Топла връзка с шефа – как?

Бъдете креативни и инициативни
Обновена: 9 юли 2013 17:09 | 9 юли 2013 15:52, Мария Дуковска
4
Топла връзка с шефа – как?
Снимка: Outnow.ch

Получили сте нова работа или поради някакви обстоятелства имате нов шеф. И в двата случая ще ви е необходимо време, за да се аклиматизирате. Ново начало за вас и за шефа.

Понякога тези моменти са най-важни, защото тогава построяваме нашите служебни отношения. Могат да бъдат лесни, но и трудни.

Всичко зависи от нагласата на двама ви. Но винаги има няколко основни правила, към които е добре да се придържаме.

Общувайте с шефа по този начин, по който той предпочита. Често нашите шефове пътуват, кабинетите им са на друг етаж и комуникацията е различна. Едни поддържат контакт по мобилния телефон, други общуват чрез изпращане на имейл или комуникират в социалните мрежи, за трети общуването лице в лице е първостепенно.

Демонстрирайте инициатива. Това се случва, когато обичаме работата си. Ако ежедневните служебни задължения за вас са удоволствие, покажете го. Всеки работодател би искал неговите подчинени да идват с желание за работа, защото това движи компанията напред.

Поемайте нови отговорности, но не се надценявайте. Те трябва да отговарят на вашите възможности. Постепенната и усърдна работа ще ви доближава все повече към нови и нови начинания.

Ако шефът ви се окаже от мъжки пол, забравете флирта като средство за успешна кариера. Малко са тези, които са успели да създадат трайна и истинска интимна връзка, която да не пречи на служебните отношения.

Наблюдавайте вашия шеф и се учете от него, дори от грешките, които понякога ще допуска.

Питайте, бъдете любопитни по отношение на компанията.

Винаги, когато имате нова идея, я споделяйте с шефа си, проблемите също. Прескачането на ръководителя може само да усложни ситуацията, а и нерядко някои шефове се чувстват засенчени от подчинените си.

Винаги има място за критика, особено градивната. Не я приемайте лично. Всяко начало е трудно.

Останалите прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: офисшефначалникработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
mm преди 10 години
това са глупости. ако се държите като мекотело, новият шеф бързо бързо ще ви стъпи на врата.
1
2
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
po daleko ot tozi shef.....