Защо мъжете мразят да говорят по телефона

Каква е истинската причина един мъж да не търси една жена
10
Защо мъжете мразят да говорят по телефона
Кадър от филма "Думите"; Снимка: outnow.ch

Дамите са известни със склонността си да стоят по цял час на телефона, говорейки „нормалните неща“ със своите приятелки. Нуждата от дълги телефонни разговори се отнася и до комуникацията с техните партньори. Мъжете обаче никак не са привърженици на продължителното говорене по телефона. Каква е истинската причина за това?

Повечето жени предполагат, че не са интересни на мъжа или просто той вече не ги харесва по същия начин. В повечето случаи това са напълно неверни твърдения. Истината е, че мъжете просто не желаят да говорят дълго по телефона.

Може би няма разлика в това как половете се отнасят към „телефонния етикет“, по-скоро има различни гледни точки. Всъщност има няколко най-разпространени причини, заради които мъжете не се обаждат на жените. Ето и кои са те:

1. Гледната точка на мъжете е различна. Обикновено по телефона жените говорят за много неща, докато господата – само за това, което е важно за тях. Всъщност както жените се дразнят, че мъжете мразят дългите телефонни разговори, по същия начин мъжете се дразнят, че жените ги обичат.

2. Мъжете просто не са толкова обсебени от телефона си. Много дами не разбират, но всъщност мъжете не са толкова привързани към своите мобилни устройства. Те предпочитат да говорят по-често, но по-кратко. Всъщност по този начин господата се чувстват по-важни и търсени.

Повечето мъже обичат разговори, които звучат горе-долу по следния начин: „Здрасти... ъъъъ. Да, срещаме се в 12 часа. И къде е срещата? Супер. До после, брат“. За голяма част от представителите на силния пол 30-секундният разговор е достатъчно изчерпателен.

3. Мъжете губят своята увереност. Доста странно, но господата не се притесняват да водят разговор в продължение на часове, когато са лице в лице с някого. Що се отнася до телефонен разговор обаче след няколко минути започват да усещат зараждане на паника. Мъжете обичат да контролират ситуацията, затова по време на телефонен разговор те чувстват несигурност. Това от своя страна ги кара да губят самообладание. Те не знаят какво да кажат и това ги кара да се чувстват още по-лошо.

4. Мъжете искат да говорят, само когато има какво да кажат. Господата просто не смятат за нужно да се чуват с който и да е през няколко часа. За тях в рамките на това време едва ли нещо съществено се е променило. Мъжете не искат техните разговори да се състоят от повторения на: „Хей, какво правиш и т. н.“. Логиката на силния пол е, че телефонът се използва само когато човек наистина има какво да каже.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tailoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Лъже, операторът автоматично прекъсва разговора след 1 час
5
2
 
14
 
! Отговори
Малкия брат преди 10 години
Не, просто мъжете интуитивно знаят, че на тия машинки вяра не може да се има. Никой мъж не обича да го подслушват, особено по интимни въпроси. Защо жените си размотават и долните *** по телефона (т.е. приказват за щяло и нещяло), за мен е загадка.
4
14
 
2
 
! Отговори
Е преди 10 години
Истинските мъжки *** не говорят по телефона, защото не са се научили. Когато се научат може и да проговорят. За женските важи същото.
3
3
 
19
 
! Отговори
а ся де преди 10 години
Може с *** да е говорил .
2
14
 
22
 
! Отговори
дааа преди 10 години
Аз пък искам да знам, какви са мъжете дето говорят дъъъълго по телефон. Познавам такива дето не си отлепват телефона от ухото и надминават жените в говоренето си. Един познат каза, че най- дългият разговор му е 14часа... на това какво му се казва- П.тьо/не не лъже, но не е и единственият/! Такива мъже дори на мен са ми меко казани ..., а на жените- това им е простено- нека си говорят!
1
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредната преведена простотия