Как да приемете по-лесно промяна на работното място

7 полезни съвета
7
Как да приемете по-лесно промяна на работното място
Кадър от филма "Джак Райън: Теория на хаоса"; Снимка: outnow.ch

Едно от качествата, които всеки служител трябва да придобие, е да е в състояние да се адаптира към промените. В тази несигурна икономика хората си сменят работните места по-често от характерното допреди няколко години. Днес служителите имат повече предизвикателствата по пътя си, свързани с поставянето им в нови ситуации. Ето и няколко съвета как да приемете промяната по-лесно и бързо:

1. Настройте се положително. Винаги трябва да бъдете оптимисти и да гледате с добро око на новото дружество, отдел или екип, към които се присъединявате. Може би точно сега не се намирате в съвършена ситуация, но и предишното ви работно място си е имало своите негативи, заради които вероятно сте го сменили. Помислете за това как най-добре можете да използвате вашите умения, опит и мрежа от контакти, за да се справите по-добре в новото си поприще. Ако имате отрицателна нагласа за нещата, вашият нов мениджър и колегите ви скоро ще я забележат и няма да искат да работят с вас.

2. Приемете, че промяната е постоянна. Хората понякога сменят кариерата си няколко пъти в живота си на базата на текущи нужди. Ако и на вас ви се случи по-сериозна промяна, независимо дали ви харесва или не, приемете, че това е реалността. Хубавото на промяната е, че тя ви спасява от скуката, летаргията и апатията, в която може би сте били изпаднали преди нея.

3. Останете във връзка с предишните си колеги. Никога не забравяйте за хората, с които вече сте имали шанса да работите. Те биха могли да бъдат изключително полезни за вас и за в бъдеще. Те биха могли също така да се превърнат във вашия мост обратно към предишната ви фирма, ако се решите на такава стъпка.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 


7
Още по темата: служителпромянаколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
ak преди 6 години
Има разлика при съвети за бг действителността и съвети за страни извън бг. Пример в бг всеки може да утрепе човек с автомобил и спокойно да си живее на свобода. Има и много други подобни примери, но да не се задълбаваме в подробности.
5
3
 
4
 
! Отговори
Не винаги се случва преди 6 години
промяна по ваше желание.Шефът,по негово усмотрение,може да ви премести в друг отдел или дори в друг офис.Или пък,може да се осъществи основна реорганизация там,където работите и в резултат да бъдат формирани съвършено нови отдели и микроколективи. Когато се случват такива неща,не винаги можете да избирате в кой отдел да работите,шефът не винаги се съобразява с това кой с кого се разбира или не се понася.Макар че, по света изграждането на работещ *** се счита за важна задача.У нас -шефът е Господ
4
3
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 6 години
До Анонимен 2В ДеСарските фирми ,Общинските Фирми , държавните дружества и ведомства поне има някаква прозрачност и можеш да гледаш в канчето на шефа и да злобееш анонимно :-)В чуждестранните фирми на финансовите анархисти у нас се краде на поразия но само от топ меринджейте обират медеца!
3
3
 
1
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 6 години
хахаха със същите *** НЛП техники програмираме мат'ряла за да ги цедим кат лимони а минат ли 35 години и започнат ли да показват повече от два болнични за тримесечие им бием шута както са си настроени положително а те да си пазят мостовете , пясъчните кули и т.н. !
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да работиш в дскуманизка фирма. Тез *** съществуват само докато могат да събират едни уредени им пари, няма развитие, кариера,сигурност и други неща. Но от шофьора до пуяка изпълнителен директор всеки сгъва някоя кинта над заплатата и така пет-шест години, после идва другия уреден крадец и новото работно място.
1
1
 
6
 
! Отговори
Форест Гъмп преди 6 години
"Една млада бяла лястовица, не може да докара пролетта в офис пълен с дърти черни гарвани ."Форест Гъмп .Цитирам се .