Заплашени ли са мъжете от успеха на съпругите си?

И може ли нейната кариера да унищожи брака ви
17 окт 2014 18:19, Теодора Драгоева
33
Заплашени ли са мъжете от успеха на съпругите си?
Снимка: outnow.ch

Много жени се оплакват, че успешните им кариери пречат на връзките и брака им. Ново изследване показва, че това не са единични случаи, а сериозна тенденция.

На пазара дори излезе книга, която съветва дамите да се откажат от лидерските си позиции и да си стоят у дома, което логично провокира голямо недоволство у представителките а нежния пол.

Проучването издава, че господата се чувстват заплашени и разочаровани от успехите на половинките си и дори нарочни критикуват ролите им на домакини и майки.

„Когато жената постигне успех, егото на съпруга ѝ е наранено и това се отразява и на брака им. Причината се крие в това, че мъжете не са свикнали да бъдат с жена, която ги превъзхожда професионално”, обясни семейният консултант Сийма Хингорани пред timesofindia.

Какво се случва в семейството?

Несигурността и упреците

Повечето мъже, чиито жени печелят овации на работното място, започват да ги атакуват с другите й отговорности. Те използват децата за оправдание, което трябва да ограничи работния ден на съпругите им. На жените се вменява вина, че отсъстват прекалено дълго от вкъщи и така изоставят наследниците си.

Другият упрек често е свързан с домакинските им задължения. Мъжете започват да имат претенции за храната, излизанията и т.н. и когато половинката им опита да обясни промяната с работата, те го изтъкват като аргумент защо трябва да си остане у дома.

Ограниченията

Мъжете предпочитат жените им да работят на нормиран работен ден. Започват едни неистови преговори за това съпругите да освободят достатъчно време, в което да обръщат внимание на децата и съпруга си. Някои дами се съгласяват, но други се чувстват притиснати и това е повод за допълнителни скандали.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц! Жените са заплашени от безпочвените съмнения и собствените страхове на мъжете!!!Това е!!!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да заплашени са от изчезване !
22
1
 
1
 
! Отговори
3-ка Спатия преди 9 години
На мъжа му трябват 3 жени - една домакиня, една за в леглото, и една за пред обществото. Последната нека прави кариера също така...
21
4
 
6
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Мили Дами, В никакъв случай не спирайте да се развивате заради комплексарите. Бъзете красиви, стройни, добри, забавни, образовани и т.н.. Освобедете потенциала си и ще се обградите с качествени хора :)
20
2
 
2
 
! Отговори
абвгдежз преди 9 години
Хайде сега, генерализации :)Ако някой мъж е комплексиран достатъчно, че да се нуждае да се доказва чрез господство вкъщи, е разбираемо. Ама пък половинките им такива са си ги харесали, така че не виждам основание за плач.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами затова има много красиви и умни жени които са сами. Няма достатъчно умни и красиви мъже, а само мрънкащи мърльовци.
18
14
 
5
 
! Отговори
доктор преди 9 години
Разбира се че жените трябва да са жени а не мъжа да готви а жената да е постоянно в командировки на които си правят оргии. Жената трябва да е домакиня а като иска да си прави каквото си иска да не се омъжва. Това е положението млади и не толкова млади дами. Мъжете трябва като се прибереме да ни гушнат да ни сипят ракийката да нарежат салатката и да ни масажират в леглото.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, така си е - къде е да потропваш с токчета из офиса, да въртиш дупара и ***, къде е да чистиш, да готвиш, да переш, да се разправяш с деца и никой да не те знае, че съществуваш, включително и собствените си деца.Майчинството и съпружеството изискват, любов и саможертва, а кариерата изисква егоизъм, аргантност, интриганство, мурварлък.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам млада,умна, хубава жена с образование и да желае да работи.Кое е толкова чудно,че не мога да разбера?Не всички мъже могат да изкарват толкова за да издържат жена си.Някои жени не желаят да ги издържат след,като те могат да работят със същия успех и нищо лошо няма в това.На някои жени мъжете не са им интересни."По-добре сам отколкото зле придружен""По-добре сам отколкото в лоша компания"Не разбирам какво сте се хванали за това че жените работят?!
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мене, амбициозната жена е малко като космата жена, мускулеста жена, вулгарна жена... Абе, отвратна работа.
14
1
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Щом мъжа,като се позамогне сменя колата,после къщата и накрая жената,справедливо е и жените да правят същото.Парата дава самочувствие,а оттам идват и претенциите-просто и логично!Който не харесва-може да напусне.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъжа си гледа неговата си работа.Децата растат и какво мама вечно е до печката бащата бачка и го няма.Как мислиш?Мама е трета глуха тати едва ли не спи в офиса а децата си минават през техните етапи от живота и въобщще не ги е грижа.Друго си е родителите да са работещи децата се чувставт по съвсем друг начин. Начина на общуване става друг всеки към всеки е друг.Изслушват се разговарят има спокойствие нормално общуване.По-голям стожер от това надали!
12
4
 
3
 
! Отговори
гошо преди 9 години
колкото по малко съпрузите са заедно в ежедневието, толкова по-малко "семейство" има. Те (съпрузите) се превръщат в двама непознати, заложници на работите си
11
7
 
15
 
! Отговори
ана каренина преди 9 години
в българия мъжете масово са комплексари, които не могат да простят на една жена да е умна и да знае какво прави с живота си. без значение какво говорят. виждам приятелките си, колегите си, цялото ни обкръжение. мъжът ми е супер нормален. и въпреки това ме попита защо не си стоя вкъщи при децата. а тръгвам на работа. какво ми липсвало. ами защото имам образование. и защото искам кариера. от която се отказах. за да отгледам три деца. не едно. три. и защото не съм домашен персонал. това е.
10
6
 
17
 
! Отговори
ана каренина преди 9 години
как се бил чувствал той, ако аз печеля повече!? ха- ха- ха! хич не ми дреме! аз съм с добро образование, мозък в главата и съм родила три деца. вече достатъчно големи, за да обърва внимание на кариерата си и на себе си. що мен не ме пита някой как съм отгледала САМА тия деца с мизерни средства, лишения, преумора!? що някой не ме пита мен! все на мъжете какво им било! абе, я си...! разбрах едно- дори нормален, разбран, читав мъж полудява, ако жена му не зависи от него финансово. тъпо! много тъпо.
9
9
 
8
 
! Отговори
Препатил преди 9 години
Крайният кариеризъм в една жена е отблъскващ! Тя трябва да е сплотяващото звено и стожер в семейството, не в офиса!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До2Не разбирам защо трябва да те унижава за това че печели повече от теб?Защо трябва да е груба с теб защото получава повече от теб?Според мен в повечето случаи е в главата на мъжете,това отколкото в поведението на жената,спрямо мъжа.Печели повече, но естеството на работа е възможно да е в пъти по различно,специфично и трудно от работата на мъжа.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не всички жени могат да са красиви с мозък.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези глупости. Да, комплексирания мъж предпочита да има грозна и *** жена за да я държи в подчинение и да си повдига сам акциите.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живи и здрави с твоята чужденка и не се занимавай повече с Българските жени.