Какво не трябва да казвате на човек, който не пие?

"Не мислиш ли, че пропускаш много?"
10
Какво не трябва да казвате на човек, който не пие?
Снимка: photl.com

Някои хора просто не обичат алкохола, а други са положили неимоверни усилия, за да спрат да го употребяват.
Каквато и да е причината за отказа от това изкушение, има някои неща, които не трябва да казвате на човек, който не пие. Просто не е редно! А такива реплики сме чували наистина много пъти от много хора! 

„Толкова си напрегнат! Пийни си малко да се отпуснеш!“ 

Обикновено въздържателите в компаниите са по-малко и другите се чувстват длъжни да отбелязват това постоянно. Това, че някой не пие, не означава, че се чувства притеснен или напрегнат. Въпрос на личен избор е. 

„Много искам да те видя пиян!“ 

И защо? Какво от това, ако видите някой, който не иска да бъде в това състояние, на 4 крака? Със същата охота въздържателят би могъл да ви попита: „Е, това ли ти е стремежът в живота, че всеки път ми го казваш?“. 

„Ще те накарам да пиеш!“ 

Това, че вие сте пияни, не означава, че всички, които не искат да бъдат, трябва да се натряскат! Хората все пак вземат свои собствени решения. 

„По религиозни причини ли не пиеш?“ 

Толкова ли е странно, че някой не пие? Това не е единствената причина, поради която човек не желае да близне. 

„Сигурно се чудиш защо съм в това състояние?“ 

Не, няма какво да се чуди човек, ясно е защо – алкохолът си казва думата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: алкохолзабава
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
вече пиещ преди 9 години
До 26 годишен не пиех. Изпитвах силно отвращение към онова което алкохола може да направи с човек, с мен. После, много полечка се научих да се възползвам от ефектите и да се справям с особеностите му. Мразех изолацията, трудно се доверих на отпускането ... Интересно ми е кога ще пропуша тревица - преди или след пенсия :)
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пиещхахахха...най-добрият коментар
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за *** трябва да бъде някой за да дрънка подобни простотии на някой, който не пие??? Поредната *** статия, преписана от тъпо издание като "Космополитън".
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, странно е някой /горкият!/ да не пие. Ако е болен - искрено му съчувствам и да, за съжаление е и има нужда от утеха, но ако е в добро здраве и не пие, е просто ***. тряя да си поркаме непрекъснато, особено в България без алкохол е непоносимо - само виж политиците и помисли, можеш ли да ги понесеш трезвен
2
5
 
1
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Не прочетох но и не сьм сгрешил.Ха наздраве ,за не пиищите и без здраве за пиищите.А после ще се преброим.Амидето Пием ще сме повече.Нас рака на отбягва.Не иска да се заразява
1
3
 
21
 
! Отговори
Пиещ преди 9 години
"Какво не трябва да казвате на човек, който не пие?""Наздраве" предполагам, че не би трябвало да му казвам на човека дето не пие.За всички останали дето пият в тази хубава вечер им казвам - "Наздраве".Да сте живи и здрави и така нататък. Лека вечер.