Успех под напрежение? Мисията е възможна

9 начина как да го постигнете
Обновена: 19 юли 2012 09:48 | 19 юли 2012 06:18,
5
Успех под напрежение? Мисията е възможна
Снимка: sxc.hu

Когато работи (или учи) под стрес или някакъв натиск, човек е склонен да се съмнява в собствените си способности, качества и умения, да се подценява и дори да се паникьосва.

Предлагаме ви няколко съвета как да увеличите вашата увереност в сложни моменти на изпитания и как да овладявате паниката, така че тя да не ви попречи да се справите с поредното предизвикателство.

1. Оценете сложността на изпитанието. Когато ви предстои важно изпитание, прекарайте пет или десет минути в изготвяне на схема за действие по всички въпроси, които ви притесняват. Това упражнение може да ви помогне, до известна степен, да се поуспокоите и да възвърнете самообладанието си.

2. Медитирайте. Можете да тренирате мисълта си да не се фокусира върху негативните мисли, а направо да ги отхвърля.

3. Вижте се в по-добра светлина. Мислете за себе си по начини, които подчертават вашите успехи и качества. Вместо да мислите, че имате еди-какви си недостатъци, си спомнете, че сте бил отличник по математика, че се оправяте най-добре с Excel в службата, че сте завършил престижен университет и т.н. Съсредоточете се върху своите позитиви.

4. Бъдете наясно с реакциите си. Ако дланите ви се изпотяват, а сърцето ви е на път да изхвръкне всеки път, когато ви предстои изпитание – припомнете си тези физиологични реакции и бъдете наясно, че и този път ще ви се случат. Замислете се, че те се срещат и при по-приятни обстоятелства, като например когато срещнете любовта на живота си, така че не са толкова срамни.

5. Задръжте си дъха за няколко секунди преди предизвикателството. Този "инкубационен" период може да ви помогне да се разсеете от проблемните детайли и да ви отвори една алтернативна гледна точка, която в крайна сметка да ви донесе успех.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лудогорец але але але
3
0
 
0
 
! Отговори
Бобсън преди 11 години
Чрез медитация човек не отхвърля негативните мисли, а ги приема!
2
1
 
4
 
! Отговори
Negramotnici преди 11 години
еееей неграмотни ***.. чакам от вас да се информирам.. срам за журналистиката сте вие мръсни драскачи!!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Грамотна преди 11 години
мисИя