Защо споровете са полезни за една връзка

Стига, разбира се, да не се превръщат в ежедневие и да не са за всяко нещо
1
Защо споровете са полезни за една връзка
Кадър от филма "Наръчник на оптимиста"; Снимка: outnow.ch

Един от неоспоримите признаци, че една връзка върви към своя край, е когато партньорите се карат често, дори постоянно. Макар кавгите да не са приятни за никого, оказва се, че те могат да бъдат и полезни за взаимоотношенията. Разбира се, става въпрос за кавги от време на време, които по-скоро имат оздравяващо действие върху вашата връзка, отколкото обратното. Ето и кои са причините, заради които е добре понякога да спорите със своя любим:

1. „Пречиства въздуха“.

Понякога има неща, които ви притесняват и които задържате по-дълго време в себе си. Ето защо е хубаво от време на време да идва момент, в който да можете да дадете свобода на тези чувства и мисли. Всъщност това е много по-здравословно, отколкото да ги задържате в себе си. Ако събирате прекалено много негативизъм, това ще нажежи обстановката и може да се настроите лошо, дори агресивно към своя партньор.

2. Това доказва, че сте нормални.

Ако хората са честни, всички ще признаят, че спорят със своя партньор. Може би има някои, които твърдят, че не го правят, но това може да е вид отричане на истината и реалността. Други пък таят всичко в себе си, защото не искат да загубят партньора си и т. н. Причините могат да бъдат много, но главната идея е, че всички нормални двойки понякога се карат.

3. Показвате честност.

Споровете могат да бъдат неприятни, но поне в тях казвате и чувате истината. Това е реалността. Може би именно по този начин разбрахте, че вашият партньор се чувства пренебрегнат и изпитва липса на внимание? В много случаи от споровете партньорите могат да научат изключително полезна информация, с която да подобрят своите взаимоотношения.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари