Как да впечатлите шефа

10 съвета на вниманието на господата
30 сеп 2012 10:40,
48
Как да впечатлите шефа
Снимка: sxc.hu

Успехът на работно място се дължи отчасти и на взаимоотношенията, които сте изградили там. На първо място са тези с шефа ви. Разбира се, важно е да сте в състояние да си вършите работата и да се справяте добре, но най-успелите хора са тези, които могат да работят в екип с останалите.

Това не означава, че трябва да сте приятели с шефа си, но определено трябва да си изградите добра репутация пред него. Когато шефът ви е наясно с качествата, които притежавате, това може да е само във ваш плюс.

Въпросът сега е как да го впечатлите? Просто правете правилните неща и ще изградите своя образ по-бързо, отколкото сте очаквали. Ето и десетте съвета, степенувани от мъжкото списание Ask Men:

1. Съобщавайте на шефа си всички новини

Независимо дали новините са добри или лоши, бъдете този, който ще информира шефа за всичко, което се случва с компанията. Все пак той трябва да е наясно с положението на фирмата и не трябва да мисли, че нещо се прикрива от него.

2. Обърнете внимание на статистиката

Бизнесът обича числата и статистиките. Така че, ако искате да впечатлите шефа си, научете най-важните данни за вашата работа. Най-доброто време, в което може да покажете своите знания, е по време на представяне на проект или на съвещание.

3. Подранявайте

Може би сте чували този съвет вече 100 пъти. Единственото обяснение за това е, че той наистина работи. Закъснението пък оставя много лошо впечатление. Разбира се, има случаи, в които просто така се получава. Въпреки всичко закъснението е равно на непрофесионално поведение. Тръгнете 30 минути по-рано от вкъщи, избегнете натоварения трафик и пристигнете по-рано на работа.

4. Изпълнявайте обещанията си

Това показва сериозно и отговорно поведение. Ако имате проблем със запомнянето на всички задачи, записвайте ги. Особено, ако обещанията са дадени на шефа. Направете си своя система и следете всички задачи.

5. Изказвайте уважително несъгласие

Може би понякога не сте съгласни с мнението на шефа си. Всъщност така и трябва. Няма нищо лошо да изразите своето несъгласие, стига да го направите по деликатен и уважителен начин. Това показва, че вие мислите и не сте там само да кимате утвърдително на всички негови думи.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: мъжешефвпечатление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така като започнат да превеждат чужди статии, чудя се дали осмислят какво всъщност пишаткакви са тия проекти, за които все говорятмного са малко тези, които са правили или изобщо някога ще правят такивахубаво е все пак да се адаптира информацията към нашата действителност
27
0
 
5
 
! Отговори
Как да го впечатлите преди 11 години
Нашите "бизнесмени" са се научили да изкарват милиони и да плащат стотинки. "Кризата" им дойде дюшеш - черноработниците се скъсват от работа, ама не увеличаваш заплатата, щото било "много трудно". Трудно му е да слезе от бентлито и да откаже почивката на Малдивите. Ако не могат да си позволят по 2000 евро месечно на работник защо изобщо наемат други хора, а не си бачкат сами? Поискайте увеличение на заплатата, ако още не ви дава 2000 евро на месец. Ако откаже - напуснете и започнете свой бизнес.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия съвети, преписани от чужд сайт и линка към "тялото" си ги заврете в... :) Чудно ми е как снимката не беше от Ройтерс :)
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1, 2 и 4 ги изпълнявам, за подраняване дума да не става, обичам са си поспивам, а 5 не смея много много... възразиш ли, опиташ ли се да си кажеш своето мнение, реакцията на шефа не е много добра... поне при мен е така.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преспете със жена му. Похвалете се само на една колежка. Гарантирано ще го впечатлите.
23
0
 
5
 
! Отговори
birata преди 11 години
за жените усни забележки на шефа в обедната почивка и шефа е ваш
22
2
 
7
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Най-важното е шефчето да с малък член, че иначе много боли.............
21
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
няма такова нещо..няма как да стане..те шефовете във всичко са "компетентни "всичко "знаят" "разбират" и "могат" кажи му шеф и не го обиждай повече..всички са един дол дренки...като вирне носъ си..та не се стига..бе кво се занимавам с тях..не подлежат на коментар изобщо
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТака е.А пък ако има и много силни чувства,няма да има нужда и от поставяне на снимки на бюрото.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименВлюбен,кой?Шефът на снимката ли да изглежда влюбен,или подчинения(та)?
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6.Сложете негова снимка на работното си бюро.Нека на снимката Шефът да изглежда леко замислен,сериозен,някак си вглъбен.Със сигурност ще забележат тази ваша проява и ще растете в кариерата.
17
0
 
26
 
! Отговори
Пфффф преди 11 години
Да, подранявайте, бачкайте като *** по 12 часа на ден, и накрая пак заместник-директор ще стани тази, която прави фелацио на шефа.Айде стига сте се заблуждавали като малки деца.
16
0
 
0
 
! Отговори
eliza преди 11 години
shefa ,ako iska vsichko da mu e nared i da ima verni i rabotni slijiteli trqbva da se otnqsq na pyrvo mqsto kato chovek s tqh,da im plashta redovno zaplatite i da gi podtikva da vyrshat poveche rabota ,da imat hys mejdi tqh , da uprajnqvat rolevi igri ,t.e .dori i veche utvyrdeni slujiteli/naj -veche/,trqbva da bydat podlaganina symnenie.Tova che se vodqt slujiteli v dadena firma te sa naeti za opredelen period ot vreme i tozi period ot vreme moje da da byde sykraten ili udyljen .
15
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
всички коментари бяха че няма да сте интриганти ,но интриганти и подли хора винаги и навсякаде има и напоследък в повечко......такава е действителноста.това е моето мнение
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С една дума - станете подлизурковци.Макар,че им се магледахме последните години. /Не визирам Странджата/.
13
0
 
9
 
! Отговори
V bg преди 11 години
Как да впечатлите шефа - боже браво на днес сетих те се къде да пишете - народ със заплати 300-500лв кои ще ти тръгне въобще да ти 4ете... за тия пари
12
0
 
6
 
! Отговори
big mama до №6 преди 11 години
Може и да си прав, но ... сигурно имам много кусури, обаче не мога да бъда подла. Да топиш колегите си е отвратително. Също както и да топиш шефа си пред неговите там шефове. Тъй че ... явно ще си остана с малка заплата.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само преписвате списанията от САЩ за офиса на нас ни трябва производство , а не офис за фалшиви търгове пране на пари и далавери!!!!!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Личи си, когато някой пише от БГ. Никой не е завързан насила да работи за фирма, ако не му е добре, не изкарва това, което го задоволява и неодобрява правилата. Всеки е свободен да напусне. Шефа е поставен там от друг шеф. И всеки е на работа, за да носи печалба. Ниокй не наема хора за да си клатят краката, и да се занимават с несвойствени за длъжността им неща.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако погледнете професионално, шефа има право винаги, защото той поема отговорността. Всичко зависи от печалбата на компанията. Ако има печалба е добре, ако няма ..... Така че шефа има думата, а подчинения затова е подчинен. Трябва да прави каквото му се нарежда. Има кой да поме отговорността. Прави това за което ти се плаща!