Как да се сдобрите със свекървата

Канете я на гости не само на празници
15 ное 2012 19:06, Мария Дуковска
73
Как да се сдобрите със свекървата
Снимка: Reuters

По традиция у нас се счита, че снахите и свекървите воюват от деня на сватбата, ако не и от по-рано. Има начини враждата да се преустанови още в зародиш. Ето няколко хитри съвета:

Наречете я „мамо“

Обръщението „мамо“ железни врати отваря. Няма жена, която да не се разтопи от тази дума. Не става дума за лицемерие, а за етикет на поведение. Никой не може да надзърне в сърцето ви и да види колко искрени са ви чувствата! И слава богу!

Звънете й по телефона

Често й звънете по телефона, за да я питате как е. Не е нужно разговорът да е дълъг. Достатъчно е да покажете внимание и загриженост.

Добавете я сред приятелите си в социалната мрежа

Ако свекърва ви има профил във Facebook, добавете я сред приятелите си и често-често й пишете съобщения и харесвайте публикациите й. Изпращайте й любопитни новини и кулинарни рецепти според интересите й.

Научете я да работи с компютър

Ако все още не работи с компютър, научете я и й покажете необятния виртуален свят.

Търсете съветите й

Питайте за домакински неща, за вкусовете на сина й, за въпроси, свързани с професията или хобито й. Покажете, че цените личността й, знанията и опита й, което не означава, че винаги ще следвате съветите й.

Екскурзия за Нова година

Планирайте заедно да отидете на екскурзия за Нова година. Ако можете, поемете вие разходите. Жестът ви ще бъде оценен по достойнство.

Останалото прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Надя преди 11 години
А защо не става дума за тъщите? Казват: "Тъща разваля къща!" Разбирах се много с моята свекърва. Опитвам се да не се меся в семейството на сина ми. Отстъпих им апартамента си, защото знам, че в една кухня не бива да има две жени. Живея си спокойно на село, ходим си на гости и вярвам, че снаха ми го оценява. Желая само щастие и разбирателство на сина, снахата и внучето! И се опитвам да помагам когато те поискат моята помощ, без да се натрапвам!
57
1
 
2
 
! Отговори
свекървата преди 11 години
Към "ах" Защо е нужно да го превъзпитаваш :)))), когато си решила да живееш с него, не видяли, че неумее нищо......защо се омъжи за него. Роди, отгледай и ти момче, (КОЕТО СЪС СИГУРНОСТ И ТИ ЩЕ ГЛЕЗИШ:)))..) па тогава се перчи......като влезе в къщата ти снаха и иска да превъзпитава.......дали тогава МИЛА МАМО НЯМА ДА ТЕ БОЛИ?Защо смятате мили снахички, че Вие сте най-възпитани и най- добрите.....или вас майка ви е раждала, мъжете ви гарга мътила...ще си носите и Вие кръста.
56
2
 
3
 
! Отговори
stef преди 11 години
Много *** статия! Пълни глупости! От какъв зор ще я наричам "майко"??? Да не ме е родила и отгледала тя???Защо ще и звъня да я чуя как е? Като тя въобще не се сеща да звънне на СИНА СИ да го чуе как е ,а какво остава на мен да звънне??? Звънни изключително рядко и то ако е на зор за нещо и има да се свърши някаква работа!
55
2
 
1
 
! Отговори
koko преди 11 години
4udno??,za6to e snimkata e maikata i sestrata na na nai-dobriq pluvec v sveta Michael Phelps???Interesno,koq e snshata i koq svekarvata?????Xa-xa!
54
3
 
10
 
! Отговори
даа преди 11 години
Има един виц дето много точно описва ситуацията. Една жена се жалва - дъщерята какъв късмет извади с мъжа си, той пере, чисти, готви, и кафето и носи в леглото, а синът, горкият, на каква змия попадна, само го кара да домакинства и даже кафе не му прави сутрин. Та, така, свекървички, не бъдете много строги към снахите си :)
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лоши жени бе! Егоисти. Искат всичко за себе си. Утре и техните деца ще излетят и те си кукуват без топла дума, защото така са научили и децата си. Аз имам две снахи и съм в добри отношения с тях и синовете си. Не се натрапвам, но и те редовно ме канят. Когато трябва да гледам детенца с удоволствие го правя. Чуваме се по телефона дори по-често отколкото със синовете ми. Колко му трябва на човек.
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много интересно. Излиза, че жената не се жени за любимия си защото го обича, харесва и иска децата и да са ТОЧНО от него, а се жени, за да го критикува, превъзпитава, променя и да му скача на врата. Не може да говори с майка си-защото е "вещица", не може да излиза с приятели, не може нищо. Разрешава му се смо да готви, чисти и изкарва пари. Е, щом не умееш да уважаваш близките на съпруга си що за жена си? или само твоята майка е добра и само ти си добре възпитана? тези жени са обикновенно селян
51
8
 
10
 
! Отговори
ах преди 11 години
Затова, момичета, научете се да обичате свекървите си и да сте толерантни, защото все пак те са по-възрастни и са отгледали с любов вашия любим.Ах, ще се разплача. Били отгледали с любов нашия любим. Че какво ме касае мен това. То от много любов повечето мъжлета са такива мухльовци. Нали са свикнали мама да прави всичко вместо тях и сега се мислят за център на вселената. Затова се налага после жените им да ги променят и превъзпитават. Щото не са научени една чиния да измият.
50
3
 
8
 
! Отговори
това е преди 11 години
Е, добре, така е, трябва уважение. Ама много ми е интересно дали сегашните свекърви са се разбирали и уважавали с тяхната едно време. Много ме съмнява. Май се сещате за уважението чак като и вие станете такива. Така че ще си теглите колая сега.
49
4
 
6
 
! Отговори
??????????? преди 11 години
Чували сме не един виц за отношенията снаха-свекърва. Дори да не сте все още омъжени, вероятно вече сте си изградили мнение и определени отношения с майката на вашия избраник.Отношенията снаха-свекърва винаги са били много специални и коренно противоположни в различните ситуации. Това са двете най-скъпи жени за един мъж майка му и тази, която е избрал за своя партньорка и с която иска да гради бъдещето си. Те го обичат по различен начин, но най-често той е най-важният мъж в живота им.Едната, майката, му е дала живот и го изградила като личност. За добро или зло, синът почти винаги е проекция на майка си и тя си го обича такъв, какъвто е с всичките му недостатъци и качества.Другата, приятелката, съпругата, годеницата, се влюбва в него, обича го, но винаги има нещо, което иска да промени в него и да си го моделира по свой начин. В зависимост от характера и любовта на мъжа, той, малко или много, се променя не само като човек, но и начина си на живот.Затова, момичета, научете се да обичате свекървите си и да сте толерантни, защото все пак те са по-възрастни и са отгледали с любов вашия любим. Това след време вие ще очаквате от вашите снахи. Животът е един кръговрат и не знаем дали това, за което до скоро сме упреквали хората, след време, когато обстоятелствата се променят, няма да бъде наше качество.
48
3
 
9
 
! Отговори
Свекарвата преди 11 години
:)))))))))) НЯМА ИДЕАЛНА СВЕКЪРВА И ИДЕАЛНА СНАХА..........НО ТОЛЕРАНТНОСТТА И ВЗАЙМНОТО УВАЖЕНИЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!!
47
9
 
4
 
! Отговори
Свекарвата преди 11 години
продължение:Не разбирате ли, че колкото и да ви защитава съпругави, че и той има чувства и го боли....можеби, но вие това няма да го разберете сега. Вие мили снахички обичате вашите майки нали, даже и да се намесват във вашите семейни дела, го правите нали мама е казала така. И ЗАПОМНЕНЕ " ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ СЕ ВРЪЩА"Млада съпруга гледа през прозореца и изведнъж като попарена се втурва към съпруга си:- Стига си мил тези чинии! Свали веднага престилката, лягай на дивана и започвай да четеш вестник!- Скъпа, какво ти стана?- Нищо! *** идва у нас!***Една снаха много се дразнела на свекърва си и всеки път, ядосвайки се за нещо, си го записвала в едно тефтерче.Един ден след много години, когато и тя вече била станала свекърва, намерила тефтерчето. Започнала да чете и на всяка бележка да възкликва:- Права е била... И за това е била права"...
46
13
 
8
 
! Отговори
Свекарвата преди 11 години
Ах, Вие мили снахички.....да не смятате, че сте по- добри от свекървите си. Малки надути пикли с самочуствие без покритие. Да не мислите, че света се върти около вас, един ден и вие може да станете свекърви и да се отнасят по същия начин с вас. Е тогава, кой ще е лош, както винаги свекървата :)))) А ми вашите майки ( тъщите), те са най добри .....защота са ви родили, отгледали изучили и т.н.......а свекървите синове не са раждали и отглеждали, който вие се опитвате да променяте и манипулирате..
45
4
 
9
 
! Отговори
бивша снаха преди 11 години
52 е абсолютно права !!! Със съпруга ми се разделихме и една от причините е майка му, която все повтаряше - Аз не искам да се меся, но да ви кажа как е правилно и как трябва да бъде........ Тя винаги знаеше как е правилно и как трябва да бъде...... Не живеехме заедно и всеки ден по телефона той и казваше всичко и тя му нареждаше...Ужасссссссс...... Вече 4 години откак избягах и е мила и кротка и внучето гледа, когато се наложи..... понеже не съм и в къщата и разбра, че няма да стане на нейното
44
4
 
19
 
! Отговори
снахи преди 11 години
Не следвайте горните съвети. Ще си навлечете голяма беля. Свекървата ще се помисли за фактор и ще започне да се меси в живота ви и да досажда. Колкото по - малко шансове за изява и давате, толкова по - добре.
43
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мноого смешно,по-*** статия не бях чела.Свекървата си е свекърва!И мамченце да и кажеш все тая.За нея само сина и е човек,снахата я е *** гарга....
42
1
 
12
 
! Отговори
загорял по Ким преди 11 години
те това много ме развълнува!! "Добавете я сред приятелите си в социалната мрежа"
41
0
 
26
 
! Отговори
маруся преди 11 години
Според мен отношенията снаха свекърва зависят основно от 2 неща:1во - колко интелигентни са страните2ро - колко синът е мъж, а не мухъл. той не трябва да позволява разпри и плювни, и ако види, че майка му се меси с цел конфликт или обижда жена му, да я поставя на място.
40
0
 
15
 
! Отговори
До "модерно све преди 11 години
Не казвам, че всички свекърви са чудовища. Знам, че голяма част от младите семейства живеят в икономически комуни с едните или другите родители - ако не го направят, трябва да отложат женитбата за след 40-ия си рожден ден. Нашите реалности налагат това и в такива случаи следва да има допълнителна признателност към възрастните, които са се съгласили да подпомагат по-младите. Но аз познавам и моми с апартаменти,чиито свекърви се натрапват,командват, правят интриги,тарашуват по шкафовете у снахата.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Животът мили мои е кръговрат. Сега сте майки, утре свекърви или тъщи. Всичко се връща. Бъдете здрави и умни.