Жените и техните големи страхове

Чувството за вина, че не са перфектни е бреме, което може лесно да бъде премахнато
17 ное 2012 10:34,
48
Жените и техните големи страхове
Снимка: sxc.hu

Според едно скорошно проучване, 96 на сто жени се чувстват виновни, най-малко веднъж на ден, което логично има разрушителен ефект върху тяхното здраве и психика и дори може да доведе до депресия.

Няма жена, която да може да живее на броколи, да прекарва цялото си свободно време с децата си, редовно да радва с умел секс мъжа си и на всичкото отгоре да да не харчи и стотинка за себе си! Но трябва ли да се чувствате виновни за това?!

Ето и 10 начина да се справите с най-честите поводи за вина и да живеете живота си по-спокойно:

1. Вината, че не прекарвате достатъчно време с децата си.

Изумително мнозинство от работещите майки се чувстват така сякаш не могат да намерят точния баланс между работните си ангажименти и грижите за децата си. Когато сте на работа се притеснявате за децата, а когато сте с тях - мислите за работа. Познато ли ви е? Просто се опитайте да се раздавате на 100% на мястото, на което се намирате. По този начин всички ще са доволни – децата, работодателите и най-вече вие самата.
Още по темата ...

Малко известни факти за левичарите
Преборете се с импулсивното пазаруване

2. Вината, че така и не можете да отслабнете и да постигнете идеално тегло.

Повече от 70 на сто от жените най-редовно спазват някакви диети, независимо от това дали всъщност са с наднормено тегло или не. Ако искате да изглеждате красива и атлетична, изберете спорта като алтернатива на диетите.

3. Вината, че харчите пари за себе си.

Шопинг – разходката може да бъде забавна, но е кратка. След нея много голяма част от жените се спускат по спиралата на самообвиненията. Все пак, не всички пари, които харчите трябва да бъдат рационално инвестирани. Иначе нямаше да съществуват Spa комплексите, нали? Понякога си заслужава да се поглезите с нещо скъпо и красиво, дреха например, която ще повдигне самочувствието ви и ще ви направи по-самоуверени.

4. Вината, че не успявате да направите половинката си щастлива.

Ако се чувствате виновни, че не полагате достатъчно усилия за вашия партньор и че не намирате достатъчно време да бъдете с него, тогава променете този факт. Седнете двамата с него и потърсете във вашите графици дупка, която можете да уплътнявате заедно. Споразумейте се това да бъде вашето лично време като двойка и да не поемате други ангажименти в него.

5. Вината, че редовно закъснявате.

Понякога възникват ситуации, които ви карат да закъснявате, без значение колко добре сте се подготвили и колко рано сте тръгнали. Няма смисъл при всяко задръстване или 5-минутно закъснение да изпадате в паника и да се чувствате виновни. Това е загуба на енергия. Запитайте се как можете да уплътните това време (в автомобила ви по време на задръстване, например). Можете да си направите списък за пазаруване, да изрепетирате на глас, това което искате да кажете на предстоящата бизнес среща, да се обадите на майка си... Няма смисъл само да се взирате в светофарите и да нервничите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: женастраховевина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е тва на снимката е типичната българска красота на сиво врабче, с която се хвалим по цял свят
38
0
 
6
 
! Отговори
plamen do #38 преди 11 години
.... Ами бръкни си с два пръста в дупето и свирни ....sorry за речника ми ---- аз съм от Русе ....!
37
2
 
2
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Hubavo e tova che se chuvstvat vinovni ot vreme na vreme, zashtoto prez drugoto vreme vseliavat vinata na mugete si bez nikakva prichina ili ne tolkova goliama takava. Ako si mug tribva da ustoish za da ne te zaroviat niakude v zemiata i napulniat s kompleksi.
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз работя на Wall Street. Tова е главната улица на Финансовия район в Манхатан, Ню Йорк. Аз сьм материално обезпечен и се занимвам сьс спекулативни финансови операции, сьщо така сьм началник и ползвам 6 монитора да следя движението на финансовите инструменти, за да намалявам до минимум изложението на моите авоари кьм различните видове риск....Живея в триетажен апартамент в Манхатан и имам басейн на покрива, завьршил сьм Харвард и с лекот а ползвам компютри. Ползвам и доста чужди езици.Управлявам престижна финансова група на Wall Street в Манхатан и бих искал да споделя че си спомням как на времето изнасяха списьци с резулатите от изпитите пред училищата. На мен много ми се отдавахa математиката и физиката и логично се насочих кьм финансите, кьдето ползвам математически прийоми да намалявам изложението на бложените авоари кьм безмилостните закони на финансовите световни пазари.Сега сьм в Манхатан и на времето приех с отворени обятия вьзможността да осьществя мечтите си и да уча в Харвард, кьдето се омагьосах от заплетеността на финансовите пазари и реших да насоча усилията и дарованията си (имам наклонностти кьм точните науки) и да се обезпеча стратегически финансово благодарение на моите заложби да познавам и прогнозирам рисковете на акциите и други финансови инструменти. В момента с лекота ползвам компютьр и просто не бих могьл да си представя дори за минути да няма интернет, та то тогава всичко ще се срине. Желая ви успэ вьв вашите начионания и дано ако не ме надминете, поне наполовина да ме застигнете.
35
1
 
23
 
! Отговори
Най-големият кошмар преди 11 години
Скъпа, мама вече ще живее у нас!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шопинг било,ей гладници.
33
6
 
11
 
! Отговори
?!?!? преди 11 години
Сутринта написах тук нещо, адресирано до националсоциалиста. Отговорих на негов коментар, в който наричаше българките "ганьовки" и му припомних, че вчера, в коментарите към "Денят в снимки", решихме да го оженим за каката-културистка, показана на едната от снимките - значи, избрали сме му западна мома, а не "ганьовка". Защо са изтрили и моя, и неговия коментар?Ами, само помислете: Ако намерим на стотина наши националисти подобни булки, и ето ти - България на три морета! :)))))))
32
4
 
30
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Жените и техните големи страхове ...............................по време на секс да чуятСКЪПА ПРИБРАХ СЕ
31
5
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
и все пак - как се казва моми4ето на снимката ;)
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Чувството за вина, че не са перфектни е бреме, което може лесно да бъде премахнато"Чувството за срам (което всъшност е чувство за вина заради морала) също е нещо, което може лесно да бъде премахнато. Повечето чалгарки вече са го премахнали. И с това стана липо-добър света и действителността в БГ? Но кой съм аз, че да съдя. Нека всеки за себе си да реши.
29
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големият страх на жените е, че няма да докопат богат мъж, когото да правят на луд.
28
5
 
8
 
! Отговори
митева преди 11 години
не разбрах само с какво моя коментар нарушава правилата на сайта. Протестирам... А в същото време на някои места стоят неуместните коментари на така наречения ***. Не е честно..все пак изказах мнение ,което не нарушава правилата на сайта по никакъв начин-прочетох ги... Или проблема е ,че не всички жени сме такива,а някои си имам самочувствие и не ни пука за мнението на околните...
27
9
 
8
 
! Отговори
estet преди 11 години
OBICHAM DA BLIJA GYZA NA JENA SI...
26
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и не на последно място като женски страх е холемината на к***. Хем го иска колкото може по-голям, а като дойде време да и го заврат отзад "ама моля ви се, ама какво,... ооо ама вий май мъ ибети"...
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам какви са тези вини, но аз не изпитвам нито една от тях
24
4
 
34
 
! Отговори
Има си проблеми тя преди 11 години
Хей , бъдете по снизходителна към модераторката.Ами ако вчера е оставена ***....Добре ,че не е изтрила абсолютно всички коментари.
23
3
 
23
 
! Отговори
тъп като модераторка преди 11 години
Альо модераторкЪтъ, моем ли да ти теглим една майна? Това е въпрос! И неголи ще цапардосаш?
22
5
 
5
 
! Отговори
сиси преди 11 години
Увазаеми господа незапознати...то че каката е готина е едно на ръка..ама това на снимката е умел макияж и доста добър фотошоп...и евоала...резултатът е готов...готината мацка..но тя си го има и природно...
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък прекарвам цялото си време с децата, всяка нощ съм с мъжа си и ям броколи! Не се чувствам виновна
20
1
 
25
 
! Отговори
Отговорен преди 11 години
Като гледам, колко изтрити коментари, мога свободно да заявя - Не ***, а хала!