Кога проблемите в службата се оказват нови възможности

Как да промените възгледите си по отношение на проблемите
Обновена: 9 сеп 2014 09:12 | 9 сеп 2014 09:10, Мария Дуковска
0
Кога проблемите в службата се оказват нови възможности
Снимка: photl.com
Човек може да срещне проблеми на всяко едно работно място. Дали това ще е свързано с отношенията му с колегите и шефа, дали ще е заради естеството на работата му, или заради цялостното състояние на фирмата, все нещо някъде може да куца. Работата без проблеми е утопия, която не съществува. Затова е добре да промените възгледите си по отношение на проблемите и да започнете да гледате на тях като на възможности.

Ето и шест причини, поради които трябва да го направите:

1. Проблемите ще провокират вашата креативност

Много хора не осъзнават, че работната среда, пълна с проблеми от типа „лоша производителност“ и „ниска ефективност“, им дава шанс да използват своето творческо мислене. Колкото по-непоносимо е положението – имате нужда от допълнителен служител или нов софтуер, но нямате пари за нито едно от тях, толкова по-вероятно е да измислите някакво решение, което да ви спести време и бъдещи главоболия.

2. Проблемите водят до импровизации

Без значение какъв набор от умения владеете, когато сте в труден период в бизнеса, вие без да искате импровизирате. Повечето длъжностни характеристики изброяват списък от необходими отговорности и умения, но най-важното нещо е да имате способността да направите вярното нещо/да вземете правилното решение в точния момент. Това може да ви направи наистина ценен служител.

Останалата част от статията може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: професияработаколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари