Направете силно първо впечатление само за 7 секунди

Как да направите така, че молбата ви за работа да отиде на върха на купчината?
19 апр 2013 13:00,
12
Направете силно първо впечатление само за 7 секунди
Снимка: sxc.hu

Всеки знае колко е важно първото впечатление, но не всеки знае, че "първото впечатление" се формира само за седем секунди след среща с някого.

Това означава, че още преди интервюто за работа да е започнало, вие трябва да действате бързо и умело, за да направите брилянтно първо впечатление на интервюиращия.

Тогава той ще има желание да довърши интервюто и най-важното – ще ви запомни. Предлагаме ви списък със седем ключови неща, които ще ви осигурят това силно първо впечатление. Те са на специалистката по маркетинг Ана Питс, която от години дава експертните си съвети на абсолвенти, студенти и хора, търсещи работа.

1. Усмивката е задължителна

Изражението на лицето е изключително важно, когато става въпрос за създаване на добро впечатление. Трябва да се уверите, че изражението ви говори повече за вас, отколкото думите биха могли за част от секундата. Уверете се, че не правите фалшиви или „кисели" гримаси и че не маскирате нервите си с арогантност или безгрижие. Физиономията ви трябва да казва: "Аз съм прекрасен, топъл и забавен човек, който би искал да говори с вас за своето бъдеще". Бъдете уверени, но усмихнати, а не намръщени или с безизразно лице.

2. Доброто ръкостискане - също

Ръкостискането е общоприет сигнал за професионализъм, учтивост и увереност. Доброто ръкостискане си е вид изкуство. То е сложен баланс между сила и елегантност. То трябва да изразява следното: "Искам да говоря с вас за бизнес. Подходящ човек съм за това". Би било разумно да усъвършенствате ръкостискането си предварително. Освен това не забравяйте да разклатите ръцете на всички интервюиращи, а не само на първия, който ви е посрещнал. Трябва да уважите всички хора, които присъстват на интервюто ви за работа, а не само "главния" от тях. Поздравете всеки от тях поотделно и ще се представите наистина добре.

3. Представете се сами.

Не разчитайте интервюиращите да са видели вашия файл и да знаят важните неща за вас. Дори да е така, след като мине ръкостискането, е добре да им кажете: "Здравейте, аз съм Мартин Славов. Радвам се да се запознаем" или нещо подобно. Тези думи ще прекъснат напрежението и ще зададат първата тема за разговор. По този начин ще покажете, че сте комуникативен и уверен в себе си. Всяка една от тези седем секунди трябва да бъде продуктивна, така че не губете ценно време още от самото начало.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 11 години
"Здравейте, аз съм Мартин Славов" - Това нарочно ли го написахте или съвсем случайно подбрахте името?!?
10
2
 
4
 
! Отговори
Ба преди 11 години
Първо написаното, въпреки че е очевидно, е много вярно. Ивета, съжалявам да чуя за неуспешното ти интервю но къде си тръгнала в държавната администрация без връзки?! Отиди при голяма международна компания да видиш че там тези неща наистина се гледат, особено ако интервюиращият е чужденец. Това поне е показал моя опит. А за хората които казват че няма да се усмихват на разни костюмари, то си е за вас. Ще вземат следващия приветлив подходящ кандидат. И аз не искам да работя с някой бурсук!
9
1
 
8
 
! Отговори
ДО ДНЕС.БЕге преди 11 години
Пак сте превеждали статии, да ви цвъкам на устите и крадливите ръчички...
8
1
 
9
 
! Отговори
Iveta преди 11 години
Написаното няма нищо общо с родната мила действителност. Особено при конкурсите за държавни служители. Имам пресни впечатления от вчера. Конкурсите в държавната администрация са пълен фарс. И да се усмихваш,и да не се усмихваш - все тая. Човекът е определен предварително, явява се и спечелва. Останалите обикалят като керван от институция на институция и се надяват,че ще попаднат на честен конкурс. А пък интервютата са само,за да се нагласят точките толкова, колкото са необходими на нашия човек.
7
5
 
10
 
! Отговори
Експерт преди 11 години
Абе да, ще се усмихвам на костюмираните ***. Хора чието единствено умение, е как да се обличат, каква да им бъде прическата, и как по-мазно да водят безмислени разговори. Аз съм там, зад а върша експертна работа, важно е какъв опит имам и какво знам. Ще им се усмихвам на тези *** ... хайде бе. Да ми се усмихват те, ако искат точен, можещ и знаещ човек в екипа си.
6
1
 
8
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Преведено ...
5
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
Не думай!
4
2
 
14
 
! Отговори
аС преди 11 години
И всичко това , за 7 сек ! Иес !
3
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех тея костюмарчета да ги бях тормозел повече в даскало!сега лапето като тръгне на училище ще му обясня някой ако му се прави на голям зубар да го счупва от бой,че след години зубара ще го обира
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се снима ръка да се виждат всичките пръсти инъче се всява прикритост/неискреност/ от скритият пръст.
1
7
 
15
 
! Отговори
WOW преди 11 години
NE MOGA DA POVIARVAM 4E E NUJNO DA SE KAZVAT TAKIVA ELEMENTARNI NE6TA... PFFF