Уроците за успех, които никога не е късно да научите

Обикновено уроците в живота не идват, когато ние искаме
Обновена: 12 авг 2013 17:25 | 12 авг 2013 17:25, Теодора Драгоева
6
Уроците за успех, които никога не е късно да научите
Снимка: sxc.hu

Хората никога не знаят кога животът ще ги подложи на ново изпитание и кога ще научат някой нов урок. Това не може да се планира и обикновено тези моменти се случват, когато най-малко ги очаквате. С порастването човек натрупва повече опит и понякога му се иска да е знаел повече неща на един по-ранен етап от живота си, за да се предпази от ненужни грешки. Или поне от загубата на време и енергия за учене на нещата „по трудния начин“.

За някои уроци обаче никога не е късно и човек не бива да съжалява, дори да ги разбере по-късно. Ето и най-добрите уроци за успех, чието време е вечно:

1. Общувайте с хората. Ценно качество за всеки човек е да бъде социален и лесно да си комуникира с останалите. Не е задължително и дори желателно да бъдете твърде социални, но трябва да обичате взаимодействието с интересни хора. Важно е да помагате с желание, когато имате тази възможност. Изграждането на по-стабилен контакт с един успял човек изисква взаимно доверие и интерес. Поддържането на добри отношения с различни хора винаги може да бъде от полза за вашето кариерно развитие и успех.

2. Не искайте всичко да се случи на момента. Научете се да използвате времето не като стока, а като съюзник. Когато човек е по-млад, той иска всичко да се случи веднага, както и да постигне голям успех възможно най-скоро. В по-голям плюс ще ви бъде да използвате течението на времето като предимство. Някои от най-удивителните неща в живота се развиват постепенно. Големите бизнес модели и ефективни маркетингови програми могат да отнемат от 3 го 5 години, за да се развият. Това може да ви изглежда твърде много време сега, но погледнато от бъдещето, тези години са необходими, за да бъде всичко изпипано и идеята ви да пожъне истински успех.

3. Търсете само собственото си одобрение. Някои хора са склонни винаги да подценяват своите постижения и да търсят одобрението на околните. Няма как обаче да спечелите уважението и възхищението на останалите, ако вие самите не вярвате в собствените си сили. На първо място трябва да търсите своето собствено одобрение и чак след това ще получите такова и от другите хора.

4. Желанието надвишава потенциала. Когато човек има желание да направи нещо, то може да го отведе до по-големи висини, отколкото само наличният потенциал, с който разполага. Винаги бъдете сигурни, че имате желание, преди да се захванете с нова задача. При много хора първоначалното вълнение преминава бързо и скоро те започват да се чувстват неуверени и несигурни. За да постигнете успех в нещо, трябва да имате силно желание.

Прочетете и другите уроци в сайта на Tialoto.bg.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: уроциодобрениегрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
12
 
! Отговори
Пич преди 10 години
5. Специален съвет за дамите - винаги, ама винаги лапайте правилната пиш*а. Няма по-бърз и сигурен начин за успех в кариерата! Виждали сме го много пъти!
5
1
 
18
 
! Отговори
1Човек преди 10 години
От т.1 разбираме, че "Поддържането на добри отношения с различни хора винаги може да бъде от полза за вашето кариерно развитие и успех."Мдаа, че за какво ви е приятел, който не може да ви изстреля нагоре по стълбата на успеха? :)А от т.2 става ясно, че липсата на талант, опит, умения и реални възможности успешно се компенсира с (простете за израза, но) селска напоритост и нахалство.Е да, наистина у нас доста хора следват този модел за "успех" :)Но "медала" има и обратна страна....
4
2
 
19
 
! Отговори
roro преди 10 години
Добрият момък винаги побеждава ламята и печели ръката на принцесата. Умната дъщеря на бедните родители е невестата на кралския наследник. Много важни уроци.
3
3
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Най -важният урок .гледайте да се родите в богато семейство!
2
7
 
21
 
! Отговори
винаги преди 10 години
Ходете винаги без ***!
1
6
 
25
 
! Отговори
муньо преди 10 години
И по възможност бъдете тежки реститути:)