Как да промените живота си и да бъдете по-щастливи

Няколко съвета, които ще ви помогнат
26
Как да промените живота си и да бъдете по-щастливи
Снимка: Free People

Ако се чувствате недоволни и неудовлетворени от сегашния си живот, има начин да го промените. Всъщност всичко е във вашите ръце. Освен това не забравяйте, че животът невинаги е толкова разочароващ, колкото може би го виждате в момента.

В много случаи трудностите имат за цел да ви калят и да ви направят по-благодарни за бъдещите хубави събития, които ви очакват. Човек се развива постоянно, така че животът ви днес едва ли ще бъде същият след половин или една година.
Все пак всяка положителна промяна зависи и от вашите собствени усилия. Ето защо е време да вземете живота си в ръце и да се вслушате в следващите няколко съвета:

1. Не спирайте да опитвате. Колко пъти ви се е случвало да откажете да опитате нещо, само защото се притеснявате, че ще се провалите? Тази логика няма да ви доведе до нищо добро и е време да започнете да опитвате. Може пък щастието най-сетне да ви се усмихне, а дори да се провалите – това е урок, от който със сигурност ще научите нещо.

2. Променете своята рутина. Не може да действате по същия начин и да очаквате промяна. Ако останете на същата безперспективна работа, вие ще продължавате да получавате по-малко пари, отколкото заслужавате. Ако всяка вечер се прибирате вкъщи и отказвате покани за партита, вие ще продължавате да имате ограничен социален живот. Може би е време да направите някоя сериозна промяна в живота си, за да се почувствате щастливи.

3. Установете къде е проблемът. Чувствате се нещастни, но какво всъщност не ви достига? Не обобщавайте, а посочете конкретен проблем или няколко такива. Разберете какво точно не ви харесва във вашия живот, защото само така ще имате възможност да го поправите.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Чувството за щастие/ преди 9 години
нещастие е субективно преживяване на вида на "знака" на житейската ни перспектива. Може да си болен, но ако прогнозата е добра, ти си щастлив. А може да се чувстваш здрав, но ако ти открият болест с лоша перспектива...Може да си беден, но ако бъдещето обещава по-малко бедност... Може да си богат, но ако "акциите" ти вървят надолу и чувството за щастие ги следва.Затова и младите по-често са щастливи - животът, възможностите му са пред тях. По житейското нанадолнище, щастливите са по-рядко.
9
1
 
6
 
! Отговори
fuitall преди 9 години
Кьде е ПРОБЛЕМА ?1. Не спираите да опитвате : Подарете му ануса си и цялото удоволствие и воня от сьвкоплението му с него. 2.Променете своята рутина : След като неможе да продьлжава така - намерете на кой на налапате така , че да се осигурите максимално добре ( не забравяйте че сте *** всичко Ви е простено )3.Установете проблема : ЯВВНОООО ПРОБЛЕМА Е ВЬВ ВАШАТА ГЛАВА .. квото и да правите винаги ще бьдете виновни.
8
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
"Оптимизмът понякога може да провокира чудеса." - Истина е!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навярно ни е много трудна комуникацията по между.Не знам на какво се дължи,ноо от разговорите с теб всеки път се получава спор или скандал.Аз съм миролюбив човек и не харесвам това.И понеже имам усещането,че много се нервираш когато разговаряш с мен по-добре да не си говорим повече.Със здраве и любов.Дочуване!
6
1
 
2
 
! Отговори
до 16 от Българин 15 преди 9 години
До Анонимен 16В твоя коментар 9 пишеш:"Ти ако се чувстваш роб ок.Защо си мислиш,че другите имат твоятат нагласа?"Значи ти твърдиш, че имам робска нагласа, а не аз го твърдя. И след това ми приписваш твоето мнение, че аз съм бил казал тази твоя мисъл. Обвиняваш ме за твоите думи, че имам робско съзнание. Не е така. Имай съвест - нямаш право да ми приписваш твой думи, защото плюеш по истината. Пожелавам ти някой ден да намериш истината за теб и себе си. Но недей да виниш другите.
5
0
 
2
 
! Отговори
до 12 от 11 и 14 преди 9 години
Съвестта ти е съдник и каквато и хармония да чувстваш към другите - то тогава тя не важи и не е нищо ако го решаваш без съвест. Твоята лична хармония не може да е над чувствата над другите хора. Ако имаш съвест - евелата. Но само да целиш хармония без съвест и принципи - това не можеш да ме убедиш, че е добро. В крайна сметка дори наркоманите на хероин могат да твърдят, че са в хармония. Както и всеки психопат-сектант и убиец. Съвестта ни е съдник. От мен да го знаеш. Не личната ни хармония.
4
1
 
2
 
! Отговори
до 12 от 11 преди 9 години
"В хармония с природата пак ще се чувстваш роботизиран жив организъм подвластен на собствените си мисли."Добре извинявай *** дето се мисли за проповедник. Не знаех, че да имам мисли е нещо лошо и така руша бленуваната от теб "хармония". Подвластен съм на собственните си мисли, защото имам съвест и тя е моя съдник. Може би съм открил истинското си Аз много повече от теб самият. Съвестта ни е съдник и каквато и да е хармония ти да чувстваш към околните - тогава твоята хармония не струва нищо
3
1
 
3
 
! Отговори
до 9 от 8 преди 9 години
Ти за кой коментар пишеш, че не ми стана ясно.Пък дали "Другите нямат твоите схващания и далеч не виждат така нещата" не си ти този,които ще реши насоката на тяхното мнение. Май ме считаш за роб, а себе си за робовладелец,които може да ми каже какъв съм и си въобразваш, че имаш власт над моята свобода и живот. Грешиш.Имаш си правото на коментар, както и аз. Но за мен твоят коментар е неразбран. Не се считам за твой роб и мисли преди да обиждаш, защото всеки може да твърди, че другите са му роби
2
1
 
4
 
! Отговори
за №1 и №2 и №3 преди 9 години
Донякъде тези принципи са верни въпреки че щастието не се дължи на нещо твърдо определено. Но донякъде тези принципи са вярни. Вижте само какво пишат долните критични коментари - бликат от злоба. Нищо чудно. Те просто са неразбрани хора за мен и им е чуждо да стигнат до щастието - със или без принципи. Затова плюят. Те са в правото си да плюят, понеже иначе бихме подтиснали тяхното право на свобода, което си е тяхно право и е свещенно, но не се вслушвайте сериозно в техните коментари.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анчо преди 9 години
Ходете само с къса пола и щастието ще ви се усмихне!! :)