Предимствата да имате второ дете

Времето, парите и нервите не са оправдание да се лишите от втора бременност
11 юни 2014 20:09, Теодора Драгоева
4
Предимствата да имате второ дете
Топмоделът Наталия Водянова наскоро стана майка за четвърти път; Снимка: Vogue

Напоследък жените искат да раждат по-късно и рядко се решават да имат второ дете. Дали защото им се струва скъпо, вече са влезли в една рискова възраст, или защото просто не им се занимава с целия бебешки хаос, но е факт, че масово семействата в днешно време остават с по едно дете.

Всъщност, ако се замисли човек, не е наложително да си богаташ, за да отгледаш две деца. Що се касае до времето и нервите с второто -  те гарантирано са по-малко.

Вижте кои са предимствата да имате и второ дете:

Вече знаете всичко за бременността

Когато забременеете за втори път, голяма част от стреса, породен от неизвестното, вече го няма. Вече знаете всичко необходимо, тъй като сте изчели тонове книги, преди да станете майка за пръв път.

Използвате дрехите и играчките на първото

Да, ще трябва да купувате памперси отново, тъй като те са за еднократна употреба, но пък разходите за дрехи и играчки няма да са чак толкова големи. Стига да пазите облеклата на първото си дете и то да е от същия пол като второто, няма нищо лошо да ги използвате отново.

Децата ви се научават да делят

Казват, че когато имаш едно дете, то често става егоист. И в това има логика! Когато децата са две те щат не щат се научават да делят.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Има верни неща в преди 9 години
статията, но не всички.Не е вярно, че ако детето е единствено, то става егоист. Егоисти има и в многодетните семейства. Познавам хора-алтруисти, които нямат братя и сестри.По-голямото дете наистина започва да се чувства отговорно за по-малкото, дори и без да го учат на това, но е безкрайно погрешно и егоистично от страна на майката, бабата или друг от семейството, ако започнат да изискват от едно 5, 7 или 10-годишно дете да бъде бавачка, чистачка или частен учител на по-малкото.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предимства няма! Ако първото е започнало да скапва нервната ви система, второто гарантирано я довършва! Накрая, при нашата ценностна система, ставате виновен и на двете!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В норманите Държави, когато е нужно да се стимулира раждаемостта измислят какви ли ти не стимули.Парични помощи,други помощи,облекчения и ред други неща. А тук в дскенефа още с първото дете се вкарваш в такъв филм,че не е за разправяне. Почва се още с проследяването на бременността, то не са измислени прегледи,при разни корифеи на парата,дерат кинти и в родилното, в яслата за да влезе, в градината, в училището, ако се разболее личните дилъри винаги изписват *** за над 50 лева, направо е чудо