Хитри начини да бъдем по-работоспособни

Как да избягате от "капаните" в офиса, които крадат времето ви
26 сеп 2012 18:52, Мария Дуковска
12
Хитри начини да бъдем по-работоспособни
Снимка: Reuters

Денят и нощта не ни стигат за работа, любими занимания, срещи с още по-любими хора, спане и почивка. Не можем да разтегнем 24-те часа в повече, но можем да подобрим организацията и дисциплината си, като избягаме от капаните „Губи време“.

Клюките не са полезни

Празните разговори неусетно губят времето ни. Научете се да говорите право в целта и по същество, освен ако не сте на плажа под чадъра или под ореха на сянка по време на летния отпуск.

Имейлите и скайп

Въпреки големите предимства на живото общуване се оказва, че с няколко имейла може да спестите двучасова бизнес среща. Когато човек пише, по-добре подрежда мислите си до най-важното. Пестите от въвеждащи фрази, заключителни фрази, комплименти и т. н.

Време за цигара

Да извиняват пушачите, но 5 минути почивка за цигара са много ценно време – у дома или в офиса, особено умножено по 10 (или по повече, ако сте страстен пушач).

Инат

Излишната и ненужна упоритост за маловажни или изобщо не важни неща губи най-много време и сили. Например започнали сте да гледате филм, който не е това, което сте очаквали, или четете книга, която не ви харесва – оставете ги и в останалото време свършете нещо по-полезно.

Без телевизор

Има хора, цели семейства, които нямат телевизор вкъщи, той е заменен от компютъра. Мотивите им са, че няма нищо стойностно за гледане и че се губи време. А важните новини ги намират в интернет и на другия ден в службата.

Проявете гъвкавост

Не се фиксирайте в плановете си, ако излезе нещо непредвидено и можете да ги отмените или съчетаете 2 в 1, направете го.

Не отлагайте неприятното

Най-лошият навик е да отлагате неприятното и трудното занимание, за сметка на „Ще изпия още едно кафе“, „Ще се обадя на мама да я чуя“, „Я да видя какво ново в социалната мрежа“. Само направете първата крачка и нататък е лесно, а всичко странично нека почака.

Нервно очакване

Не губете време в нервно очакване на гостите или докато децата ви се приготвят за излизане. Свършете нещо друго дори в краткото време.

Останалото прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: офисбюроработавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
32
 
! Отговори
a преди 11 години
Да, така е, важните новини в dnes.bg винаги са на следващия ден. :DDD Пишете, без да мислите.
9
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък мисля да се оплача на синдиката, че на работното ми място няма стая за почивка/сън. няма едно легло където да се изтегне човек след като се е наобядвал.
8
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Po tupa statiq ne bqh 4el....
7
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре пиян зад бара, отколкото прав пред струга!
6
13
 
50
 
! Отговори
Бай Х преди 11 години
Лишаването от общуване с колеги, липса на контакти и обществен живот, премахването на дребни удоволствия като цигара и кафе и върхът на идиотизма - без телевизор, защото има компютър могат да направят от всеки един човек зомбиран ***. Но не и работоспособен. Живеещ в някаква виртуална реалност. Явно и затова в статията да заплащане не пише нищо. Пожелавам тези неземни благини на авторите на статията и на децата им!
5
11
 
62
 
! Отговори
Висш Държавен Служит преди 11 години
Алооооуууу това условията в някой концлагер ли са....Аз ако не пия кафе до 10ч., флертувам с колежките до 11ч., ударя едно аперетивче в 12ч., и една сиеста до 14ч. се прибирам като пребит в къщи.... ааааа забравих седобедното кафе с цигарка 1час.
4
11
 
60
 
! Отговори
Алов преди 11 години
На половин кило ракия денят даже и на работното място е прекрасен.
3
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По кодекса у нас, на всеки 15 минути пред компютър се полагат 15 минути почивка. Въпрос на личен избор е дали ще изпушиш цигара, влезнеш в сурата или да се обадиш на майка си. И да, на запад може да прави лошо впечатление, но тук соц-максимата "Вие ме лъжете, че ми плащате, аз ви лъжа, че работя" си е в пълна сила. Номер едно е абсолютно прав.
2
9
 
78
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Самото присъствие на работното място краде от времето на всеки :)
1
8
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрият начин е високата заплата.