Случаите, в които е добре да бъдете егоист

В кои ситуации трябва да поставите нуждите си на първо място
Обновена: 5 сеп 2014 21:21 | 5 сеп 2014 21:20, Теодора Драгоева
2
Случаите, в които е добре да бъдете егоист
Снимка: outnow.ch

Когато чуем думата егоист, обикновено си представяме алчен грубиян, който мисли само за себе си и иска целият свят да се съобразява с личността му. Но думата егоист има и едно друго, доста по-положително значение. То е човек да отдава приоритет на някои свои дела, не защото обича себе си повече от другите, а тъй като това има пряко отношение към неговото здраве и щастие.

Ето и четири ситуации, в които е напълно препоръчително да проявите егоизъм:

1. Когато имате нужда от помощ

Ако вие винаги сте насреща, когато приятелите/колегите/близките ви се нуждаят от помощ, логично е да се обърнете към тях, когато пред вас възникне проблем. Човек трябва да умее да поиска помощ от най-близкия си кръг, когато наистина се нуждае от нея. Няма значение дали това е емоционална, материална или физическа подкрепа. В никакъв случай не допускайте да имате едностранна връзка с приятелите, близките и половинката си. Не може вие постоянно да давате, а те постоянно да получават.

2. Когато искате да останете насаме със себе си

Не трябва да се чувствате виновни, когато не ви се прави нищо. Всеки човек има нужда от време, в което да остане сам, да релаксира, да почете книга, да изгледа любимото си предаване, да отиде на фитнес... Всички тези приятни неща се борят със стреса успешно. Те носят удовлетворение на човек, а това му помага да бъде по-добър във всяко едно отношение. Идеята е невинаги да поставяте себе си на първо място и да пренебрегвате всичко останало. Важното е все пак да мислите и за себе си и за собственото си благополучие, а това ще се отрази на целия ви живот.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оф, писнало ми е да напишете пет реда и да следва "ама посетете ни другия сайт , в който никой не влиза и ние така му правим реклама"! Много сте смотани. Миризлив сайт!