Шест причини да останете необвързани до 30

Защо не трябва да съжалявате, ако сте в тази ситуация
14
Шест причини да останете необвързани до 30
Кадър от филма "27 сватби"; Снимка: outnow.ch

Известна е тенденцията все повече жени и мъже да сключват брак след 30-годишна възраст. Това означава, че в по-голяма част от случаите човек остава необвързан или обвързан (но не толкова сериозно, че да се стигне до годеж и брак) през 20-те си години.

В случай, че и вие наближавате 30 години, но по ваш или чужд избор все още сте сами, това не означава, че животът ви не е пълноценен. Напротив, има достатъчно много причини една жена да остане необвързана, докато не навърши третото десетилетие от своя живот.

Проблемът е, че в повечето случаи обществото налага норми и поставя под натиск самотните дами, които са прехвърлили 25 и вървят към 30 години. Независимо от това кой какво говори, съществуват достатъчно добри причини да останете необвързана, поне докато навършите 30. Ето и кои са те:

1. Имате свободата да правите каквото искате.

Една от основните причини една жена да остане сама до 30, е да даде шанс на личната си свобода и независимост. Вие имате пълното право да ръководите живота си, без да се налага да се съобразявате с някое чуждо мнение. Що се отнася до запознанствата – вие сте свободни да излизате с когото поискате и да общувате с когото поискате.

Вашият социален живот зависи изцяло и само от вас. След родителите ви никой няма право да ви забранява да се виждате с някой или да не излизате с друг. Още повече многото на брой запознанства увеличават шансовете да намерите наистина човека, когото желаете. И не става въпрос да излизате с много мъже, за да намерите Принца. Става въпрос да създавате контакти, от които не се знае каква полза може да имате.

2. Имате отговорности единствено и само към себе си.

За начало няма да е нужно да се притеснявате за чистенето, готвенето и каквато и да е друга дейност от този род. Когато живеете с друг човек, вие винаги се съобразявате с него и много пъти правите нещата заради него. Ако днес не ви се готви, няма проблем – поръчвате си храна от близкия ресторант. Чистенето също може да го отложите с ден, защото няма кой да ви каже, че „нищо не правите“. Тук не става въпрос да бъдете човек без отговорности, а човек със свои собствени отговорности. Човек, който напълно може да контролира своето време и да се съобразява само със своите желания.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Не пишете глупости преди 10 години
до авторката: Тези жени, не са сами защото го искат, а просто защото тях никой не ги иска. Защото не изглеждат като *** и не демонстрират леко поведение. За това тези жени са сами до 30, че и след 30 години.Някои и стари моми си остават. Не пишете простотии - на никоя жена не й е леко да е сама. Жената има нужда от мъж до себе си, както и мъжа има нужда от жена. Жалкото е, че мъжете спират да търсят *** твърде късно и се осъзнават на около 50, че им трябва ЖЕНА, а не к*рва.
11
1
 
1
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Според изказвания на собственички на големи модни агенции, за жените-модели при разумно планиране на живота, е достатъчно да работят до 30 годишна възраст, за да се подсигурят финансово за цял живот. С увеличаване контраста между класите, характерно за Celebrity Culture, възможността за финансиране на целия си живот в периода до 30 годишна възраст, става достъпна и за жените с не-моделна външност и обвързване с брак би ограничавало "кариерата" им.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
явно филма за 27 сватби е на особена почит - вече трета снинка пускат :-D
9
2
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
авторката май се мъчи себе си да убеди
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типична статия за успокоение на егоистичните стари моми или ***. След 30 вече е изтървана работа за жена! За това и положението ни е такова.Много нисък морал,насаден от запад.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
женете се млади! че после.... изобщо няма да имате време и нерви за такава глупост!сватбата е за луди,млади:)
6
11
 
8
 
! Отговори
Цанко 3 преди 10 години
Богатите мъже се научиха, че жена без брак се държи изкъсо, тя е мила и услужлива .Омъжи ли се, тя се успокоява и започва да върти номера .Да се опитва да командва и ако мъжа я уважава може да и позволи, тогава настава хаус .
5
1
 
16
 
! Отговори
danielpi преди 10 години
Кой за бога пише тези статии? По-големи глупости не бях чел!
4
0
 
12
 
! Отговори
4 преди 10 години
Спрете да изтъквате и мнението на родителите като нещо меродавно и правилно в отношенията между мъж и жена,защото историята знае много случаи на разбити връзки от разведена или егоистично амбициозна и меркантилна майка,която съди по своя критерии за едно момче или момиче,разбиват мечти и съдби в идеята си да не си отиде от тях любимото дете макар и на 40 вече.Родителите ако не се поставят на място са една от най-големите отрови за една връзка.
3
1
 
20
 
! Отговори
9 преди 10 години
Защо трябва да е така,по добре напишете статия,че жените както и мъжете могат да градят бъдещето си докато са заедно,да се учат на съвместно съжителство да градят ценности,не е вярно,че докато си обвързан неможеш да имаш свобода и да градиш кариера.Много по трудно става срещането на човека след 30 имаш много критерии,които после нямат покриване,а ако си живял сам още по трудно е да допуснеш някой в твоя си свят.Много неще са по трудни след 30-35.
2
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 30 жената върви. И защо да се продава евтино, като може да се отдава под наем. А виж след 30 вече трудно се отдава под наем и е добре по-бързо да се продаде, че навлезе ли в 40-те, вече никой няма да я купи.
1
17
 
2
 
! Отговори
liliq.hristeva преди 10 години
Всеки от нас е правил грешки,подтикнат от порива на желанията и чувствата.Едни от тях по-големи,други по-малки.Дали главата ти ще пати от чувствата на сърцето ти е отделен въпрос.От личен опит знам,че колкото повече се оглеждаш за Човека,толкова повече ти убягва.И накрая те поразява като светкавица.Не можеш да заповядаш на сърцето ти кога да се влюби...За това с моят втори мъж,който е датчанин, създадохме нашия сайт-lovebytrust.pro/bg/