Заблудите, които могат да разрушат брака

Всяко грешно поведение започва с вяра в някоя лъжа
8 яну 2013 09:58,
13
Заблудите, които могат да разрушат брака
Снимка: outnow.ch

Бракът е едно от най-важните неща в живота на човек. Решавайки се на голямата стъпка и съчетавайки живота си с този на някой друг, човек прави може би най-важния избор в живота си. Този избор до голяма стъпка определя бъдещия му живот. Вярно е, че при неправилен избор винаги има опцията развод. Но кой се омъжва, ако от самото начало мисли за „аварийния изход“?

Никой не е казал, че брачният живот ще бъде безоблачен, безпроблемен и винаги щастлив. Е, може би само в приказките ни залъгват с изречението „..и заживели дълго и щастливо“, но все пак това са приказки, нали така? За много бракове има шанс те да продължат, стига и двамата партньори да го искат еднакво и да са готови да се борят. Ето и кои са най-разпространените заблуди, които могат да разрушат брака ви:

1. „Моето щастие е най-важното нещо в брака ми“

Много бракове се провалят само, защото човек си мисли, че неговото щастие стои над всичко останало. Истината е, че в един брак няма „аз и другият“, а има „ние“. Жененият човек трябва да гледа за общото благо и на двамата. Интересите и отговорностите стават общи. Когато човек реши да съчетае живота си с този на някой друг, просто трябва да забрави за егоизма си.

2. „Не обичам съпруга си/съпругата си вече“

Трагедия е, ако любовта в брака се изгуби. Замислете се обаче за времето, когато сте били влюбени. Какво се е променило и всичко ли е безвъзвратно изгубено? Дайте си шанс и време само един за друг, не се отказвайте, преди да сте опитали. Възможно е любовта да се появи отново. Разбира се, няма да е със същата сила, както преди години, но тази любов е различна – по-зряла, по-спокойна и по-уравновесена.

3. „Моите изневери не засягат брака ми“

Много хора си мислят, че изневярата не е проблем, щом съпругата или съпругът им не знаят. За съжаление, няма как подобно нещо да не окаже влияние върху брака. Неосъзнато хората се променят и губят емоционалната и сексуална връзка със своя законен партньор. Още по-лошо е, когато лъганият човек разбере. Това е сериозно препятствие за брака, което обикновено оставя следи завинаги.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
22
 
! Отговори
dk преди 11 години
само ако браковете са между хора ,възпитавани от родители с горе долу еднакви ценностиличен пример и традициядругото са празни приказки,а любовта е на първо място но не единствено да знаете млади хораидете на гости и вижтекаквато майката такава и дъщерята ще стане или какъвто бащата такъв и сина
9
16
 
23
 
! Отговори
кико преди 11 години
просто е, не се женете, водете съвместен живот, така в един момент тя или той ще си тръгне по-лесно и всичко е ок
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм архитект, който никога не мисли за аварийните изходи и се почувствах като некадърен *** в следствие на коментар 8. Но като архитект държа да кажа, че аварийни изходи на еднофамилни къщи не се правят :)
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако партньорът просто изневерява, може би има някаква надежда. Ако е влюбен в друг/а не се хабете в старание да му угодите и да му се харесате, защото тогава надежда няма.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименГотово. А срещу какво??
5
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всяко гърне си има похлупак.Насила хубост не става.В последно време класическия брак обаче започва да изчезва.На преден план са парите и се оказва,че щастие се купува с пари,а не обратното,както беше досега.Жените смениха мъжете и станаха глави на семейства,а по този начин се изравниха половете и дори има жени,които бият мъжете си.Ценностите се смениха и чалгата навлезе като принцип в отношенията.Нямаш ли парички, мразен си от всички!
4
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вместо да лъжете децата и да им пълните главите с глупости от типа на "Снежанка", "Пепеляшка" и всичко, което завършва "и заживели дълго и щастливо" и после да страдат, че не е така в реалността, по-добре им пуснете "Отчаяни съпруги", че да видят какво представлява бракът в действителност и че няма нищо общо с приказките на братя Грим!!! Друга добра идея е, преди заветното "Да" да поживеете заедно под един покрив и тогава да видите как е и дали искате да живеете така или не.
3
52
 
42
 
! Отговори
Гнус преди 11 години
Най-голямата заблуда, която може да разруши брака, е че жената има акъл и е мислещо същество.
2
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
търся гареста бабичка да ми готви и пере
1
0
 
73
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Само любовта , търпението , доверието и взаимните отстъпки са критерий за отлично семейство, и не на последно място-финансите!!