Защо е добре да бъдете егоист

5 причини защо трябва да сте номер едно в живота си
17 май 2014 23:02, Теодора Драгоева
12
Защо е добре да бъдете егоист
Снимка: outnow.ch

По принцип в личния живот и по-точно с най-близкия си човек, не е добре да бъдете егоист, защото това може да разруши връзката ви. Във всяка друга област от живота обаче, да сте егоист си има своите предимства. Истината е, че човек трябва да се опита да бъде номер едно в живота си и да не поставя чуждите нужди пред своите собствени.

Човек трябва да бъде сам най-добрия си приятел и да полага грижи най-вече за себе си. В крайна сметка той се ражда и умира сам и прекарва най-много време от живота си в своята си компания.

Ето и пет причини, заради които си заслужава да бъдете егоист:

1. Никой няма да го е грижа за вас, така както вас ще ви е грижа за себе си.

Майките са изключение от това правило. Но можете да поставяте под съмнение всички други хора в живота си. В крайна сметка всеки си има свой собствен живот за живеене и е логично да го е грижа най-вече за този факт. Когато ние полагаме грижи за някого, ние сме склонни да взимаме екстремни мерки, за да гарантираме щастието на това лице. Понякога тази грижа обаче не е реципрочна и ние не получаваме толкова количество любов, колкото даваме.

Някои хора са лоялни по природа и този факт не ги ядосва. Те са щастливи, че живеят за щастието на някой друг – това е техен избор. И все пак по-разумно е да инвестирате тези усилия и време в себе си, защото положителните резултати от това също ще ви направят безкрайно доволни.

2. Хората могат да излъжат очакванията ви.

Има нещо вярно в това, че колкото повече енергия и усилия влагаме в един човек, толкова по-вероятно е той да излъже очакванията ни. За това не рискувайте другият да започне да ви приема за даденост. Изисквайте от близките си и те да се съобразяват с вас и вашите планове, а не да става само обратното. Не се притеснявайте, че някой ще ви се разсърди. Не се тревожете прекалено много за другите и не се опитвайте да живеете според техните очаквания.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
меня преди 9 години
Всичко и до време какво се впрягате.
10
3
 
1
 
! Отговори
Типично за жена ... преди 9 години
Всичко това е написано от жена за поука на жените.Ами мъже.... бъдете и вие поне малко като жените както се препоръчва в статията.И да знаете,бъдете наистина поне малко егоистични защото никога никой няма да признае че се грижите за детето си или за другите.Особено в съда.За това,малко повече егоизъм за да ви е малко по-добре.Вижте как жените на шестнадесет години живеят така че светът се върти около пръста им.За това вземайте пример от тях и нека и вие бъдете център на вселената,поне за вас си.
9
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Да, това е гледната точка на атеистите - животът е един, Бог няма, следователно никой не ми помага, затова давай ядене, пиене, еб**не. И зад мен потоп... Точно хора с такива ценности разрушават българската природа...
8
0
 
6
 
! Отговори
Язе преди 9 години
То верно, че всеки друг може да те прецака, ама ти само можеш да се прецакаш качествено.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да обичаш себе си на първо място не те прави егоист, егоист си, ако обичаш САМО себе си, другото е най- нормалното и правилно нещо, ако не обичаш себе си, не можеш да обичаш никой друг.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Правилно.Да нямаш вяра на журналист.Вчера им платиха да рекламират Харли.Днеска Дукати на снимката..............................Му-у-у- хаха-ааа
5
0
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Едно,разбрах!И най-смелия ***,пиша за ония,смелите,след като се качи на мотор,не му се качва пак!А,карат джипове с мощността на Зил-ове и Ка-та!Явно се плашат от възмездието(търгашите на хора)Иначе,ще си поживяват като царе,още доста години!Аз,Обичам Мотора на Макс и Умно!Страхливи,***!Братя Мотористи,бъдете умни на пътя и не застрашявайте Живота на Другите шофьори!Ваш,Брат-Сашо!
4
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Добре де, хубав коментар, цитирал си дори (макар не съвсем правилно, обаче евала за цитата, малко хора го правят!), но целият ти коментар губи стойност при уж голямата ти компетентност и "колективизма е..."
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егоизмът е антагонист на колективизма, а колективизма е най-големия враг на неолиберализма. За неолибералите религията е вредна, както и всички идеологии, които пропагират колективизъм (Hayek,F.A.1976,S.44).
2
0
 
1
 
! Отговори
Без имена преди 9 години
А,имаме си и мотористка.Теди?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наскоро изгледах филмчето"Светът се ръководи от психопати",където внушението беше точно обратното.Всъщност,задавайки на човек две противиречиви команди или твърдения го превръщаш в шизофреник.Никога не се доверявайте на журналист,политик и психиатър!