3 причини да не купувате общ дом с гаджето

Да си купите общо жилище, но без да имате брак е бомба със закъснител
Обновена: 14 авг 2012 09:41 | 13 авг 2012 21:53, Мария Дуковска
68
3 причини да не купувате общ дом с гаджето
Снимка: Reuters

Толкова много се обичате с партньора си, че вече сте узрели за голямата стъпка - да живеете заедно в общ дом.
 
Обмисляте решение да изтеглите жилищен кредит и да купите свой собствен апартамент, в който да живеете щастливо и спокойно до края на дните си. Дотук добре, но помислихте ли за рисковете, които поемате с тази прекалено голяма стъпка?
 
3 причини, поради които не бива да купувате общо жилище с гадже:
 
Не сте женени
 

Сега сте влюбени и на седмото небе от щастие, че сте намерили идеалната половинка. Вярвате, че винаги ще сте безмерно щастливи, но уви, рутината във връзката няма да подмине и вас след време. Ако сега купите общо жилище, помислихте ли колко трудна ще е подялбата му след време, ако случайно стане така, че се разделите? Бъдете реалисти и не прибързвайте с покупка, освен ако не сте семейна двойка.
 
Липса на финансова сигурност
 

Иска ви се имате дом, и това е съвсем нормално. Но в условията на финансова криза и висока безработица, трябва доста да се подсигурите, че ако в един момент един от двамата остане без работа, ще може да изплащате жилището само с една заплата.
 
Слабо доверие в партньора

Ако не усещате достатъчна сигурност в партньора и имате дори най-леки съмнения, че може да понесе тази голяма отговорност, не предприемайте стъпката. Общ дом, общ кредит, общи задължения. Собственият дом е колкото голяма радост за притежателите, толкова и неимоверна отговорност.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: домимотбраккредитзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
20
 
! Отговори
878787 преди 11 години
Имам 33 годишен брак и какво като не съм на седмото небе не ми е гот така ли, че то днешните млади още не са се опознали и мислят за раздялата и затова несмеят да направят решителната стъпка в живота. Жилището и обзавеждането ми е почти сто процента от заеми и успяхме да се съхраним. Най-важното условие днес е да работиш, но ББ неиска всички да работят и там е болното място на държавата иначе съвместния живот с другия е цял живот компромис и прошка.
41
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако сте женени какво ще се промени ? Само това ,че и за развод ще давате пари ако нещата не потръгнат .
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един ден този въпрос изобщо няма да се коментира.Като задължат сега да теглят заеми собствениците за саниране,топломери и други подобни,в даден момент ще се разделят с жилището си.Ще се обърне тенденцията и от 90% собственици ще останат 10%.Всички ще живеят под наем,ще изплащат заем и ще гледат поредния вожд в очите.Фирмите за събиране на дългове се множат,а с тях и робите с кредитите.Свобода няма да има за всички,а само за заможните и богатите.
39
4
 
10
 
! Отговори
... преди 11 години
Много по добре е кредит отколкото наем,но трябва да сте реалисти ,какви са ви възможностите да го изплащате. И трябва да имате спестен резерв да издържите поне година две за да можете да плащатате докато си намерите друга работа, тук или навън. Държавата трябва да се бори с тези хищници Банките. Във Франция ,Германия и т.н ипотечните кредити са с около 3 % годишна лихва...кой няма да всеме кредит така ?
38
1
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Отиваш на по-евтино. И в собственото си жилище да живееш, пак имаш разходи за ток, вода, парно и т.н.
37
5
 
12
 
! Отговори
do 27 преди 11 години
Кого заблуждаваш?Аз живея под наем. В София! До преди две години плащах 400 лв за напълно обзаведен апартамент след основен ремонт. Накарах хазяите да си вземат килимите и матраците и си купих нов матрак. После се преместих в по-евтин за 200 лв. Купих си пералня, защото на хазяите беше стара, смених кухненските шкафове, за което не платих един наем и капака на тоалетната чиния. Кажи ми някой, който плаща под 600 лв вноска по кредита?
36
4
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
А ако останеш без работа и те изгонят от квартирата - тогава какво? На улицата ли ще живееш? Кой ще те търпи 3-4 месеца да не му плащаш наем?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама какви са тези глупости? Първо - какво като не сте женени, дори и да имате брак това не означава, че сте застраховани от раздяла и без брак и с брак апартамента ще трябва да се раздели ако се разделите/разведете. Второ финансово не сигурни сте, но може и да имате пари от семейни имоти, наследство, спестявания, работа в чужбина - кредита не е препоръчителен, но все пак ако няма къде да живеете и плащате наеми, по-добре собствен дом. Големи простотии пишат - новини ли няма?
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уинстън Чърчил: Няма вечни приятели, има вечни интереси!
33
10
 
2
 
! Отговори
иии преди 11 години
като си взел потребителски кредит, а не ипотечен, кой ще ти вземе апартамента ???
32
8
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
а тия тънки сметки са наема и заема са смешни. истината е че просто повечето хора се побъркват от мисълта че на хазаина му капе ей така без да си мръдне приста. затова си измислят икономически теории в полза на заема, че да не пълнят гушите на рентиерите.
31
3
 
19
 
! Отговори
бивш наемател преди 11 години
Едно много голямо НЕ ще кажа на кредитите.Познавам такива които с единия крак вече са на улицата и не само те ами и родителите им.И 100 лв да е кредита на месец все тая ако останете без работа на банката не и дреме.Мои познати 2000лв кредит го изплащат 6 години за да има какво да ядат а представете си кредит от 60-70 хиляди.И както каза някой по долу от квартирата могат само да те изгонят.Успех на всички и много разум
30
2
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
и женени да сте, пак е бомба със закъснител. единствено ако имате деца това е разумна стъпка, брака не струва и хартията на която сте се подписали, децата са до гроб.
29
5
 
24
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Майкооо , "по-добре е да живеел със заем ,отколкото наем! И стига да не сте купили жилище с 1800 лв. месечна вноска по наема"!Абе някои хора наистина не мислят! Ако си на наем и не си платиш ,ще те изхвърлят и нищо повече ,но ако си на заем и си платил половината ,но се случи така ,че не можеш повече ,не стига че ще ти вземат апартамента ,ами и пари обратно няма да ти върнат!Ти колко мислиш,че стува 1 тристаен в София ,и колко г. ще ти позволят да го изплащаш ,каква лихва ще имаш?! ТАРАЛЕЖ В ГАЩ
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Lele, razbihte hilyadi dvoiki s tazi statiya...
27
2
 
19
 
! Отговори
киро преди 11 години
По селата има изоставени и даже безплатни къщи и не ти трябва нито заем, нито наем.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децата си живеят на държавно общежитие или пансион и след 18 г. сами си решават.
25
2
 
18
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Хахаа колко свежи коментари :)) Е няма да си носите апартамента на оня свят, ама и няма като клошарите да се местите от място на място, като мен :) не че ми дреме ама не съм семеен :) ми после с децата местене ?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не,явно не си баннат..:))
23
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре със заем, отколкото наем. След 5-6 години изплащане на заем, вноската която се плаща за кредита е почти еднаква с наема който бихте платили. След 10 години съответно е още по на далавера. Стига да не сте купили жилище с 1800 лв месечна вноска по кредита.