10% от жените не си говорят със свекървите

Особено дразнещо е мнението на бабите за отглеждането на децата
Обновена: 13 ное 2012 16:20 | 13 ное 2012 16:20,
74
10% от жените не си говорят със свекървите
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Десет процента от жените не разговарят със свекървите, след като са се изпокарали с тях за "нещата от живота", пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от компанията за маркетингови проучвания OnePoll.

Милиони жени по света постоянно влизат в словесни битки с майките на съпрузите си по различни въпроси - от отглеждането на децата до теглото и кулинарните умения на снахите.

В резултат на тези пререкания 40 процента от жените имат "нестабилни" отношения със свекървите си.  Особено дразнещо за по-младите жени е мнението на техните свекърви за отглеждането на децата и твърдението им, че те знаят какво е най-добре за подрастващите.

Постоянното повтаряне "По наше време не беше така" също изкарва снахите извън релси. Намеците или директните нападки за кулинарните им умения и външността им редовно се превръщат в повод за търкания между жените и майките на съпрузите им.

"Свекървите са незаменими помощници в отглеждането на децата, тъй като винаги са "под ръка". Данните от проучването показват обаче, че те имат и друго свойство - знаят много добре как да палят фитилите на снахите си", казва говорител на компанията, поръчала анкетата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: свекърви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както вие свекърви искате да се държат добре със синовете ви и с вас от снахите, така и снахите искат същото за себе си и за родителите си, тези които са ги отгледали. Значи може една жена да се жертва за твоето дете и внуците, а вие и вашето дете да не даде нищо от себе си на тази жена си и на нейните родители? Злоупотребата с други хора се връща обратно като бумернаг, та затова не ви обичат и бягат от вас, знайте си! Значи снахата да я гледа, а нейните родители-за тях нищо, а? Роднини!
68
2
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Ти не си златотърсачка, ти си изп.ол.зв.ач.ка, защото:1. снахата се грижи за синът ти и за децата му2. посреща те в къщи- грижи се за теб понякогаА когато тази, която е дала живот на внуците ти, отгледала ги,и т.н. има нужда от някаква помощ от синът ти-ти започваш да се държиш жестоко с най-близките хора на тази жена, водена от ревност и егоизъм. Както ти искаш най-доброто за твоето дете, така и тази жена иска внимание и грижа за най-близките си.
67
0
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
А ако даде на дъщеря ти, ще обиждаш ли дъщеря си както обиждаш снаха си? Професионална златотърсачка, че ще помогне финансово на родителите на жена си! А на теб като ти помага е длъжен, а? За жена си и роднините е лошо. Е, затова не ви обичаме! И затова оставате сами!
66
1
 
2
 
! Отговори
ДО 68 преди 11 години
Професионална златотърсачка! Де да бях! Щяхме да се разберем с теб. "гледат сина им да не се прекара", "ако даде пари на родителите на жена си"Мен това не ме плаши, но професионалните златотърсачки и то на възраст явно много ги плаши, като теб например. Просто констатирам кой от какво се плаши, а ти се издаде!
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземате десет яйца, разбивате ги в една купа ожесточено и я гледате с кръвясал поглед тип Камелия. Ако не излезе от стаята, чупите купата в краката й и я подхващате с бъркалката:)
64
2
 
1
 
! Отговори
свекърва преди 11 години
Момичета,още от самото начало трябва да ни поставите на мястото ни.Като казват бабите - вземате 10 яйца,счупвате ги и започвате да ги разбивате в една купа.Ако свекървата приближи и започне да се меси смупвате купата в краката й!
63
1
 
2
 
! Отговори
снаха преди 11 години
И моята свекърва се месеше за щяло и нещяло.Все влизаше в спалнята да види как са завити децата.Като ги извеждах им изваждаше блузките от гащичките да провери как са облечени.Въобще пълна липса на такт,да не говорим,че не допускаше синът й да ми помогне с нещо,защото не било мъжка работа..Е сега вече остаря и ми стана мила.Аз гледам да помагам с грижи на порасналите си деца,без да им давам съвети.
62
6
 
6
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Всяка жена преди да намрази свекървата, да си помисли че може да роди момче и че ще се превърне в нейно копие след 18 години.
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СНАХИ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ЩЕ СТЕ СВЕКЪРВИ
60
0
 
7
 
! Отговори
чехльольо преди 11 години
Майката е една и е жена, съпругата и тя е жена, а жените са милиони и не знаят какво искат, ама го искат веднага.
59
0
 
2
 
! Отговори
Di преди 11 години
А най-лошото е, ако на всичко отгоре не са и винаги под ръка...
58
3
 
20
 
! Отговори
до свекървата преди 11 години
Майката е една, но... Около 10 години не контактувахме въобще. Ревността и я заслепяваше до степен да нарича снаха си с най-обидни думи. Като майка на моя моя съпруг бях длъжна да я уважавам и за да не падна на нивото и просто спрях всякаква комуникация. С лошотията си нищо не спечели, напротив. Собственият и син застана срещу нея, а това още повече я озлобяваше срещу мен. Малко преди да почине станахме приятелки и и простих, но той не. Изтормози сина си.
57
1
 
7
 
! Отговори
do 55 преди 11 години
haha, edna e maikata, ama nikoi sin ne iska da si lqga s neq, nito moje da mu rodi deca, taka 4e tiho
56
4
 
9
 
! Отговори
до свекървата преди 11 години
Майката е една, но мъжете са много.
55
3
 
15
 
! Отговори
силвия преди 11 години
Аз много исках да контактувам със свекърва си. Особено след като майка ми починта. Но това беше до толкова невъзможно , че слава Богу ме научи каква свекърва да не бъда. Баба ми разказваше със смях-били три снахи. когато питали свекървата- мамо, кажи коя най-много обичаш, старата жена се кръстела-недейте майко ме вкарва в грях, че не знам при коя ще замръкна. Та.....
54
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обичам и уважавам снаха си,нейното мнение и желание за мен е закон.След като обичам сина си и той си я е избрал,трябва да бъде така.Отношенията ни са взаимни.
53
4
 
5
 
! Отговори
lo6ata svekarva преди 11 години
kato biah snaha--biaha lo6i svekarvite, kato stanah svekarva --stanaha lo6i snahite-hahaha----vsi4ko se vrasya --samo da ne sabraviat mladite samonadeiani snahi4ki , 4e i tiah gi 4aka sastoto sled 20-na godini--da sa jivi i sdravi
52
27
 
11
 
! Отговори
Свекървата преди 11 години
Пожелавам на всички снахички тук както плюят и злобеят - така един ден като поостареят и тях така да ги наричат и да им се връща......пак от младите - как можеш да обичаш една снаха,която още не е дошла и започва да те плюе.Голяма грешка правите милички - затова има раздели и вие ще си скубите косите един ден,защото МАЙКАТА е една....
51
0
 
4
 
! Отговори
Ani преди 11 години
До до 12 - а какво да каже баба като си гледа внучката 2 години като свое дете и след два месеца след като я взема мащехата - внучката казва на бабата-ами забравихте вече.....
50
1
 
1
 
! Отговори
@ преди 11 години
Pravilno #52Tova ozna4ava 4e sled kato na zapad ot BG strashilishteto e tashtata, to sledva i snahata da estrashilishte.I e.