Преодолейте миналото си

Отърсете се от негативните мисли за миналото
22 сеп 2012 16:21,
21
Преодолейте миналото си
Снимка: sxc.hu

Много хора прекарват дни и часове, мислейки за миналото си. Тези хора са песимистични и нещастни. На първо място те трябва да започнат да мислят за щастливите моменти, които тепърва ги очакват.

Хората, които гледат повече в миналото, отколкото в настоящето или бъдещето, обикновено имат ниско самочувствие, винаги обвиняват външни фактори за несполуките си и често са депресирани.

Моделът „Аз съм нещастен“

Възможно е човек да се чувства нещастен, ако в детството си е чувал тази фраза често от родителите си. През ранните години психиката на едно дете е много податлива и попива всичко, което чува и вижда от родителите си. Запомнете, че вие сте различен човек от тях, живеете свой собствен живот и само от вас зависи да го живеете така, че да се чувствате щастливи.

Моделът „Това е негова/нейна вина“

Човек често обвинява другите за грешките и неуспехите си. Това прехвърляне на вината се корени в страховете, които той самият има. Да речем, че човек е имал лошо отношение от родителите си. Автоматично най-големият му страх в настоящето е той самият да не се провали като родител. При най-малката издънка на детето вината пада върху съпруга/съпругата.

Моделът „Моето минало е болезнено“

Ако в миналото човек е претърпял физическо насилие, това несъмнено нанася голяма травма и няма как да не рефлектира върху настоящето. Единият вариант е този човек да се превърне също в насилник, а другият – точно обратното, да се старае да предпази всички близки хора. В един момент добрите намерения се превръщат в задушаване. Грижете се за близките си и хората, които обичате, но без да прекалявате и да ги обсебвате.

Останалите модели вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 8Няма да ти давам съвети. Само ще споделя, защото и аз бях в подобна ситуация доскоро. Сега си давам сметка, че болестта на родителя ми, пречеше единствено на заминаване в чужбина. Но, грижите за родителя, не са били причината за липсата на доходи и неуредения личен живот. Безсилието пред болестта ме прекърши и аз подсъзнателно не съм си разрешавал да ми се случват хубави неща. Не знам, дали и кога ще изляза от това състояние. Трябва време.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може и не е нужно да се отърваваме от МИСЪЛТА (спомена) за миналото. Но, можем да се отървем от негативното ЧУВСТВО и потискащото настроение, като преоценим събитията от далечината на времето. Абсолютно всеки човек има положителни и отрицателни преживявания. Важното е, как ще ги оценим.Ако хората имаха способността да изключват спомени и да изпадат в амнезия, как ще получат обицата на ухото, която да пречи на повтарянето на същите негативи в настоящето и в бъдещето?!
19
1
 
5
 
! Отговори
Замислена преди 11 години
Миналото винаги върви след човека, като една опашка е, не го оставя......
18
0
 
0
 
! Отговори
Обсебен преди 11 години
Икакво значи в същност обсебен?
17
0
 
0
 
! Отговори
Егоист преди 11 години
Само един егоист може да каже , че е обсебен.
16
1
 
1
 
! Отговори
Жени преди 11 години
Чуйте ми сърцето и вярвайте! Работата си е работа и тя си се върши. Клуб?
15
0
 
5
 
! Отговори
хм... преди 11 години
забравете миналото си, ние ще ви кажем какво ще е бъдещето виУжасно звучи!Статия за преживени неудачи в миналото би трябвало да има съвсем различно съдържание. А миналото ни прави и отговорни същества с оценъчна способност, нали?
14
0
 
1
 
! Отговори
====== преди 11 години
Ако в миналото си бил животно - ставаш ловец... Късмет...
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако миналото е било по-хубаво от настоящето?! Аз пък отказвам да забравя къде учих и от къде идвам, не ме е срам. А някои хора ги е срам какви са били в гимназията и такива хора не могат да бъдат достойни личности.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не трябва да мислим за миналото си, но не бива и да го забравяме, защото който няма минало, няма и бъдеще. Миналото е преживян опит, който ни предпазва от повтаряне на грешките. Всичко, което се случва на човек, е подготовка за по-добро бъдеще.
11
4
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Ако ти се промениш отвътре, промениш мисленето си, подбираш желанията си и мислиш само за тях, всичко което е около теб ще изчезне в даден момент. Но това зависи единствено от теб.
10
3
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Има много начини човече , да излезеш от това положение. Като за първо бих те посъветвала да да влезеш тук sebepoznanie/. Ще намериш много отговори за себе си. А ако нямаш времето,възможността или желанието да го направиш, мога да ти дам едно златно правило-всичко това което те заобикаля, което виждаш и чувстваш, може да се промени в посока , която сам избереш. Важно е да разбереш какво искаш и да мислиш само за него и да си в добро настроение, когато го правиш.
9
6
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Извинявам се че ще си позволя да те посъветвам, но ми се стори че имаш нужда, пък и между непознати по лесно се дава съвет. Остави грижите за родителя/това си е негова карма/ и си намери работа, каквато и да е и свой живот. Ако родителя ти е мъдър ще се радва на твоето щастие след време, ако е от другия вид които те засмукват в собственото си нещастие, отскубни се и се оправяй, без чувство за вина. Да звучи кощунствено, но след време ще разбереш че е правилно.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислейки за миналото, не ни прави нещастни, а неизвестното бъдеще. Ако си без работа, с болен родител(на легло, с инсулт, който може да изкара така поне още 25 години), несемеен, без дете, без брат или сестра и без алтернатива за личен доход, то какво ли остава повече? Има ли бъдеще? Ще се намери ли някой или някоя да каже, какво бъдеще ме очаква?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая добра статия! Но трябва малко умствен багаж за да бъде разбрана от някои индивиди.
6
1
 
17
 
! Отговори
??? преди 11 години
Защо да го преодолявам, че аз сега живея 100 пъти по-зле. И приятелите си ли да затрия..........ами книгите, които съм чел, образованието, професията, която с любов си избрахАма че *** материал!
5
1
 
5
 
! Отговори
оп преди 11 години
и си го преместих!
4
4
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
До Анонимен-1-да прав сте ,това да го четат симпатизантите на боленчо които постоянно драскат по референдумите и проповядват бълг. шовинизъм.
3
1
 
16
 
! Отговори
полудевам полечка преди 11 години
Как, като не мога да изтрезнея.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как, като не ми дават да пия.