Най-дразнещите съвети как да си гледате детето

Класация с "безценните" напътствия, които побъркват всеки родител
Обновена: 21 яну 2013 14:54 | 21 яну 2013 13:15, Мария Дуковска
12
Най-дразнещите съвети как да си гледате детето
Снимка: Sxc.hu

Вече сте майка и всеки приятел или роднина с родителски опит се надпреварва да ви дава „незаменимите си ценни“ съвети за отглеждане на бебето. Да, със сигурност има полезни препоръки, които действително вършат работа, но за съжаление има и много гравитиращи в пространството реплики, които не само не помагат, но и изнервят допълнително сложната ситуация, особено ако ставате родител за първи път.

Затова ви предлагаме нашата класация с най-дразнещи родителски съвети, които НЕ искаме да чуваме повече от никого:

Спи и ти, когато бебето спи

Моля?! А кой ще сготви, изпере, простре, изчисти и подреди? Да, някой ще каже, че всички тези домакински задължения не са приоритет в този момент, но ако имат подръка домашна помощница или самоотвержена майка/свекърва, която да помага. А ако нямате кой да ви помага? Би било прекрасно да спите заедно с малкото си съкровище, но уви, невинаги имате тази възможност. И чувайки този „безценен“ съвет, за който иначе не бихте се сетили, ви иде да удушите дори и най-добронамерения човек на земята.

Остави го да плаче, нищо няма да му стане

Ако този метод върши работа при някои бебета, това не се отнася за всички. Всяко бебе е с индивидуален темперамент, но основната грижа на майката в първите месеци е да е неотлъчно до бебето, да го гушка и успокоява, защото цялата ситуация е стресова за него и има нужда от майчината ласка. Така че подобни съвети могат само да повлияят негативно върху емоционалното и психическо здраве на вашето дете. Ненужен и вреден съвет.

Напусни работа и си гледай детето

Прекрасно, но възможно ли е на практика? Живеем в толкова трудни и тежки финансови времена, че трябва да направите всичко възможно да си запазите работата, дори и с риск да се върнете малко по-рано от предвиденото или да работите почасово, от вкъщи, има различни форми на работа, стига да се договорите с работодателя. Но напускането може да се окаже безработица за много дълго време...

Останалото прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Не изтрещявайте на тема деца. Преобладаващата част от майките са обсебени до такава степен, че не се издържат направо
8
2
 
1
 
! Отговори
valenty преди 11 години
Съвети клишета се използват от някои, в повечето случаи по-възрастни.Не бива да се приема всичко. Децата са различни. Всеки родител си познава детето и най-добре усеща, как а постъпи
7
2
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Затова не искай помощ! Имам две деца и знам колко беше тежко ,но по- добре така отколкото *** съвети ,изисквания и нерви. Едно отиване за хляб понякога ми струваше буквално два часа. Докато обуя зимата еднато и после другото ,на първото де допишква и следва събличане и тоалетна ,тъкмо свърша и второто поисква същото. докато отидем и се върнем от магазин ,който е в същия блок където живеем ,точно два часа отидоха. Никога не съм си оставяла децата сами и за минутка даже.
6
2
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Много майки в парка ме смятат за ненормална дето се върнах на работа, когато детето стана на годинка и съм го пратила на ясла....
5
2
 
0
 
! Отговори
някой преди 11 години
Спи и ти, когато бебето спиНеизпълнението на този съвет от свекървата от мен, докара тежки семейни конфликти. Жената мислеше, че е дошла да контролира, а не да помага. И неизпълнението на заповедите й се тълкуваше като неуважение към нея. Едва я изтраях, както и мъжовата наивност да и вярва на глупостите. Бе тежко време за мен с такава помощ.
4
2
 
0
 
! Отговори
finta преди 11 години
3Е бегай у другата и чети за Доган и Боко, кво искаш?
3
2
 
0
 
! Отговори
червен дядо преди 11 години
прочетах статията и сега са чуствъм по-***
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преписваме, преписваме от американски статийки и сменяме "Джон" и "Мелинда" с "Иван" и "Мария"...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що за идиотизми? Кой нормален човек изобщо би давал подобни съвети в България? Особено последният - може би е валиден за САЩ, където няма такова нещо като майчинство изобщо. Мислете като преписвате, бе.