Заплашени ли са мъжете от успеха на съпругите си?

И може ли нейната кариера да унищожи брака ви
17 окт 2014 18:19, Теодора Драгоева
33
Заплашени ли са мъжете от успеха на съпругите си?
Снимка: outnow.ch

Много жени се оплакват, че успешните им кариери пречат на връзките и брака им. Ново изследване показва, че това не са единични случаи, а сериозна тенденция.

На пазара дори излезе книга, която съветва дамите да се откажат от лидерските си позиции и да си стоят у дома, което логично провокира голямо недоволство у представителките а нежния пол.

Проучването издава, че господата се чувстват заплашени и разочаровани от успехите на половинките си и дори нарочни критикуват ролите им на домакини и майки.

„Когато жената постигне успех, егото на съпруга ѝ е наранено и това се отразява и на брака им. Причината се крие в това, че мъжете не са свикнали да бъдат с жена, която ги превъзхожда професионално”, обясни семейният консултант Сийма Хингорани пред timesofindia.

Какво се случва в семейството?

Несигурността и упреците

Повечето мъже, чиито жени печелят овации на работното място, започват да ги атакуват с другите й отговорности. Те използват децата за оправдание, което трябва да ограничи работния ден на съпругите им. На жените се вменява вина, че отсъстват прекалено дълго от вкъщи и така изоставят наследниците си.

Другият упрек често е свързан с домакинските им задължения. Мъжете започват да имат претенции за храната, излизанията и т.н. и когато половинката им опита да обясни промяната с работата, те го изтъкват като аргумент защо трябва да си остане у дома.

Ограниченията

Мъжете предпочитат жените им да работят на нормиран работен ден. Започват едни неистови преговори за това съпругите да освободят достатъчно време, в което да обръщат внимание на децата и съпруга си. Някои дами се съгласяват, но други се чувстват притиснати и това е повод за допълнителни скандали.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е нужно да обиждат Бългаарките,особенно ако нямаш допирни точни с тях.Не са ти част от живота,нито ти в теххния.Не знам! Възможно е да има причина ,но тази омраза към Българските жени един ден ще ти изяде главата.Постоянно говориш за българките с някаква омраза.Те...Българките въобще знаят ли, дали съществуваш?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупаво!Жената няма ли да бъде подтисната дори в криза депресия ако си остане вкъщи без пари?Особенно като знае че е способна да носи 10бимберици.Защо винаги се говори за чувствата на мъжете и как се чувстват те ако.....не знам си какво?Нещо за жените да кажете,за техните чувства?Как се чувстват у дома и особенно с вечно болен и недоволен мъж.Стига за тези мъже кажете нещо за жените!Все ги оплювате,но без тях не можете.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потвърждавам, жената е доволна и се отнася по-добре, когато не се чувства потисната от това, че е на издръжка. Моята отскоро, вади повече от мен- в ПЪТИ повече и не се държи покровителствено или да ме унижава, но е чужденка, а не бълхарка! Намери едни писма на старите любовници от студентските години, дето сме мислили да ходим из разни места и реакцията и беше: "Каква добра идея-хайде да ги посетим!" та вече ходим и на рафтинг ама представете си как би реагирала нашЯнката в такава ситуация...
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
веднага отговарям без да съм чел:Не са заплашени!Тя да ми носи по 10 бимбарици месечно ще съм много доволен, даже няма и да работя. Само ще управлявам финансите - за ***-скито, почивка , диско, ресторанте - ще намествам партите подобаващо....