Какво е изневяра

Изследване за начина, по който хората гледат на изневярата
Обновена: 3 мар 2013 14:05 | 3 мар 2013 13:19,
44
Какво е изневяра
Снимка: sxc.hu

Всички знаем, че изневярата е предателство към любимия човек, а понякога и към собствените ценности. Също така изневярата наранява и от нея боли. Много пъти обаче хората имат различна представа за това какво всъщност представлява изневярата. По-либералните хора например не възприемат флирта като изневяра. За други обаче всяко по-интимно действие с противоположния пол се заклеймява като предателство. Къде е истината ?

Резултатите от скорошно проучване на Университета в Мичиган обобщават какво хората приемат за изневяра. В проучването участвали 456 студента, които трябвало да оценят 27 различни постъпки по скалата от 0 до 100. 0 се дава, когато участникът не смята, че нещо е изневяра, а 100, когато дадено действие със сигурност се възприема от него като изневяра.

Напълно логично сексуалният акт оглавява класацията с 97,7%, като плътно след него е оралният секс с 96,8%. Ето и следващите действия, определени за изневяра:

- Целувка по устните: 88.7%;

- Изпращане на свои голи снимки: 88.2%;

- Изпращане на текстови еротични съобщения: 82.6%;

-Спане в едно легло: 68.4%;

- Държане за ръце: 63.2%;

- Дълбока емоционална връзка с друг човек: 52.4%;

- Седене в скута: 52.2%;

- Излизане на вечеря: 41.4%;

- Споделяне на тайни: 36.5%;

- Прегръщане за повече от 10 секунди: 34.5%;

Изследователите открили интересен факт. Партньорите, които гледали по-сериозно на връзката си, определяли повече социални поведения като изневяра. При тях голямо значение играела тревожността. От друга страна хората, които не държали толкова много на партньора си, имали по-либерални възгледи и определяли по-малко действия като изневяра. При тях определящ фактор било „избягването“ (избягване от сериозни очаквания и ангажименти).

Още интересни факти за изневярата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: фактиизневярапол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Съсел яни преди 11 години
До Анонимен. Жената не само трябва да е *** с леглото , ами и дама в обществото , че и домакиня с къщи . А за изневярата не вярвайте . Всичко е до време , само алкохохола е до гроб . Обичайте се и правете любов
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наричат изневяра, когато някой, някому го вкара, а близък ги набара.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
секс с презерватив не е изневяра, защото няма фул контакт
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
35, след като сърцето му е като двуетажен икарус, никак не бих го насилвала да зареже другата, ами ще й го пратя опакован, че и с панделка отгоре. И ще ида да запаля свещичка в някоя църква, че съм се отървала от толко обичливо мъжленце.
31
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Ами напусни го. Знам, че е трудно и ти се струва, че сякаш светът ще свърши без него. Но, повярвай ми - не е така. Ти заслужаваш да бъдеш обичана, да бъдеш единствена, да получаваш топлина и обич.... И ще срещнеш мъжът, който да те излекува и да ти стопли душата !!! Животът е твърде хубав и твърде кратък, за да го пропиляваш в болка, сълзи, безсънни нощи, напрежение, болести..... Усмихни се - хубавото тепърва предстои. И както се казва в един филм - Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!!!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чукането не е изневяра, то е удовлетворяване на сексуална потребност. Изневяра е когато започваш да си мислиш за другата / другия /. Тогава влизаш в ущърб на половинката си. Една сексуална връзка може бързо да премине, но една връзка която е обзела цялото внимание трае дълго. Помислете какво не давате на половинката си. Една жена трябва да бъде *** в леглото. Дами, малко повече смелост и фантазии. Ако не го задоволявате с фантазии търси навън.
29
0
 
3
 
! Отговори
До Някоя преди 11 години
Преди няколко години бях в същото положение. Изплаках си очите, но след като сълзите ми изсъхнаха си дадох сметка, че има начин да си отмъстиш и да си го върнеш без да падаш до неговото ниво, т.е. без да си намериш друг. Отдадох се на самоусъвършенстване, записах се на всякакви курсове, изкарах книжка, промених си външността, изобщо станах яка мацка и му показах, че заслужавам да ме уважава и зачита. За съжаление нащата не само каквито ми се ще да бъдат, но поне вече ме уважава повече от преди.
28
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
28, има една приказка - уважавай себе си, за да те уважават и другите. И друга - обичай мъжа си, но обичай повече себе си. Какво продължаваш да търсиш във връзка, в която нито те зачитат, нито те уважават? Не е луд, който яде баницата ...
27
0
 
5
 
! Отговори
Емиии преди 11 години
До НякояСъвети не мога да Ви дам. И аз съм на същия хал. Ако това е някакво успокоение въобще -нищо ново под слънцето. Опитът ми въобще показва, че всяко нещо се променя с времето, така че да се надяваме за добро-:))))
26
0
 
3
 
! Отговори
Някоя преди 11 години
До 8-Най-правилно изразено мнение!От 2 год.страдам от "емоционалната изневяра "на мъжа ми-направо съм се поболяла.А най-лошото е,че дори не се опитва да разбере чувствата ми,дал е карт-бланш и на ДРУГАТА и от всичко случващо се страдам само аз.Давайте съвети моля./само не ме укорявайте,че не търся някой да ме успокоява...-не смятам,че това е начина./.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък колко са ненормални! Държане за ръце, излизане на вечеря и споделяне на тайни да са изневяра?! Кой го е писал това? Да не са някакви монахини?Има държави, в които се целуват по устните за добър ден. Ако не можеш и смс-и дапращаш... Етаги карцера!-----------------------------------------------Така се хлъзгаш по наклонен плоскост. Днеска държането за ръце не е изневяра. Урте целуването по устните. После да се оближат взаимно по гениталиите. Докато се усетиш, жената ти ще има деца от друг мъж, съвсем без да ти е изневерявала...Знам, щото така стана с ***. Първо спряхме да
24
1
 
1
 
! Отговори
biser19681968 преди 11 години
...
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересен коментар...
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За една жена е изневяра на мъжът, ако забърше по-красива, по-умна и стойностна жена.Тогава пощурява.Ако е някоя кочто не става за нищо и идва самочуствие,че мъжът и не може да забърше по-красива от нея, следователно тя е принцесата на принцесите и т.н.И ще се подиграе на неговите усилия.
21
4
 
6
 
! Отговори
До terry преди 11 години
terry, евала за тази приказка! Трябва да има повече жени като теб.
20
5
 
23
 
! Отговори
terry преди 11 години
изневяра е само и единствено когато се разбере!
19
1
 
22
 
! Отговори
съпруга преди 11 години
От това което прочетох дотук разбрах ,че мъж ми изневерява на любовницата си. Ей сега ще му направя баница!
18
0
 
10
 
! Отговори
GOMOR преди 11 години
Ба*ти глупостите. Чек*ята не е включена, по страшно е да излезе с теб на вечеря ха ха ха.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сви.ката не е изневяра, това ще ви кажа.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък колко са ненормални! Държане за ръце, излизане на вечеря и споделяне на тайни да са изневяра?! Кой го е писал това? Да не са някакви монахини?Има държави, в които се целуват по устните за добър ден. Ако не можеш и смс-и дапращаш... Етаги карцера!Как са пропуснали да кажат, че да гледаш порно е изневяра!