Ще ви изневери ли вашият партньор?

Психологът Мартин Стюарт анализирал стотици мъже и идентифицирал типовете "в риск"
10 фев 2014 23:00, Теодора Драгоева
25
Ще ви изневери ли вашият партньор?
Кадър от филма "Малки деца"; Снимка: outnow.ch

Само тези, които вече са се сблъсквали с изневярата, знаят колко тежко се приема подобно нещо. Когато една жена разбере, че е измамена, нейните чувства, емоции и мисли се превръщат в един голям хаос. Болката, унижението и ядът са задължителните ѝ спътници. Какво щеше да стане обаче, ако можехте да предотвратите всичко това?

Докато хората все още не могат да погледнат в бъдещето на техните връзки, един автор твърди, че той може да помогне на дамите да забележат потенциалния измамник още преди да е станало твърде късно. Със своята книа „Защо мъжете изневеряват“ психологът Мартин Стюарт иска да помогне на жените.

Той използвал анализиране на мозъка, анонимни проучвания и математика, за да изчисли видовете личности, които е най-вероятно да изневерят. Мартин Стюарт също така оценява и обяснява мотивите за техните действия. „Нашето общество е построено върху лекота. Тя има за цел да задоволи егоистичните нужни“, смята психологът.

Стюарт, който има над 15 години опит в областта на психологията, се фокусира особено върху човешките взаимоотношения и когнитивната психология. Той цитира топ причините за мъжката изневяра: страх от липса на нещо, нужда от това мъжът да се чувства „някой“ и търсене на удовлетворение, пише вестник Daily Mail.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато има сърбеж ,няма спирка....
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В статията се казва "Нашето общество е построено върху лекота". В оригинала авторът има предвид повърхностните неща, които вълнуват обществото на принципа "възникнало желание трябва бързо да се удовлетвори". Не е вярно, че човекът бил полигамен, тези приказки вече се изтъркаха. И децата вече знаят, че и в природата има моногамност...и когато единият от двойката умре, другият - скърби. Който иска да си гледа инстинктите и да живее по тях, а който иска - да бъде човек!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко се крепи на уважението. Докато има взаимно уважение, изневяра няма да има в къщи
14
8
 
14
 
! Отговори
От опит преди 10 години
Когато една жена в еди момент реши, че може да се почеше извън семейството, тя губи изцяло връзка с кораба-майка, превръща се в зомбирана *** и нищо друго не я интересува - ни деца, ни семейство ... е после става кофти, ама няма кой да мисли за тези неща!
13
4
 
6
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Аз ще изчакам изданието 'Защо жените изневеряват', макар вече да е късно ...
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вземате един тефтер. Там започвате да вписвате всички 10 признака, че сте/не сте "един за друг"; 15 неща, които рушат връзката ви; 7 белега, които показват, че ще ви изневери; 18 фрази, които не трябва да казвате; 14,5 пози, които мъжете/жените мразят; 7 топ фетиша на мъжете/жените; 12 посоки, в които трябва да стои косата ви, когато станете от сън; 5 храни, които не трябва; 20 признака, че лъже; 42 неща за незабравим оргазъм или пък как да нямате оргазъм и съобразявате това с хороскопа си.
11
2
 
6
 
! Отговори
KMKM преди 10 години
И отговорът е......?
10
4
 
8
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Пълни глупости!!! Най-много изневеряват офисните плъхове.
9
2
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
Патрик Уилсън.По темата:Децата на провалени бракове най-добре знаят защо не трябва поне да се разбира за изневярата...
8
2
 
9
 
! Отговори
dp преди 10 години
Хммммм, все си мислех, че ако нещо ме тегли в посока чужда жена то ще да са големи цици :DИнак преценките на автора са верни де, човек ако иска може да контролира мераците си за дане нарани партньора си, да не разруши доверието. Но наистина типът "право черво" ("искам всичко и то сега") е разпространен/модерен напоследък, ако и да следва поведение характерно за червеи и други неща на това ниво :D.
7
3
 
5
 
! Отговори
След като прочетох преди 10 години
повечето коментари дотук, не си задавем подобен въпрос. Докъде сте паднали, не е истина. " Нашето общество е построено върху лекота" Много точно казано, леко тъпо преведено...В борбата си да оцелявате сте изгубили човешката си същност. От такива пропадащи същества се пазя дори да не ме заговорят, за каква връзка би ставало дума. Те дори не се отличават сами от животните. Може и да са прави, всеки знае най-добре за себе си. И..диоти!!!
6
4
 
0
 
! Отговори
M преди 10 години
Името на актьора? сеща ли се някой
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шопе,нещата разбира се господ ги е наредил някак,но ти едва ли знаеш как.Лошото е че силните на деня ги пренареждат.Но не забравяй,че и от има по силни и ако си толкова убеден,че тяхно е правото,то то тогава спрямо тях ти си мъжка ***.
4
4
 
15
 
! Отговори
кос преди 10 години
Уфффф тъпо.Освен инстинкти,които притежават всички животни,човек обикновено има и по сложни преживявания,като например обич и уважение към семейството си.Разбира се някои хора не са достигнали този стадий на развитие.За тях на първо място са инстинктите.
3
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Анонимен 6Естествено, така стоят нещата, така ги е наредил Господ. Опитвайки се да бъдете много отворени, само падате по-ниско. Самата вие с тези си разсъждения се набутахте в много незавидна категория...
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уфффф тъпо!Ще изневери разбира се, хора, проумейте го, човека не е моногамно същество.Цялата тази "целомъдреност" е въведена от религиите, с цел да не се разпространяват в средновековието венерическите болести, които тогава били с фатален край..Това разбира се, не означава, че по този начин са убити инстинктите у нас...ВСЕКИ, комуто се отдаде възможност би изневерил...единици са тези, които не биха.Аман от "трудове" на "велики психолози".
1
5
 
18
 
! Отговори
Ro6ko преди 10 години
А жената като ходи да се прска? КО...-:)-