Доверието като средство за успешно ръководене и промяна

Без него може да забравите за изграждането на силна и конкурентна компания
1 апр 2013 12:20,
0
Доверието като средство за успешно ръководене и промяна
Снимка: sxc.hu

Няма гаранция, че вашите опити за промяна ще бъдат възприети от колеги и служители. Преди да предприемате каквито и да са промени, ще трябва да заслужите доверието на всички, които са част от компанията. По този начин ще увеличите шанса вашите идеи да бъдат приети добре.

По своята същност доверието в трудовия свят може да се нарече вяра в идеите и намеренията на един човек. Истинският лидер не разделя своите служители, прави ги съпричастни както в успехите, така и в паденията. Ако искате да извършите някаква радикална промяна, със сигурност трябва да спечелите доверието и одобрението на останалите хора във фирмата.

Всъщност как може да спечелите доверието на хората? За съжаление или може би не доверието не може да се купи, подари или научи. То е нещо, което другите доброволно ви дават. Преди да го направят обаче, вие трябва да го заслужите. За да си спечелите доверие, трябва да докажете тези четири неща:

1. Своя авторитет. За съжаление много лидери допускат грешката да се осланят на своята „фирмена титла“. Това, че сте шеф, не означава, че вашите служители автоматично ви харесват и максимално добре изпълняват всичко, което им кажете. Връзката „доказан, но приятелски настроен шеф“ е много по-силна и успешна за бизнеса, отколкото простата „шеф-подчинени“.

Най-важното е да успеете да мотивирате своите колеги да работят за фирмата така, сякаш е тяхна собствена. За да се осъществи една трайна промяна, ще трябва да направите повече, отколкото да разчитате само на своята титла.
 

2. Своята почтеност. Създавайте позитивни съюзи между служителите в компанията. Приятелската среда е успокояваща и ползотворна. Не забравяйте, че именно между приятелите има най-голямо доверие. Въпреки всичко не прекрачвайте границата и не се отнасяйте прекалено разпуснато и либерално със служителите. Покажете им своята почтеност и положителни страни, накарайте ги да започнат да ви харесват.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: довериебизнеслидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари