Защо второто начало с един и същи човек е грешка

Най-добре бившите да си остават завинаги такива
Обновена: 27 юни 2014 15:49 | 26 юни 2014 08:00, Теодора Драгоева
24
Защо второто начало с един и същи човек е грешка
Кадър от филма "Винаги в същия ден"; Снимка: outnow.ch

Любовта е толкова непредсказуема, че много често двама души, които са разделени, се събират отново. На пръв поглед това е чудесно, но на втори и трети – не чак толкова. Всъщност много редки са случаите, в които второто начало е окончателно и след него не следва още по-трагичен втори край.

Повечето пъти възобновяването на отношенията е грешка. Има хиляди примери, които доказват тази тъжна истина. Може би вие самите вече сте преминали през такива отношения или пък познавате някой, на когото му се е случило. Ако въпреки всичко не сте сигурни защо започването на „нова“ връзка със стар човек е грешка, ето ви няколко достатъчно основателни причини:

1. Вълкът козината си мени, но нрава не.

Казано с други думи, вие, както и бившият ви партньор сте същите, макар да не го осъзнавате. Може би си липсвате и наистина се обичате, но това не бива да ви заблуждава. Вие сте същите хора, които имаха своите различия по отношение на живота.

2. Всичко е временно.

Дори да усещате промяна и в себе си и в своя партньор, ще бъдете разочаровани, но тя е временна. Промяната трае, докато страстите се поуспокоят и вие самите не влезете отново в коловоза на ежедневието. В един момент ще спрете да се стараете да бъдете такива, каквито партньорът ви иска. Същото се отнася и до него. Така в един момент старите проблеми ще се появят отново.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: грешкавременновълкът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
изживял преди 9 години
До безДа, вече на никого не му прави впечатление, защото времената мноооооого се промениха. Я се разведи преди 40 години, да те питам тогава... Беше нещо ужасно. И децата и развелите се родители бяха белязани. Сега вече - няма проблем. Гледам моми стават втори съпруги на пенсионери, деца раждат от тях, нямат срама за пет стотинки... Времена - няма как колелото на историята се върти! Ама хората са казали : Като счупиш стомната, върви че я лепи..
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе холан, това не е гениално откритие, народа го е казал в поговорката "Стара дреха кърпиш, конци губиш, старо либе време губи" Михаелчееее да не си си сменила името на Теодора ама и да сте различни сте еднакво изтрещели дали това не се дължи на липсата на секс????
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Твоя дебелак се е върнал защото е се е надявал да закачи нещо по-добро, но като видял че не успява се е върнал при теб. То и ти ако беше умна и красива щеше да се пласираш другаде. Просто и двамата не можете да се пласирате на пазара за партньори.Това е истината. Вие я знаете , но не искате да си я признаете.Един вид си е седнал на ***.Не е помъдрял, а е разбрал жестоката истина че няма нито физически, нито интелектуални качества за жена от по-висок клас
15
1
 
9
 
! Отговори
весел дядо преди 9 години
Ей за тва нова връзка с нов човек и т.н......докато остареете и паднете в ръцете на последния кандидат/ка, който вероятно ще притежава най-мразените от вас качества. Затова - опичайте си акъла и уважавайте партньора си. И стига сте повтаряли, че сте уникални и заслужавате най-доброто, защото партньорът ви мисли за себе си същото.... и следват караници и глупости. Давайте по-смирено и с повече любов - така става! Питайте бабата....
14
0
 
9
 
! Отговори
без преди 9 години
До изживял - съжалявам, че така ти се е случило.Но "Хората говорят" и "децата на разведени" са често срещани оправдания за хора, които нямат смелостта да променят живота си и да започнат наново. А децата страдат най-много, когато виждат, че родителите им не се обичат. Всеки човек има право да е щастлив и ако друг човек може да му помогне - супер. Но да си с някого, просто за да не си сам и още повече - "защото така се прави" е пълна глупост, а най-лошото е, че заблуждавате човека до себе си.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То най-хубаво е сдобряването бе. Бившите любовници най-се раздават, че като я има химията оди ми говори, че било лошо... суингерите превзеха Европа в Австралия трети пол се роди, тоалетните и дрехите отдавна унисекс, мъже печелят конкурси за "МИС" а тука - не пущай на бившия... абе я си бъдете откровени със себе си и ако става взимай- квото и да ти кажат после все ще ти завиждат ако си доволен, ако си тъжен ще злорадстват. На тая бившия и ссигурно не го е вдигнал - те ти статия
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнах се при бившия си приятел, защото ми доказа, че се е променил и е осъзнал, че за него е важно да сме заедно. Вече повече от 5 години отношенията ни са прекрасни. Няма нищо общо с човека, който ме заряза преди. Всяка ситуация е различна, тези статии са пълни глупости.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко това се дължи на способността на човешкият мозък да забравя злините и неприятните случки, довели до прекъсване на любовните отношения. човек след време помни само хубавите моменти и това води до склонността на хората да се събират повторно. но след време всички гадости изплуват точно когато си мислим, че всичко е ок... дали искате да преживеете отново цирковете си е ваша работа, не на вестници, списания и интернет...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познавам двойка, която навремето се е развела, докато детето им е било още в предучилищна възраст, а те са били и двамата под 30 г.. След време пак се събрали и пак сключили брак, аз ги знам от времето, когато бяха вече зрели хора с голям син. Останах с впечатление, че много държат един на друг и не се карат. Вторият им брак продължи повече от 20 г., до смъртта на съпругата, която, за съжаление си отиде само на 50 г. Мъжът не потърси втора жена, живее със семейството на сина си.
9
0
 
6
 
! Отговори
жена в отпуск преди 9 години
Благодаря ви за коментарите - всеки един сам по себе си дава отговори на въпросите, които си задавам от година.Този път няма да се върна при не-съпруга си. Обещавам!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ТАЗИ ЛОГИКА ИЗЛИЗА ЧЕ АКО НЕ СИ СЕ ОСЪЗНАЛ ТО ЩЕ ПОВТАРЯШ ГРЕШКИТЕ СИ И С НАСТОЯЩИЯ СИ ПАРТНЬОР(АКО СЕ СЪБЕРАТ) И СЪС ДРУГИЯ(НОВИЯ) ПАРТНЬОР .ТОГАВА МОГА ДА КАЖА СЛЕДНОТО-БРАК Е ОТГОВОРНОСТ НЕ САМО ЗА СЕБЕСИ И ЗА СВОЕТО СПОКОЙСТВИЕ . ТОВА Е ОТГОВОРНОСТ И ПРЕД ДЕЦАТА ЛЮБОВТА НЕ Е ВЕЧНА...НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ...НО АКО ИМА ПОСТОЯННИ ИЗНЕВЕРИ И ПОБОИЩА-ТО БЯГАЙТЕ -ТОВА СА КОМПЛЕКСАРИ ИЛИ ХОРА С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ-ТАМ НЯМА ОСЪЭНАВАНЕ=ТОВА Е ЛУДОСТ-БОЛЕСТ...
7
0
 
13
 
! Отговори
изживял преди 9 години
Абсолютно е вярно това , което са написали в статията. Казвам от личен опит. Преди много години се върнах, имах дете,"хората да не говорят" , нямаше къде да отида - у дома не ме приеха с възторг, но страшно много съжалявам! После децата станаха две, отношенията още по зле- вече остаряхме няма накъде... Отиде си животът ми.. Хвърлих го през прозореца и туй то! Казах си - поне децата ще са ми благодарни, ще оценят това , което съм търпяла за да не са "деца на разведени родители" , но ...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нужно човек да се променя, просто за да угоди на нечии претенции. Но е задължително да израства и да развива интелекта, психиката и уменията си всеки ден. Тогава и светът става по-разбираемите и решенията - по адекватни.
5
2
 
16
 
! Отговори
внимателен преди 9 години
Статията е слаба, субективна и в нея липсват убедителни доводи за подкрепяне на тезата. Хората се връщат един към друг не защото са забравили колко лошо е било преди, защото са претеглили вредите и ползите и са решили, че си струва да продължат заедно. Жалко е, че повечето от нас смятат, че знаят всичко и не си правят труда просто да попитат партньора си какво не е наред и заедно да решат проблема.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С други думи, когато долази обратно, не и подавайте ръка да станe
3
2
 
3
 
! Отговори
до 2 от 1 преди 9 години
Взаимоотношенията м/у хората са основата на политиката и на обществото.
2
2
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ти много смешваш личния си живот с политиката. Тук пише за лични взаймоотношения и така нататък. Ако Бойко Борисов влиза в твойте лични взаимоотношения може да коментираш и това. Но се съмнявам. Едва ли е отишъл при жена ти или при ***, за да може да го кажеш това, съмнявам си че е там. Така че не намесвай политиката. Просто не обиждай авторите на статията с дребнавите си политически възгледи и призиви. Те (тези хора) са писали статия за взаимоотношенията между хората, а не за политика.
1
16
 
9
 
! Отговори
Същото важи и ... преди 9 години
... за бащицата на безработицата Борисов. Едно второ негово "управление' ще забатачи страната окончателно.