От какво не трябва да пестите пари

Не се лишавайте от медицински услуги
8 окт 2012 17:06, Мария Дуковска
34
От какво не трябва да пестите пари
Снимка: Reuters

Все още основното извинение на българина да пести пари от всевъзможни неща е, че се намираме в криза. Вярно, на всеки се е случвало в някакъв момент да се чуди как да свърже двата края, и „да!“ – щедростта ни проговаря, когато трябва да помогнем на близък човек, а не на себе си. Няма нищо лошо в това да броим и жълтите стотинки, но има случаи, в които е по-добре да забравим за скъперничеството и да обърнем внимание на истинските си нужди.

Колко от нас могат да си признаят, че не са се обърнали за помощ към лекар, когато е имало повод за притеснения относно здравето ни? Много често решаваме да изчакаме, защото евентуално симптомите могат сами да изчезнат. Често обаче точно тогава нещата се влошават и вместо да сме дали малка сума за хомеопатични лекарства, бръкваме по-дълбоко в джоба си и плащаме за скъпи антибиотици.

Да се правиш на „майстор сръчко“ си има своите позитивни и негативни страни. Разбира се, не е нужно да търсим специалист за поставянето на всички первази у дома, но що се отнася до поставянето на плочки, монтирането на кухненски шкафове, външното изолиране на апартамента, остъкляването на терасата и други „екстремни спортове“, е хубаво да се заложи на по-сигурното – професионалист.

Телевизори, лаптопи и кухненски уреди са вещи, които закупени на старо струват по-евтино – факт. Но има един единствен въпрос, който трябва да си зададем, за да се решим на подобна покупка – защо предишният собственик би се отървал от вещ, която работи безпроблемно.

Ако въпросният собственик е бил откровен с продавача, а последният е също толкова лоялен и към нас, то истинската причина за първоначалното препродаване на вещта трябва да ни стане известна. При всички случаи, където са много пари, там са и още пари с още 50 лв. отгоре – може би си струва да се инвестира в нов марков неизползван електроуред.

В голяма част от случаите човек, който сам е решил да се подстриже, впоследствие горчиво съжалява, че е спестил няколко лева за сметка на достолепния си външен вид. Често ставаме жертви на неопитни фризьори, но по-добре с чиста съвест да виним друг, отколкото да съжаляваме за това, което сами сме си причинили.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
uncle charlie преди 11 години
До Човекът Долар - пич, това че си гледал двете части на "Wall Street" не значи, че работиш там...
32
2
 
1
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и не пестя защото съм финансово обизпичен благодарение на наказателните му финансови операции които са плод на моите икономически и статистически знания.Sent from my iBank
31
2
 
5
 
! Отговори
безсрамници преди 11 години
нямате пари за лекари, но очевидно имате компютри да пишете...не изкарвате пари, защото по цял ден цъкате из форумите.... а лекарите със скъпите коли са малцинство и са тези, които въртят далавери с властта, с която си говорят на прякори. имам лекар в семейството си, кардиолог - отдаден на професията си, но получава толкова "много" пари, че без помощта ми ще умре от глад, а вие търтеи като не ви се ходи на лекар недейте да ревете като близките ви почнат да *** като мухи..лекувайте се в бгмама
30
0
 
3
 
! Отговори
dada преди 11 години
аз не пестя защото няма от какво да пестя, освен ако не взема да се храня със слънце дге
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90 % от българите все пак имат избор - да няма С какво да ядат, или да няма Какво да ядат.Визирам цените на стоматологичните услуги.*** те били най-ниски в цяла Европа.Да, ама съпоставени с доходите-май не са.Пък за качеството няма какво да говоря.Масово некадърници се писали за зъболекари,имам 3 похабени зъба от такива "доктори".На частен прием няма регистрация на пациента,няма касова бележка и върви доказвай,че точно този некадърник трябва да носи отговорност и да плати обезщетение на пациента
28
0
 
7
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Пести този, който има пари.Така,че повечето сме спокойни - няма откъде да пестим
27
0
 
4
 
! Отговори
билкар преди 11 години
Аз се сещам за кръвопиец-дофтор, само когато виждам тъщата си! В личен план е противопоказно и много опасно за здравето!
26
1
 
13
 
! Отговори
напротив преди 11 години
Най-умно спестените пари са именно парите, спестени от посещение при лекар - 3 в едно. Спестените пари са нищо пред спестените нерви и опазеното - от лекарска намеса - здраве.
25
2
 
15
 
! Отговори
Пациент преди 11 години
Отидете и вижте на паркинга на коя да е болница какви джипове и лимузини има да това са автомобилите на търговците с бели престилки. Няма по нагло нещо да изнудваш болен на легло за пари .... да горят в ада дано...!!!!
24
0
 
1
 
! Отговори
pe6o преди 11 години
ostava mi samo santimetar da si go lapna ot stoika sve6t i niama da ima nujda ot jeni za po zamojnite sam izobretil samoeba4ka s pedali
23
0
 
7
 
! Отговори
boby преди 11 години
Напоследък много глупави статии-но тая спокойно може да се кандидатира за нобелова награда за "най-глупавата и безсмислена статия",която някой е чел.Дори съжалявам,че си губя времето да я коментирам!
22
0
 
2
 
! Отговори
Kiril преди 11 години
youtube/watch?v=D2pOncNkAlU Който разбира английски нека изгледа видеото!!!
21
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Четете книгата на Доктор Атанас Гълъбов- СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА. Вижте филма в ютуб- Пътищата на лекарствата и още и още подобни, з ада разберете за фармацевтичната мафия и индустрия за трилиони долари годишно. Не вярвайте на медии, не се оставяйте да ви залъгват, спрете да гледате *** телевизии, битиви, нова, канал1 и долнопробните им предавания. "И ще познаете истината и тя ще ви направи свободни"!
20
0
 
12
 
! Отговори
дупнишките лекари преди 11 години
В никакъв случай не пестете за доктори, особено ако са от Дупница, не че има някаква разлика вече - цялото ни медицинско обслужване в държавата е такова. Така че СПЕСТЕТЕ ПАРИ ОТ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ - И ОСТАНЕТЕ ЖИВИ!!!! Това трябва да е девизът на всеки български гражданин.
19
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Тая статия насърчава да даваме парите си на фармацевтичната мафия. Да ама нашите предци са живеели по над сто години и сме инали повче столетници от Японците и познайте защо. Дедите ни са яли биологично произведени храни, не са били тровени от небето със самолети, не са били тровени от фабрики и автомобили и най-важното, не са били инжектирани с ваксини пълни с живак, алуминий и формалдехид. Нашите деди не са знаели какво е рак и са лекували един куп болести само с билки.
18
0
 
26
 
! Отговори
865 преди 11 години
Доста обидно да наричате немотията на хората "скъперничество". Че има скръндзи - има, но тези, на които им се налага да стискат и от лекарства не са като тях.
17
0
 
15
 
! Отговори
Не кради! преди 11 години
Не пестете пари от фонд "работна заплата" за работниците. Ако им давате под 2 000 евро на месец, значи крадете, а кражбата е грях.
16
0
 
11
 
! Отговори
sas преди 11 години
по-*** реклама на хомеопатичните продукти просто няма.
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако аз се подстрижа сам ще ме е срам да изляза навън.
14
0
 
8
 
! Отговори
Glezen преди 11 години
Az puk sama si strija kosata, na frizior hodia vednaj godishno zastoto ne mi se davat 40?.. :DInache niamam nujda da pestia ot nisto vmomenta, no ima nesta (uslugi) koito prosto ne si struvat parite, dori da gi imam.