Определенията, с които никога не трябва да се описвате

Звучи глупаво, когато сипете хвалебствия за себе си
10 фев 2014 18:17, Теодора Драгоева
3
Определенията, с които никога не трябва да се описвате
Кадър от филма "Сутрешен блок"; Снимка: outnow.ch

Няма нищо лошо в това човек да има самочувствие и да знае добре кои са неговите силни качества. Всъщност в динамична бизнес среда като сегашната това е много важно качество. Когато обаче човек прекали със „саморекламата“, това може да подейства по обратния начин, а именно да отблъсне хората. Ако наистина сте толкова талантливи, за колкото се мислите, не го казвайте, а го покажете. Другите със сигурност ще го забележат, ако наистина е така. Ето и кои са определенията, които никога не бива да използвате сами за себе си:

1. „Мотивиран“.

Предполага се, че всеки работещ човек би трябвало да бъде мотивиран. Така че не звучи добре да изтъквате нещо, което се подразбира от само себе си. Представете си как само звучи да кажете на шефа си, че сте „мотивиран“. Сякаш да му кажете, че до този момент сте работили по-лошо, тъй като не сте били мотивирани.

2. „Иновативен“.

Повечето компании твърдят, че са новаторски. Повечето служите твърдят, че също са такива. Голяма част от тях обаче не са. В това няма нищо лошо, тъй като иновациите невинаги са изискване за успех. Ако наистина имате новаторско мислене, не го казвайте, а го приложете. Споделете идеите, които имате.

3. „Креативен“.

Когато някои думи се използват прекалено често, те губят част от силата си и вече не правят толкова голямо впечатление. „Креативен“ е една от тези думи. В последните години е станало модерно повечето хора да описват себе си като креативни. Други подобни думи са „динамичен, контактен, отборен играч“ и т.н.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
15
 
! Отговори
Емплоий преди 10 години
Мен любимото ми е:Enjoys working under pressure and with associated deadlines.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми използва се мъжки род защото по-принцип професиите в английския език нямат женски род, също и тези чуждици се използват както за мъже така и за жени.Пример He is motivated, She is motivated.Не го приемай толкова лично.Например в българския хлебар звучи добре, но не можеш да кажеш за жена че е ***.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мога ли да попитам защо всички тези определения са в мъжки род."Звучи глупаво, когато сипете хвалебствия за себе си"Това не важи ли за жените ?