Нещата, които вашият шеф не ви казва

Но пък е добре да ги знаете
22 окт 2014 22:17, Теодора Драгоева
6
Нещата, които вашият шеф не ви казва
Снимка: outnow.ch

Повечето от вас прекарват около 40 часа седмично 48 седмици в годината на работното място, така че поддържането на добри отношения с шефа е от жизненоважно значение. Ако позволите средата в офиса да не е добра за вас, това ще означава постоянен стрес, изтощение, психическо натоварване и т.н.

По тази причина по-голяма част от хората се опитват да бъдат в добри отношения със своите преки ръководители, дори ако те са личности, с които иначе не биха се разбирали изобщо. Въпреки това и най-добрият и благ шеф невинаги работи за вашите интереси. В крайна сметка той е лоялен на първо място към компанията, а чак след това към своите служители.

Затова по-добре се запознайте с нещата, които вашият шеф не ви казва, но е хубаво да знаете:

1. Наблюдават ви. В много фирми се използва метода на наблюдението, за да се контролират служителите. Разбира се, не е задължително подобни неща да се случват и във вашата компания, но все пак имайте едно наум. Все пак може би следващия път, когато искате да изразите възмущението си към шефа или ръководството, е по-добре да не използвате компютъра, а личния си телефон например.

2. „Доброволните“ доработвания. Едно от най-големите оплаквания на повечето работещи е свързано с извънредния труд, който шефът им изисква от тях. Няма подобно нещо като „доброволен“ извънреден труд. Той трябва да се заплаща, както е регламентирано от закона. Вие имате пълното право да потърсите правата си. Другият вариант е да търсите някакви устни уговорки със своя шеф, с които да си гарантирате облекчение на работата под някаква форма.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Едно време шефа беше собственик и той колеше и той бесеше!Сега никой не знае кой шефа на шефа на вашия шеф чиито работодател е някой конгломерат или обикновен офшорко.
3
0
 
11
 
! Отговори
Ценов преди 9 години
Бих препоръчал, авторката на статията, да си смени професията.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престанете да препечатвате статии от чуждестранния печат, които може да са валидни за цивилизована чужбина, НО НЕ и за България.Запълвайте си виртуално пространство с нещо по-разумно.
1
1
 
6
 
! Отговори
В България преди 9 години
Ако се имат предвид нашите днешни условия, точка 4 отразява истината, но не и точка 3 - колкото и да искаш увеличение на заплатата, няма да го получиш, освен ако шефът ти не е решил (което се случва много рядко).