родителите си. Ако не успеят, може да решат, че причината за проблемите е у тях. Скоро започват да ревнуват заради вниманието, което родителят им обръща на новия си любим. Липсва им доброто старо време прекарано през уикендите, игрите, моментите с двамата родители.
 
Ако сте в такова положение, важно е да умеете да разговаряте с детето си. Вие сте свързващото звено между него и новия ви приятел, затова се погрижете да му обясните за обичта си, приятелството си и към двамата. Успокойте детето си, уверявайки го, че винаги ще го подкрепяте независимо от обстоятелствата. Организирайте вечеря или пикник – занимание, което да включва и тримата, и се постарайте да го накарате да се чувства равно с вас. Така то ще придобие самоувереност и няма да има повод да отблъсква „чуждия елемент“.
 
Най-трудната ви задача ще бъде да превърнете „чуждия“ в „наш“. Не натрапвайте новия си партньор на децата. Не показвайте излишно голяма привързаност към него и се старайте той да заеме мястото си в къщата постепенно. Важно е да съзнавате каква отговорност го оставяте да поеме и трябва да сте сигурни, че той е правилният човек и за вас, и за дома ви.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари