Какво да правите, ако не можете да простите на приятел

А вътрешно искате да се помирите с него
17 ное 2014 22:50, Теодора Драгоева
5
Какво да правите, ако не можете да простите на приятел
Снимка: outnow.ch

Предателството винаги е болезнено и прошката невинаги се дава толкова лесно. Вероятно сте изпадали в ситуация, в която някой търси от вас прошка, разкайва се за своята грешка и иска да се помирите. Това обаче не се случва толкова лесно, дори понякога този процес изисква много време и усилия.

В повечето пъти е хубаво да се научите да прощавате, тъй като по този начин освобождавате и себе си от негативната постъпка на даден човек. А и всеки заслужава втори шанс, нали? На думи е лесно, но на действия не е толкова просто.

Така че е хубаво да знаете какво да правите, когато чувствата във вас бушуват и вие не можете да простите на свой приятел. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Дайте си малко време. Не е лесно да забравите някоя подла или лоша постъпка, така че поискайте да останете сами за известно време. Не се виждайте и не се чувайте с прегрешилия си приятел, тъй като, докато раната все още е прясна, вие ще се съсредоточавате главно върху неговото предателство. А това не е полезно нито за вас, нито за приятеля ви, нито за вашето приятелство.

2. Поискайте съвет от ваш общ приятел. След като е минало известно време и вече сте осъзнали случилото се, поговорете с някой общ ваш приятел. Той познава вашите характери и много по-ясно ще отсъди в ситуацията. Неговите съвети ще бъдат максимално адекватни и вероятно ще ви помогнат да се убедите, че трябва да дадете своята прошка.

3. Помислете за предателството. Наистина ли е толкова лошо, както го оценихте в началото? Понякога положението може да не е точно такова, каквото го виждате вие. Все пак всеки човек има своята гледна точка и може би трябва да се замислите и за тази на вашия приятел. Ако е необходимо, запишете всички причини, заради които се чувствате предадени и след това се аргументирайте. В случай че за някои от тях не сте съвсем сигурни – може би трябва да преразгледате становището си.


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Бате Бойко преди 9 години
Някои работи не се прощават и в такъв случай прошката в никой случай не е задължителна. Не може да идва в къщата, да ти се правил на приятел и в същото време да бърка в гащите на жена ти и после - прощавай. Няма такъв филм.