Как да развием здравословни навици по време на учене?

Липсата на сън значително намалява способностите на паметта
2
Как да развием здравословни навици по време на учене?
Снимка: photl.com

Ученето е нещо, без което не можем през целия си живот. Благодарение на него сме се развили дотук. В ранните детски години, а и след това по време на студентството много от нас са издевателствали над организма си по безброй безумни начини, признайте си! 

От недоспиване и преумора организмът започва да издъхва. Ако не се обърне внимание на червените флагове, които той вдига, това може да коства сериозно увреждане на здравето. Именно заради това е добре да се изградят здравословни навици за учене. Как да стане това? 

Храна 

Докато някои хора са склонни да преяждат, докато учат, други пък забравят за това, че трябва да сложат нещо в устата си и не ядат изобщо с часове, дори дни. 

Опитайте се да добиете здравословни навици от самото начало. Правете си паузи за хапване на всеки два часа, ако ученето е продължително. Избирайте непреработени и непакетирани храни. Хапнете плод или суров зеленчук, правете си салати или пък си намажете филия пълнозърнест хляб с малко риба тон в собствен сос. 

Идеите са много, важното е да спазвате избягването на нездравословни храни. По време на интензивно учене много от хората изпитват силна нужда от употреба на кофеин, сладки храни и шоколадови изделия. Забравете ги! 

Упражнения 

Почивките на всеки час могат да бъдат запълнени със здравословни занимания. Тренировките са един подходящ и задължителен вариант, ако сте в период на интензивно учене или ако детето ви е в такъв. 

Постарайте се да отделяте около 30-40 минути на ден за раздвижване. Можете да си направите почивка на обяд за около час, в който да се разходите или да отидете да поплувате. Това ще ви помогне да се съсредоточите по-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кариераученепамет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари