Какво се случва в тялото ви, когато сте влюбени

Пеперудите в корема не са единственият знак, че обичате
26 апр 2014 23:00, Теодора Драгоева
18
Какво се случва в тялото ви, когато сте влюбени
Кадър от филма "Убежище"; Снимка: outnow.ch

Периодите, в които човек е влюбен, може би са едни от най-щастливите моменти в неговия живот. Тогава всичко му се струва приятно, гледа на живота през розови очила и се чувства най-щастливият човек на света.

Освен емоционалните промени, които настъпват по време на влюбването, физически тялото ви също отчита връхлитането на любовта.

Ето и какво се случва в тялото ви, когато сте влюбени:

1. Вашата мозъчна дейност се променя мигновено. Оказва се, че любовта от пръв поглед наистина съществува. Според проучване влюбването активира около 12 области в мозъка, което означава, че човек може да разбере, че е влюбен в рамките на една пета от секундата.

2. Вашето сърце спира (забавя се). Когато сте влюбени, това се отразява на нивото на хормоните ви. Освен това силните любовни чувства намаляват кръвното налягане и сърдечната честота.

3. Имате проблеми със съня. Според няколко изследвания влюбените хора спят по-малко часове на денонощие. Защо? Те не могат да заспят, защото постоянно мислят за своя любим човек.

4. Вашата физическа болка намалява. Любовта активира същите невронни рецептори в мозъка като болкоуспокояващите лекарства, сочи проучване на Станфордския университет.

5. Започвате да забравяте по-често. Когато сте влюбени в някого, мозъкът ви освобождава окситоцин – хормон, който всъщност може да навреди на паметта. Освен това мислите ви за обекта на вашите желания понякога буквално ви пречат да чуете какво ви казват хората.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък аз като имам *** в корема, това какво означава?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам само лоши неща се случват с тялото ни при влюбване.предвид факта и че мъжете отслабват точно след секса както и че портфейла им изтънява.следователно влюбването е предимно в полза на жената
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В произведения на изкуството, основна тема е темата за любовта. В реалния живот, чевек се конфронтира с любовта много по-рядко, отколкото с проституция. Любовта е нещо идеално, а проституцията нещо реално.
6
1
 
5
 
! Отговори
Huko преди 9 години
Писна ми вече от тия пеперуди! Поредният *** американски израз, който кифлите се опитват да наложат в езика ни..
5
0
 
2
 
! Отговори
еректус преди 9 години
Бе на мен промените по тялото ми стават видими. След "освобождаване на напрежението"- вече няма промени по тялото . Това се случва ежедневно със и без влюбване .
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеперудите в корема са следвани от молци в джоба, паяжини в портфейла и бръмбари в главата... Тва ако сте с нашЯнка- другите са гуд!
3
1
 
14
 
! Отговори
буба преди 9 години
Ей, блазе на тия дет го изпитват :)Аз такова нещо отдавна не съм изпитвал, поне за по дълго и да е споделено
2
4
 
1
 
! Отговори
### преди 9 години
otdavna gi znaia i gi use6tam , za milia mi
1
5
 
17
 
! Отговори
радо преди 9 години
ами преди среща така ми се свива корема,че на моменти и ми се досира,последвано от студена пот и замаяване на главата