Как да отклоните питие от непознат в бара

Хем директно, хем с финес
22 авг 2012 08:01,
38
Как да отклоните питие от непознат в бара
Снимка: sxc.hu

Случвало ли ви се е да ви почерпят в бара или дискотеката и да се чудите какво да направите? Ако младежът ви се стори симпатичен и сте свободна жена, най-вероятно веднага ще приемете. Но ако не сте в настроение, не желаете ничие внимание или мъжът въобще не ви грабва окото и не смятате да му позволите да флиртува с вас, трябва да умеете да кажете „не".

Ако имате някакви задръжки и се притеснявате от изненадващото питие, ето как да постъпите:

Използвайте бармана

Трябва да знаете, че барманите и сервитьорките са наясно как да предадат отказа ви. Те знаят много добре, че почерпката е индикация за флирт и свалка и ако вие не я приемете, не трябва да ви я натрапват.

Много малка е вероятността да ви подканят все пак да приемете питието и това би било в случай, че са получили бакшиш от господина, който ги е пратил. При тяхно натрапчиво настояване може да пожелаете да се срещнете с мениджъра на заведението.

В най-добрия и често срещан случай просто говорете директно с тях и им кажете да отклоняват почерпките от този мъж или въобще от всички други (в зависимост от желанието ви).

Отказвайте учтиво

Куртоазията изисква да бъдете учтиви. Ако не обичате да унижавате мъжете и да ги тъпчете публично, направете отказа си галантно. Като се възползвате от услугите на бармана или сервитьорката, ги помолете да съобщят на господина, че вече сте заета например и затова не проявявате интерес към никой друг. Със сигурност след това ще се почувствате по-добре, отколкото ако реагирате шумно и ненужно грубо.

В крайна сметка човекът, който иска да ви почерпи, не смята да ви обиди. Това си е обичайна практика и не нужно да правите „голяма работа" от случилото се, ако не искате да се включите в закачката.

Не правете комплименти и не завързвайте разговор

Колкото и да ви се иска да кажете нещо на човека, чието питие отказвате, не го правете. Защо трябва да заговаряте или да хвърляте погледи на мъж, от когото не се интересувате?

Ако решите да му казвате нещо от сорта на: "С удоволствие бих се напила с теб, но вече се виждам с някой друг" , в неговите очи ще изглежда като : „Имам си гадже, но нямам против за свалка за една вечер"... това ли искате да му кажете в действителност?

Оставете обясненията на персонала на заведението, за да запазите дистанцията, която целите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: барнепознатотказпитие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 11 години
FREE STUFF!
14
4
 
38
 
! Отговори
лил преди 11 години
Пийваш си почерпката, малко флирче и лафче, ставаш и си заминаваш. Надявам се няма мъж, който да смята, че заради 2 питиета жената му дължи секс или среща.
13
2
 
32
 
! Отговори
а преди 11 години
мъжете в бг или не черпят или ако те почерпят питие веднага очакват да се уредят за вечерта. да ама не. понякога питието е повод за запознанство и разговор. ок. но след петата минута разбираш примерно, че човека не е твой типаж и ставаш. напълно в реда на нещата.
12
6
 
16
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Статията си е много наред! Нека бъдем възпитани и да се стараем да не се обиждаме.
11
5
 
22
 
! Отговори
Кристиян преди 11 години
Боже,Боже.Това вещо указание ме върна в годините на първоначалния преход.Тогава,някакъв умник,в някакъв вестник, ни учеше как да слугуваме на богаташите и да не хвърляме люспата от сапуна,за да не ги разсърдим.Съжалявам,че не съм запазил вестника.На кого да му мине през главата такава мисъл.Сега ни учат как да бъдем ненатрапчиви *** и да си запазим правото за друг път,като имаме настроение или стръв.
10
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те това е Балкански манталитет.По същата логика,и за едно здравей,някоя си може да се разписка че искам да я изнасиля.Съвсем нормално е да почерпиш непознат човек,без да искаш нещо насреща.Но тук и една учтива усмивка се тълкува като свалка.Егати диващината.
9
2
 
17
 
! Отговори
подвъпрос преди 11 години
Всъщност, в статията за пиян мъж ли става въпрос? Защото да ви черпи пиян си е беля, тогава само келнерът или барманът вършат работа наистина.Мисля, че в случай с адекватен мъж /ако става въпрос за жена, която ще черпят/ може да се комуникира и да се благодари за жеста, все пак, и това не от куртоазия, а съвсем човешки. Вниманието задължава
8
1
 
16
 
! Отговори
WC преди 11 години
".......да съобщят на господина, че вече сте заета например и затова не проявявате интерес към никой друг"хахахах, ама че израз
7
1
 
23
 
! Отговори
жИнъ преди 11 години
Някой хора не приемат любезен отказ, с тях се действа грубо, иначе не става.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ам ка да не читем глупости ше пуснете ли ?
5
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе ше я черпиш направо я надупваш у ъгъла да я плющиш жените това искат
4
1
 
54
 
! Отговори
Жадна преди 11 години
Според мен въпроса трябва да е- Как да накараме някой да ни почерпи в бара
3
6
 
17
 
! Отговори
* преди 11 години
А гат съ жабури с вискиту ни викъ нищъ, а?
2
26
 
25
 
! Отговори
сексманиак преди 11 години
Че кой пък черпи жени с питиета ?! Излишна загуба на време и пари. Жените трябва да черпят, щото блъскаш кат' докер и никаква благодарност накрая !
1
15
 
13
 
! Отговори
мим преди 11 години
Теглиш му една и го оставяш да пасе трева.