Как да разберете дали музикалният ви вкус е добър

... поне толкова, колкото си мислите
20 май 2014 17:00, Теодора Драгоева
5
Как да разберете дали музикалният ви вкус е добър
Снимка: outnow.ch

Някои хора имат претенциите да са големи меломани и разбирачи от хубава музика (а може би са точно такива). Факт е обаче, че те могат и да се заблуждават, а това, че нонстоп са със слушалки в ушите, слушайки някакъв ритъм, изобщо да не ги прави по-наясно с качествената музика в сравнение с другите.

Някои хора пълнят плейлистите си с ретро песни и златни хитове, други си правят колекция от най-актуалните парчета в момента, трети се придържат към слушането само на един стил музика.

Тези обаче, които разбират наистина от хубава музика, са хората, които знаят в коя компания и в коя ситуация каква музика да пуснат. Тези, които имат широки познания от изпълнители и стилове музика и за които музиката наистина е любимо хоби.

Но как да разберете дали вашият музикален вкус е наистина толкова добър, колкото си мислите? Ето и няколко въпроса по темата, на които е добре да си отговорите:

1. Страхувате ли се да експериментирате със слушането на различни стилове?

Ако не се плашите, когато по радиото ви започне да звучи хубава салса песен или нежна класическа музика, при положение че сте фен на друг стил музика, то вие определено сте истински меломан. Вие знаете, че качествената музика съществува във всички стилове. Освен това сте наясно, че колкото по-различни парчета слушате, толкова повече обогатявате своята музикална култура.

2. Приятелите ви карат ли ви да влизате в ролята на DJ по партита и купони?

Ако вашите приятели винаги ви молят да влизате в ролята на DJ, когато са организирали някакъв купон или събитие, то значи вие вече сте спечелили тяхното уважение като разбирач от хубава музика и съответната звукова/аудио техника.

3. Приятелите ви питат ли ви какво слушате в момента?

Ако приятелите ви искат да са в час с настоящата плейлиста в телефона ви, с това на какви концерти смятате да ходите и все ви питат какви песни слушате в момента в колата си, то значи те се влияят от вашия вкус, тъй като знаят, че той няма да ги подведе. Явно вие наистина сте детектор за качествена музика, което си е вид даденост, която не всеки притежава.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
10010 преди 9 години
Само рок и метъл!!!Колкото и да им се иска на някои хора да им прослушам чалгата, няма да им мине номера. За някои съм с лош музикален вкус, за други пък съм с повече от добър. Това е относително понятие.Ако живеех в Северна Европа, сигурен съм че 90% щяха да харесват вкуса ми.Не се ръководя от това, което другите слушат...Чакам концертите на Iron Maiden, а после и на Dream Theater!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси глупостите! Очаквам статия от типа на "Как да разберете дали си губите времето с четене на *** статии?"
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Как да разберете дали музикалният ви вкус е добър"Е и ако не е? Какво? Вие ще ми кажете какво да слушам, че да стане "добър" ли?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръц.Хубава музика е сложно понятие. И никой не може да ти каже, че не слушаш хубава музика и не разбираш.Разбира се става въпрос за музика, а не за мода във музиката, партита, купони и т.н. щуротии, която музика не е за слушане пък и никой не я чува.Всеки може да отговори на статията по следния начин "Ти шъ ми кайш, че не разбирам от музика" и ще е абсолютно прав.